Dacha, det är inte lätt grönsaksängar, trädträd och blomsterbäddar. Dacha är ett mysigt hus med ett vackert hus och rikt på naturliga vitaminer. För en bekväm vistelse på stugan i början av våren, sen höst eller vinter, måste du tänka på uppvärmning av rummet. Vilken typ av värmare är bättre att köpa för sommarstugor och vilka typer av apparater används av sommarboende i sina hem? Detta är idag i artikeln.

innehåll:

 1. Moderna termiska källor
 2. Värmare som används i landet
 3. Tips för att välja

Moderna termiska källor

Om det inte finns någon önskan eller möjlighet att bygga en konventionell spis, bör du hitta en säker alternativ lösning. Vad kan värma ett hus på en kort tid och så effektivt som möjligt? Idag rekommenderar tillverkare uppvärmningshus genom att bygga ett varmt golv. Dess design inkluderar speciella filmer, kablar eller mattor.

För driften av ett sådant modernt uppvärmningssystem behöver huset elektricitet. Varm du kan göra inte bara golv, men också taket, väggarna. Infraröd värme fungerar endast i angiven riktning – inuti rummet.

För att snabbt värma upp huset, förutom det varma golvet, måste du använda en annan typ av uppvärmning.

Värmare som används i landet

För att skapa en bekväm temperatur i rummet används trädgårdsmästare för gas- och elvärmare. Vi kommer att titta på de typer av apparater som är populära hos ägare av fritidshus.

Gasvärmare för stugor

Street gas infraröda värmareInstrument fungerar från propan-butan i cylindrar eller från en gasledning. I småhus installeras oftast gaskonvektorer eller infraröda värmare.

Vid installation i ett konvektorrum beror uppvärmningen av byggnaden på den varma luftens konstanta rörelse. Konvektorn drar i den kalla luften och skickar en het ström till rummet, som först stiger och sedan kyler ner, flyttas ner till enheten.

Related  Hur man installerar en panna själv?

Infraröda gasvärmare för ett sommarboende värmer föremålen placerade framför dem som ger värmen till luft.

Fördelarna med att installera sådana enheter i landet:

 • Enkel drift.
 • Anordningarna är ekonomiska och har en effektivitet på mer än 80%.
 • En värmare kan värma ett rum på upp till 60 m2.
 • Funktionen av IR-värmaren leder inte till förbränning av syre i rummet och är helt säkert för människor.
 • Lång livslängd.
 • Om du vill kan du inte värma hela rummet, utan bara ett separat område.
 • Enheterna fungerar utan användning av elektrisk energi.

Gas KeramikvärmareDu kan köpa gas keramiska värmare eller enheter med rörformiga värmare att ge. Keramikpanelen värmer upp sig först och ger sedan infraröda strålar till närliggande föremål. Gasvärmaren värms upp och överför strålarna till rummet med hjälp av en reflektor. Instrumentet är utrustat med sensorer och temperaturregulatorer.

Analysera konsumentrecensioner om keramiska värmare för stugor i olika forum kan man dra slutsatsen att dessa enheter har en kortare livslängd än gasinfraröda enheter med en rörformig värmare.

För att installera en gasvärmare krävs samordning av gas service.

Elvärmare för hem och stugor

Att ge elektriska värmare är bäst. Du behöver bara göra rätt val bland ett stort antal enheter av olika slag.

Oljevärmare

ElvärmareModerna modeller av oljeuppvärmningsanordningar har många fördelar:

 • låg strömförbrukning;
 • låg prisnivå;
 • förmågan att hålla en konstant temperatur i rummet under lång tid;
 • modeller med en fläkt för 9 sektioner och snabbare värma upp luften i rummet, även i hård frost;
 • Hjulen är lätta att flytta instrumenten, och bevarandet av luftfuktighet – speciella vattentankar;
 • timer kan du ställa in enheten i önskat funktionsläge.

Related  Pannan indirekt uppvärmning – vad är det?

Idag anses oljebutiker vara de mest ekonomiska värmare för dachas. Specialister rekommenderar inte att du lämnar unga barn i rummet med värmaren kopplad till obevakad, att torka saker och använda apparater i rum med hög luftfuktighet.

Fläktvärmare

ElfläktarLiten storlek och låg vikt uppmärksammar denna typ av elvärmare. Om du behöver arbeta och rummet är kallt, installera fläkten genom att vrida den i din riktning. Alla modeller har en turfunktion som utlöses när enheten faller. Luften vid utloppet värms inte upp mer än 40 grader.

En fläkt som körs länge kommer att torka luften och en obehaglig lukt kommer att dyka upp i rummet. Bullret från fansen låter dig inte njuta av tystnad. Du kan köpa vägg-, bords- och golvvärmare för dacha.

Användningen av keramiska värmeelement förbättrade kvaliteten på fläktvärmare. Vid drift är det ingen lukt. Dessutom, enheterna inbyggda rotation funktion, antibakteriell lampa och timers. Priserna för sådana modeller är något högre.

konvektorer

Idag är elektriska konvektorer ledande inom försäljningen bland värmare. De upptar lite utrymme, är helt säkra, arbetar tyst, snabbt värmer upp luften och bibehåller den inställda temperaturen perfekt. En platt enhet behöver ingen speciell enhet. Den kan monteras på väggen eller installeras på golvet.

Experter rekommenderar att man installerar konvektorer under fönsteröppningar så nära golvet som möjligt.

För ett sommarboende är det bättre att få värmare med en elektronisk termostat. En hög grad av skydd för enheterna gör det möjligt att använda dem i badrummet.

Infraröd värmare

Tak infraröd värmareAnvänd denna typ av värmare främst för punktuppvärmning. IR-strålar värmer närliggande föremål, men inte själva luften. Från föremålen är det uppvärmning av luften. Tillverkare producerar modeller med en kvarts och kolspiral. Relativt billigt, arbeta tyst, konsumera bara upp till 3 kW modell med en kolspiral. Takvärmare är i synnerhet efterfrågan på en dacha. Enheten är monterad på ett speciellt fäste till taket på ett visst ställe. Lång vistelse i IR-enhetens arbetsområde rekommenderas inte. Avståndet från huvudet till den tillkopplade värmaren måste vara minst 1,5 m.

Related  Moderna typer av markiser för gazebos och verandor

Tips för att välja en värmare att ge

För att göra rätt val av värmare för en dacha, bör du överväga många faktorer:

 • Rummets volym i behov av uppvärmning;
 • funktionalitet och effektivitet hos enheten;
 • Möjligheten att värma ett eller flera rum och kraft
 • skyddsnivåer;
 • hållbarhet och tillförlitlighet av utrustning
 • styrsystem;
 • tillgång till ytterligare funktioner
 • utseende och kvalitet hos aggregatet
 • användarvänlig operation.

Vid rådgivning om val av värmare för en dacha rekommenderar experter vidare att styras av personliga krav på enhetens kostnad, form och färg.

Kontrollera effektiviteten hos den valda enheten på inköpsplatsen. Försäljningschefen måste fylla i garantikortet och placera butikens våta tätning.

Gör ditt rätt val och ge ditt hem en tillförlitlig värme.

Video: vilken värmare är bäst att välja

Video: vad bättre att köpa en värmare