garage swing grindarGaragegångsporten är det bästa valet för en garageägare som värderar hög tillförlitlighet till ett lågt pris. Det är den här designen som gör det möjligt för bilentusiasten att vara lugn för järnhästen kvar i garaget och spara så mycket som möjligt. Och vad som är viktigare – en sådan port är lättast att montera och installera självständigt.

Hur ser gungorna ut?

enkel konstruktion av garageportarDen enklaste konstruktionen av svängportar till ett garage består av:

 • ram efter dörröppningens storlek;
 • två broschyrer;
 • loopar;
 • beslag – lås, handtag, larmsystem och olika begränsare som håller porten i önskad position.

Mycket ofta i en av vingarna har en grind. För att göra det lättare, är porten utrustad med automatisk styrning med fjärrkontroll, vilket gör det möjligt att öppna dörrar utan att lämna bilen. I de flesta fall, svängbara garageport gör metall – från en profil ram är svetsad ram, är det svetsade gångjärn och dörrblad gjorda av stålplåt 5,3 mm tjock. Om säkerheten för bilägaren inte är så viktig ersätts stålplåten med wellpapp, paneler eller trä.

Med tiden kan dörrarna på svängportarna börja sakta. Oftast händer detta på grund av svaga öglor. Därför, innan du köper tillbehör till garagedörrar, är det nödvändigt att beräkna massan av broschyrerna i aggregatet och välj gångjärnen med en marginal för styrka.

Hur man gör svingportar med egna händer

ritning av sväng grindarFör att göra garageportar med egna händer behöver du ritningar som innehåller all nödvändig information om platsen, portens storlek, fästpunkter för slingor och lås. Användbar erfarenhet av svetsmaskinen och låssmedskapet.

Se till att det finns tillräckligt med utrymme framför garaget för bilen när dörrarna är helt öppna. När allt beaktas på papper, förbereda följande material:

 • profilrör med en sektion på 60×40 mm för dörrramens ram;
 • hörn för tillverkning av ramarna av broschyren;
 • stålplåt upp till 5 mm tjockt;
 • slingan;
 • alla nödvändiga tillbehör.

Related  Estetisk arbor gjord av naturligt trä med egna händer: Funktioner av installation och val av stilistik

Du behöver också verktyg:

 • byggnadsnivå;
 • svetsmaskin;
 • den bulgariska
 • Roulette.

Om porten kommer att vara utrustad med automation, välj utrustningen och tänka över den elektriska ledningen till installationsplatsen.

Ta hand om förvärvet av skyddsutrustning – maskera och passa svetsare, skyddsglasögon och andningsskydd, handskar.

När du arbetar med en slipmaskin och svetsmaskin finns det en stor risk för skador på ögonen, så i alla fall inte försumma all nödvändig säkerhetsutrustning.

Vi gör en metallram på dörröppningen

svetsning av garageportens metallramEftersom alla nödvändiga ritningar redan är tillgängliga måste dimensionerna för alla delar av garageporten tas från dem och mätas försiktigt med måttband innan de skärs. Skärning av bulgarerna med fyra ramdelar, de läggs ut på en plan yta, vilket undviker snedvridningar. Rammen är svetsad i hörn och ständigt styr nivået på den horisontella strukturen av hela strukturen och dess form. Det måste vara strikt rektangulärt. Till garagets väggar är den färdiga ramen fixerad med förankringsbultar.

Vi svetsade ramarna av broschyrer

Svetsram av garageportbladRamar för båda broschyrerna är gjorda på samma sätt som själva öppningsramen, varvid ramens dimensioner och form observeras. Under arbetets gång är det nödvändigt att kontrollera att båda ramarnas dimensioner överensstämmer – den inre måste smidigt komma in i ytterytan utan att bilda sprickor och inkonsekvenser. För fri rörelse för dörrar ska den optimala luckan mellan ramarna vara 5-7 mm. Vid svetsning och montering mellan ramar sätter i träfogar av lämplig tjocklek.

För att ge hela strukturen den nödvändiga styvheten, förstärks ramen med diagonala element. Vanligtvis kommer de diagonala delarna från fästpunkterna i de övre looparna och sammanfogar sig ner i centrum av porten.

fäst dörrbladet till ramenDörrramen är svetsad till den färdiga ramen – stålplåt. Det bör noteras att luckorna mellan ramarna på dörrarna och ramen måste täckas med stålplåt.

Related  Reparera oljepanna med egna händer

Om så önskas är en grind anordnad i en av dörrarna.

Efter svetsning ska ramen vara polerad och målade över alla sömmarna. I det här fallet kommer grindarna vid sömmarna inte att störa dörrens fria springning, och svetsplatserna kommer inte att rosta.

Svetsning av gångjärn och hängande grindblad

fästning av slingorStandard gångjärn för gångjärnsportar består av övre och nedre delarna. Den nedre delen, på vilken fingret är belägen, är svetsat till portens ram, och den övre delen till dörrbladet. Eftersom de svängande garageportarna har stor vikt måste de hängas med assistenter. Vid detta skede krävs också hög noggrannhet. Från de korrekt installerade slingorna beror flikarnas jämnhet och användbarheten av hela strukturen.

Om broschyrerna är mycket tunga, häng dem bättre i vågrätt läge. I det här fallet är öppningsramen efter tillverkningen fäst vid garageväggarna i sista vändningen.

Automatiska svängportar

svängande automatiska garageportarAnvändningen av automatik för svängande garageportar har länge överraskat ingen. Till salu finns ett stort urval av automatiska system och enheter som kan göra ankomst och utgång från garaget så bekvämt som möjligt. Förutom komfort ger den automatiska grindstationen:

 • ökat livslängd för slingor;
 • stabil belastning på bärramen;
 • smidig drift under alla väderförhållanden.

Ju högre porten och desto större dörrarna är desto mer är det nödvändigt att utrusta porten med automatisering, speciellt om porten regelbundet används av kvinnor.

Automatiska grindar är praktiska eftersom det inte är nödvändigt att låsa dem manuellt. Automatisering blockerar alla försök att öppna dörrarna med händerna tills signalen når kontrollsensorn. Nackdelen i detta system är arbetets beroende av närvaro av elektrisk ström. Utan ljus fungerar inte mekanikern helt enkelt. För att lösa problemet installeras ett upplåsningssystem. Oftast går det som ett extra alternativ till frekvensomriktaren. Ett alternativ är att ansluta automationen till en backupkälla, ett batteri eller en generator.

För närvarande är två typer av enheter för automatiska svängportar – spak och linjära – vanliga. Den senare är att föredra, eftersom den är utformad för en stor vikt av broschyrerna och starka vindkrafter.

Målning och uppvärmning av portarna

garage dörrmålningFöre målning ska metallets yta rengöras med en slipmaskin. Då är porten täckt med en två eller tre lager primer och färg för metall, lämplig för externt arbete.

Related  Hur man väljer en infraröd värmare för att ge: rekommendationer från en specialist

För de flesta bilister förekomsten av isolering i garaget är en nödvändighet att allt arbete på bilen service utförs under normala temperaturer. Dessutom är garaget ordentligt anordnat verkstad. Som en varmare för gångjärns garageport används allmänt polystyren, mineralull, filt, kork brädor, Penoizol extruderad polystyren.

Efter installation av armaturen kan värme och måla de svängande garageportarna anses vara helt färdiga.

Oberoende tillverkning av garage swing grindar – video