garageport dörrSäkerhetsdörrar idag är bland de mest optimala alternativen för arrangemang av sådana byggnader. De har sina skillnader, vilket i slutändan kommer att återspeglas i priset. Därför är det värt att lära känna denna produkt närmare.

Strukturella egenskaper

snittdörrkonstruktionSäkerhetsdörrar – Ett ark av metall, bestående av sektioner. I konstruktionen finns styrskenor, på grund av vilka de olika elementen är anslutna. Portens rörelse går från toppen till toppen när den öppnas upp till takytan och vice versa när den stängs. Under denna process höjer mekanismen varje sektion – det efterföljande elementet döljer sig bakom det föregående.

Säkerhetsdörrar består av:

 • linne – har två stålplåtar, mellan vilka det finns ett polyuretanskum, som fungerar som en värmeisolator;
 • styra stålprofil med parentes och hängare – den första ger upphöjning och sänkning av porten och den andra deras fixering i extremt övre läge;
 • fjädersystem – det bidrar till att balansera bladet, och ger också manuell styrning av porten.

Byggnaden av porten är ganska enkel, därför kommer det inga komplikationer i drift. Men den största bekvämligheten är automatisk kontroll. Det innebär att ägaren inte behöver ständigt lämna bilen för att öppna och stänga porten, vilket förkortar tiden avsevärt.

arter

Att välja en garageport är en ansvarsfull händelse, för inte bara väggarna skyddar bilen från oönskade väder och mänskliga konsekvenser. Därför, innan du köper en design, är det värt att bekanta dig med det tillgängliga urvalet av produkter.

Säkerhetsdörrar kan vara:

 1. Tillverkad av sandwichpaneler. Denna version i sin design har ytterligare ett lager av tätningsmedel för att skydda mot frysning. Tjockleken på panelerna påverkar direkt skyddsnivån mot inbrott och energieffektivitet. Sandwichpanelen består av två stålplåtar, mellan vilka ett polyuretanskum är. Denna typ av grind har ett ganska brett spektrum, både i storlek och i textur med färg.sektionsdörrar från sandwichpaneler
 2. Gjord av en panoramavyckning. I denna utföringsform används en extruderad aluminiumprofil vid tillverkningen. I duken finns genomskinliga insatser.Sektionsportar från en panoramavyckning

Related  Hur man gör ett konkret staket själv

Säkerhetsdörrar kan också kombineras. Sådana modeller kombinerar sig i sig och sandwichpaneler och panoramautsiktiga dukar.

Det finns också en annan klassificering – efter typ av förvaltning. Gates kan vara helt automatiska, på fjärrkontroll eller manuell styrning. Den första typen har en struktur i sin elektriska drivmekanismen, kan den andra typen vara avlägsen (med användning av en fjärrkontroll eller en mobiltelefon) eller en stationär styrning, väl tredje typ kräver applicering av fysisk kraft för att öppna garaget.

Ju mer automatiserat systemet är desto dyrare kommer det att kosta. Det är också viktigt att uppmärksamma företagstillverkaren, eftersom ju mer kända varumärket desto högre pris.

Fördelar med sektionsdörrinstallation

fördel med sektionsdörrarGates garage lift sectional blir popularitet. Och det finns skäl för detta. Vissa köpare kan i första hand skrämma ett något högt pris, men om du bekantar fördelarna med sådana installationer blir det klart att pengar inte kommer att slösas bort.

Bland styrkorna är det värt att uppmärksamma följande punkter:

 • på grund av att du lyfter duken i takytan, spara mycket användbart utrymme;
 • Denna installation ger en bra ljud- och ljudisolering, så att garaget inte bara kan användas för att lagra bilen, men som ett extra rum.
 • Moderna modeller har högt skydd mot hacking;
 • enkelhet och säkerhet i driften;
 • Om den installeras korrekt, kommer porten att ge en hög värmeisolering och täta rummet.

Hittills erbjuder tillverkarna en bred färgpalett och val på texturdesignen. När det gäller priset är det direkt relaterat till storleken på duken och företaget.

Storlek och pris

välj portens storlekGarageöppningen är dimensionerad så att ett visst fordon kan komma inuti. Följaktligen väljs också grindarna för dessa dimensioner. Vanligtvis är dessa standardstorlekar – bredd – 2,5 m, höjd – 2-2,5 m. Om så önskas, och möjligheterna kan väljas individuella storlekar. Dessutom erbjuder vissa tillverkare i förväg ett storlekstabell, som listar de mest populära och populära storlekarna.

Related  Infraröda värmare: typer och regler av val

Dimensionerna på sektionsdörrarna till garaget väljs enligt vissa parametrar och rekommendationer:

 1. Det är värt att tänka på framtiden, det vill säga om familjen nu har en bil, så kan det i framtiden ändras till en SUV eller till och med en familjevagn. Det kommer inte heller att finnas en bil i familjen, men två eller flera samtidigt. I det här fallet är det bättre att köpa en port med dimensioner på 3 x 2,5 m.
 2. Installationsdjupet beror på typ av grind. Till exempel, om strukturen har en elektrisk enhet, behöver den extra utrymme, varför djupet är mer än 3 meter. Mekanismen som ligger i takytan kommer också att kräva utrymme och påverkar därmed portens höjd. Övre hopparen måste vara minst 2,1 m. Endast i detta fall kommer lyftportarna att röra sig fritt. För automatiska portar tar det 1-1,2 m till sidorna av öppningen, så det är bättre att inte genomföra någon kommunikation på väggarna på dessa platser.
 3. Portens storlek påverkas också av rotationsvinkeln och lutningen på åtkomstvägen.krav på montering av garageportar

Portens dimensioner väljs beroende på garageens storlek. Men det händer också att du måste vara upprörd, och detta gäller inte bara för väggarna, men också för porten själv. Därför är det värt att tänka på det här ögonblicket när man bygger ett garage och kanske till och med gör ett “lager” för att expandera familjens parkeringsplats. Också, glöm inte att parkering kan vara nödvändig och manövrera, och detta kommer också att kräva utrymme.

Det finns generella rekommendationer angående storleken på garageportarna i förhållande till maskinens dimensioner:

 • sedan, baklucka – 2500 x 2100 mm;
 • minivan – 2700 x 2500 mm;
 • Pickup – 3000 x 2500 mm;
 • minivan – från 3090 x 2520 till 3225 x 3220 mm.

Related  Installation av skjutportar med egna händer

Experter rekommenderar inträder göras på 60 mm (eller ännu bättre 120 mm) större i bredd och 30 mm (eller till och med bättre 60 mm) i höjd mer än storleken på en befintlig bil.

Du kan köpa sektionsgarageportar, både i specialaffärer och på platser. Med hänsyn till kostnaden för storleken är det något som detta:

 • Minsta storlek (1870 x 2500 mm) – ca 600 dollar;
 • medelstorlek (2540 x 3000 mm) – ca 720 dollar;
 • Maximal storlek (3040 x 5000 mm) – cirka 1195 dollar.

Sektionsdörrar kan också beställas individuellt. Även den slutliga kostnaden påverkas av den slutliga utrustningen, till exempel om det finns låslås eller ej.

Det kommer vara extremt svårt att installera sektionsdörrar i garaget med egna händer. Men många företag erbjuder sådana tjänster. Och om du beställer produkten och med installationen kan du få en bra rabatt.

Hittills har de mest populära företag är tillverkare Alutech (Vitryssland), i DoorHan (Tjeckien), Ryterna (Litauen), Vishnovski (Polen) och Normann (Tyskland). Dessa företag har ett ganska brett utbud.

Som det framgår av allt ovan, när man köper sektionsdörrar i garaget är storleken och priset helt sammanlänkta. Därför måste du först lösa problemet med lokalerna, och sedan under det för att välja parametrarna för konstruktionen.

Hur man väljer sektionsporteldörrar – video

Hur man förbereder en öppning för installation av sektionsdörrar – video

Hur man mäter en öppning innan du beställer sektionsdörrar – video

Installation av garageporteldörrar – video