Hur man gör egna händer blomkrukor för blommor

utomhus dekorativa flowerpotsVarje ägare vill, beundra huset, beundra sin webbplats, vare sig det är ett privat hus eller en stuga. En av teknikerna för att dekorera och introducera mångfalden på platsen är att placera på några ställen intressanta utomhusblommavaser. De kan vara blommor, dvärgsträd och så vidare.

Nedan kommer vi att prata om vilken typ av krukor är, var det är bättre att ordna dem, hur och från vilket du kan göra behållaren själv.

Vad är blommorna

ursprungliga blomkrukor på tomtenTidigare användes liknande behållare, badkar och blomkrukor endast för tillväxt av lustiga växter. I dem placerades en specialiserad jord, olika i sammansättning från den vanliga jorden i blomsterbädden.

Nu används olika och vackra behållare för vanliga blommor för att diversifiera gemensamma stavar och verandor.

typer

runda blomkrukorVillkorligt är det möjligt att dela gatan blomkrukor för blommor i flera kategorier:

 • i form
 • av material av tillverkning.

När det gäller formuläret – behållarna kan vara några. Det finns både standard (rund, kvadratisk, rektangulär) och ovanlig (oregelbunden form). Här är allt begränsat endast av fantasin hos ägaren av huset eller dacha. Material kan också väljas på olika sätt – naturligt (till exempel stubbar eller stockar), betong, tyg, metall, trä.

Välj materialet för blomkrukan bör styras av den allmänna stilen på platsen.

Varje råmaterial har sina plusser och minuser, vårdens egenskaper.

material

Vi kommer att diskutera i större detalj de utbredda materialen för tillverkning av blomstervaser för blommor och vårda dem:

 1. Naturmaterial. Gamla stubbar eller stockar kan användas för att dekorera trädgården. För att säkerställa att en sådan vas tjänstgjorde under lång tid och inte förlorade sitt utseende, bör särskild behandling utföras. Här kan impregnering från mögel, från förfall och insekter vara användbar.vaser av stubbar och drivved
 2. Betong. Ett plastiskt och slitstarkt material som gör att du kan göra vaser av de mest olika formerna. Om ytterligare behandlingar inte behöver, kan du helt enkelt måla för estetiskt utseende.ovala vaser av betong
 3. tyger. Speciella material som är resistenta mot naturfenomen används här.tyg och cementvalv
 4. metall. Jag menar vackra smidda krukor. Det är mycket viktigt att alla mönster behandlas med speciell färg, annars kommer det att bli rost och utseendet blir bortskämt.blomkrukor från metall
 5. Trädet. Barerna bör behandlas med samma impregnering som naturmaterial, annars kommer de att byta färg i tid och bli oanvändbara.blomkrukor från ett träd

Hur man väljer en plats för blomkrukor

blomkrukor på terrassenPlatsen av krukorna beror till stor del på ägarens önskemål. Men ändå, glöm inte att de ska sättas på lämpligt och bekvämt sätt.

Vaser, installerade på vardera sidan av verandaen, kommer att förliva ingången till huset. Det är också bra att placera dem nära gazebos eller sommarkök.

Om du har ett ganska brett blindområde, kommer gatumvaser att vara lämpliga längs husets vägg – blommor kommer att ge en livlig anteckning mot stenmurarnas bakgrund.blomkrukor längs väggen

Bulky flowerpots är inte lämpliga i små trädgårdar. Precis som miniatyren förloras i öppna utrymmen i en stor trädgård.

Dessutom är det viktigt att beräkna i förväg vad som kommer att växa i tanken. Om du inte tar hänsyn till växtens “önskningar” kommer den att dö och så småningom blir vasen tom.

betongvaser i uteplatsområdetEn permanent plats för krukor bör väljas noggrant. Det här är ganska tunga produkter, och det rekommenderas inte att störa växeln igen.

hög blomkruka i trädgårdenBlomkrukor med blommor är bra för att urskilja ingången till trädgårdszoner, byggnader. Glöm inte stilen – om du har ett lusthus i trä, så passar de betongvaser inte.

Vi dekorerar webbplatsen med egna händer

Det är enklare och snabbare att köpa färdiga vaser i rätt stil eller beställa en smink enligt din skiss. Men det kommer att bli en storleksordning dyrare än att göra blomkrukor för dacha med egna händer. Detta tar självklart tid, energi och fantasi, men det är värt det. Låt oss ge några exempel.

Från betong

openwork flowerpots för betongblommorMed en sådan till synes svår uppgift kommer även det rättvisa könet att klara sig. Den enklaste betonggrytan är tillverkad av alla slags tyg, betongblandning och hink. Du kan använda rester av murbruk efter byggnadsarbeten.cementuppslamning

Placera tyget i en vätskeformig blandning och sug ordentligt. När all trasa dränktes i lösningen tar vi ut det och hänger det torrt på alla hinkar.bildande av dekorativa blomkrukor

Placera trasa eftersom resultatet ska se ut som en inverterad kruka.

congealed vasEfter cementering av cementet bör den resulterande vasen avlägsnas från hinken. Nu kan du börja dekorera – måla i några eller några färger. Här är fantasinflyget inte begränsat.

För att göra det lättare att ta bort potten från hinken bör den senare smörjas först. Lämpligt arbete eller olja.

Det finns ett alternativ dyrare – med en speciell form för krukor. Det måste köpas. För det resultatet kommer du att vara glad – du kommer att få en vacker snygg vas. Och i tillverkningen är det inte svårt att knåda lösningen, häll den i formen och vänta på härdningen.målning av en dekorativ blomkruka

skålskål i trädgårdsdesignenFörresten, även former kan göras självständigt. För detta är kartong och scotch lämpliga. Klipp ut de yttre detaljerna i den framtida formen, fäst dem med högkvalitativ tejp. Sätt sedan in insidan (där jorden kommer att falla för växten) och fyll den med lösningen.

hällde konkreta vasformarDet mest krävande sättet att tillverka gata betongblomkrukor för blommor är gjutning. Här behöver du en ram och några (åtminstone minimal) modelleringsfärdigheter. För detta beror vaasets form inte på någonting. Arbetet måste infasas och användningen av ytterligare tillsatser och primers.

Som du kan se är det inte svårt att göra blomkrukor från cement med egna händer.

höljen

blomkruka av däckInte det svåraste, men inte så enkelt alternativ. För att arbeta behöver du ett gammalt däck med en skiva, krita och en hacksåg.

markering och skärning av rampenSå först måste du rita en konturkant av vasen (det är snittet) med krita. Detta görs inte mitt i däcket, men närmare skivan på ena sidan.

För produktion av blomkrukor som inte är klädda däck – de är lättare att skära.

Efter bastning måste du klippa. Var förberedd för att det inte blir lätt att skära.

process för att göra blomkrukor från däckNär däcket är avskuret måste det bli visat. Så det visar sig att vasen kommer att vara gjord av gummi, och skivan kommer att spela rollen av benet.

Rör av däck, gjorda av egna händer, kan täckas med lämplig färg eller målning.

sten

Blomkruka med blommor från naturstenEn intressant lösning erbjuds av formgivare – produktion av blomkrukor och trädgårdsmöbler gjorda av nät och stenblock. De ser väldigt intressanta och ovanliga ut, arbetet kräver inte speciella färdigheter, och viktigast av allt är att sådana gatorna kan göras med egna händer.

För att arbeta behöver du ett speciellt metallnät, geotextiler och stenblock.

Vi samlar in från gallret en ihålig ram. I väggarnas tomhet faller vi somna stenar. Till slut fixar vi på väggarna från insidan av geotextilen – det kommer inte att låta marken sippra mellan stenarna och släppa in vatten.

blomkrukor från stenarI botten är det bättre att hälla dräneringen – ett lager av sand eller expanderad lera. Vacker blomkruka för dina egna blommor redo!

En sådan struktur kan inte flyttas längre, så att ett hundra omedelbart väljer honom en permanent plats.

trä

träkar för trädgårdsblommorVaser till trädgården med egna händer kan vara gjorda av trä. Lämpliga jämna pallar kvar efter konstruktion.

Du behöver:

 • ombord;
 • sandpapper eller kvarn;
 • såg eller sticksåg
 • naglar eller skruvar;
 • roulette;
 • penna;
 • impregnering.

Process att göra en blomkruka från trädenFör att producera sådana krukor krävs några snickeri färdigheter. Först måste du tänka på den framtida produktens dimensioner. Det är bäst att göra detta på papper.

Därefter klippa brädet i storlek.

I hörnen kan du fästa smala stänger eller klippa lås.

När alla brädor har förberetts är det nödvändigt att behandla dem med sandpapper och applicera en speciell impregnering. Den senare kommer att förhindra rötning av trä under alla väderförhållanden.

Ursprunglig form av blomkrukor av trä

När beläggningen är torr är det möjligt att fästa delarna. Till sist förblir det bara att dekorera de resulterande vaserna.

annorlunda

plastpottor på staketetVi har beskrivit de mest prisvärda och populära tillverkningsalternativen. Även som gatumotor för blommor, fat, en gammal trillebåt, en cykel med en korg, några gamla krukor, en beredd stubbe och så vidare passar. Faktum är att fantasi är där att rensa upp.

Du kan också diversifiera och dekorera trädgården utan stora investeringar. Det räcker att hitta tid och låta fantasin springa vild. Slutligen, titta på bilden på gatan smidda blomkrukor för blommor – de är väldigt inspirerande:vaser gjorda av metall i form av en fontän

enskilda blomkrukor på benen

dekorativa vagn med blomkrukor

Betongpulver i trädgårdsammansättningen

Original street flowerpots för blommor med egna händer – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector