dränering runt husetVatten har en destruktiv effekt, så dränering runt huset borde vara den primära uppgiften för ägaren av den privata strukturen. Om väggarna börjar bli blockerade eller mögelns svamp är synlig, och pölar dyker upp i källaren, så har förstörelsen av byggnaden redan börjat. Konsekvensen av detta är skrämmande sprickor och snedvridningar av dörrar, såväl som fönster. Du kan skapa ett pålitligt vattentätningssystem på egen hand, även om detta kan vara en ganska komplicerad process. Men resultatet är att dräneringen runt huset och blindområdet framgångsrikt kommer att komplettera varandra, samt skapa ett tillförlitligt skydd av bostäder från förstörelse blinda området runt huset

Betydelsen av planering

Planerar ett dräneringssystem runt husetDet finns flera vanliga skäl till att regn och smält vatten ackumuleras vid basen av byggnader. Mycket beror på:

 • typ av jord (lera har en viskös konsistens, så fuktavloppet är mycket långsamt);lerjord på platsen
 • klimatförhållanden (stark snösmältning eller kraftigt regn);
 • hög grundvatten nivå.

Som ett resultat undergräver intensiva flöden regelbundet grunden. Under upptining av snöfall stiger grundvattnet, och marken börjar sjunka. Utan ett bra dräneringssystem kan du inte klara av det.

rivning av en byggnadMen innan du dränerar runt huset måste du överväga följande punkter:

 1. Stiftelsens egenskaper: typ (högar, plattor, linjär) djup, form och bearbetning.typer av stiftelser
 2. Ground. Dess sammansättning och kvalitet. Om det är svagt kommer det att vara nödvändigt att stärka väggarna i grävningarna.typer av jord
 3. Landkommittén är skyldig att ge information om förekomsten av grundvatten samt andra källor.grundvatten förekomst
 4. Identifiera den mest utsatta platsen där mest fukt ackumuleras. För att göra detta måste du utforska den lokala terrängen – lutningen av webbplatsen, liksom bildandet av depressioner.reliefen
 5. Arbetstiden är bara sommar. Eftersom vädret är jämnt då bytbart, är det nödvändigt att göra en speciell baldakin. På skivorna fixar plastfilmen och installeras över grundens framtida dränering. Då kommer regnet inte att tvätta gränserna för grävningarna.
 6. Komplexet av arbeten är ganska mödosamt. Det tar ofta två, eller till och med tre månader.

All denna förberedelse kommer att sluta med ett noggrant utformat system för vattentätningssystem. Det bör noteras platser där inspektions- och lagringsbrunnar kommer att lokaliseras. Beräkna mängden förbrukningsmaterial:

 • rör;rör för dränering
 • murbana / expanderad lera;krossad sten
 • geotextil tyg;geotextiltyg
 • sand;
 • beslag för anslutning av rör, samt isoleringstejp;
 • grus.

Related  Ett visitkort av ett lanthus – en smidesjärnspoort

typer av rör för avloppssystemDetta kommer att kräva olika verktyg. Dessa inkluderar flera typer av spader: bajonett och spade. Rullskärmen måste ta ut överflödigt jord och perforatorn – för att göra hål. En pickaxe, en brevpapperskniv och andra tillbehör kommer inte att störa mästaren.

Steg-för-steg-instruktion för byggandet av ett avloppssystem

tvärsnittsdräneringsschemaDet finns flera alternativ för att installera dessa avloppssystem. Några gräver ut de vanliga diken längs byggnadens omkrets. dräneringskretsStärka dem med brädor eller annat material. Bristen på sådana strukturer – förstör hela insidan av webbplatsen och blir snabbt oanvändbar.

konventionell dukStormavlopp (ytdränering runt huset) är monterad under en viss lutning till basen. De består av rör, vars övre del representeras i form av en gitter som fördröjer skräp. I stället kan speciella rännor eller brickor användas. stormavloppOnödig fukt kommer att komma in i dem och dränera in i utrymmet reserverat för det. Ett sådant avlopp är idealiskt för regioner med fuktigt klimat, där det ofta regnar och mycket snö.ytdränering

Den mest hållbara och tillförlitliga är erkänd zasypnaya vattentätning. För varje typ av stiftelse av huset finns ett system för att installera en sådan dränering. Till exempel måste dräneringsanordningen redan läggas vid början av översvämningen av plattorna. Annars måste du tinker lite. Detta gäller inte band- och stapelstöd.

Framställning av

grävgrävning runt husetAllt börjar med utgrävningen av byggnadens botten. Plattorna måste rengöras noggrant av smuts och byggmaterial. De måste torka noggrant. Sedan behandlas den yttre delen av den här väggen på följande sätt:

 • primer med bituminös-kerosen;
 • Applicera mastic, gjord på basis av bitumen;
 • På den fortfarande torra ytan fäster nätet för kittning (delning i 2 mm);
 • Nästa skikt av beläggningsmaterialet ska appliceras 24 timmar efter det att den föregående har torkat.

Related  Reparera oljepanna med egna händer

grundbehandlingSammanfattningsvis rekommenderas att borren rengörs med sandpapper så att ytan blir jämn. När allt är klart kan du starta huvudprocessen.fästnät till mastik

Dimensioner av grävningar

gräver en grävEn förplanerad webbplatsplan, även den mest primitiva, kommer att bidra till att korrekt markera territoriet och ekonomiskt spendera materialet. Grunddräneringssystemet innehåller ett system av ordentligt utgrävda grävningar och säkert placerade rör. Trenches bör följa följande parametrar:

 • Avståndet från källaren är inte mindre än en meter eller 1,5 m;
 • bredden beräknas enligt följande: till rörets diameter lägger 20 cm;
 • djup 50 cm under byggnadens botten;
 • Lutningen ökar till den plats där vätskan samlas upp (1 cm genom varje meter).

Plast, asbestcement och keramiska rör används framgångsrikt vid installationen av dräneringssystem. Tillverkare producerar polymerversioner av dessa föremål, som är täckta med ett speciellt skal. Denna fiberduk skyddar behållarna från slambildning.

trumpetschemaFör att göra önskad förspänning måste du hälla sand. Därefter bör en speciell enhet täppas ut en gräv och gräva den med ett 10-centimeter lager av sandblandning. Återigen, kompakta botten genom att kontrollera lutningsnivån.

Rörinstallation

avloppsrörläggningNär grävningarna är klara, måste de tätt läggas med geotextilmaterial. Varje sidoklipp ska sticka 30 cm eller mer, beroende på bredden på skytten. På duken för att somna grusgrus / grus, justera den till sluttningen av gräsklippningen. Att lägga en ledningsavloppsanordning runt huset är som följer:

 • göra små fördjupningar i murarna (under rören);
 • Lägg dem i mitten, svagt böj och pressa;
 • Anslut fittings med fittings;
 • somna med rubble (ett skikt från 10-20 cm);
 • Geotextilväv ansluter och sy kanterna med en tråd eller lim ihop med ett tejp.användning av geotextiltyg

För att säkerställa att det inte finns några läckor vid förbindningen av rör används en lindning. Flera lager av tejp för isolering – en garanti för täthet i systemet.

Alla dessa plastkanaler måste anslutas till huvudröret, vilket avlägsnar fukt till vattenmottagarna. Använd sedan flodsanden för att fylla grävvolymen. På toppen av det, häll den återstående jorden för att bilda ett bra tuberkel. Under påverkan av yttre faktorer kommer landet fortfarande att bosätta sig. Som ett resultat kommer en sådan höjd att vara lika med horisonten och utan att en depression bildas.

Related  Återcirkulation av varmt vatten genom en panna

dränering av vatten från dräneringUnder dessa arbeten måste du ständigt kontrollera den valda lutningen. För att göra detta kan du föra fram sladden eller repet längs huset, vilket kommer att fungera som en nivå.

Vattenbrunnar / brunnar

vattenintag av vatten från dräneringsröretTill vatten i dräneringen under huset ackumuleras inte, det bör dras tillbaka. Detta kan göras med hjälp av specialbrunnar. Dessutom är de nödvändiga för att systematiskt rengöra strukturen och regelbundet service systemet. I dessa brunnar, som ska avlägsnas från byggnaden på avstånd av 5 m, samlas allt överskott av fukt. De installeras under avloppsröret (per 1 m), men inte i nivå med grundvattnet. utsikt över brunnenModerna projekt visar att det borde finnas fyra sådana vattenkällor på platsen, vid varje hörn av uppgiften.

Enligt standarderna är dräneringssystem försedda med fyra brunnar av inspektionstyp och två – ett avrinningsområde. En är fastsatt för stormavloppssystemet.

brunns och vattensamlareBrunnen på den lägsta punkten blir djupare än alla andra. Diameterns diameter beror på storleken på behållaren som är installerad i den:

 • plastbehållare;
 • svetsade konstruktioner;
 • armerade betongringar;
 • gjutna konstruktioner.

avrinningsområde från betongringar och en plastkärlLägg geotextilmaterialet i botten av gropen och fäst sedan behållaren till marken så att den inte rör sig vid jordskred. Gnugga fyller gruset ihop med marken.

I vissa fall kräver avlopp runt huset med egna händer extra kostnader. Mottagningspunkten kan placeras i storleksordningen högre än avloppsrören, då behövs en pumpinstallation. Ibland är rörledningen inte tillräckligt djup, så du måste lägga en värmekabel.

avloppssystem i förortsområdetAlla dessa jobbiga och kostsamma förfaranden är värda det. När allt kommer ifrån kan ägaren skydda klostret mot de skadliga effekterna av fukt. Endast kvalitetsdränering runt huset bidrar till detta. Den är installerad på flera sätt. Varje mästare bestämmer själv vilken man ska välja.

Video om dräneringssystem runt huset