installation av glidande grindarSkjutportar är den bästa lösningen om det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera svängdörrar. Men de är mycket dyrare och svårare att installera. För att spara pengar installerar många glidande portar med egna händer. Deras lätthet att helt ta sig uttryck i dåligt väder – vinter behöver inte rengöra snön framför dem, och i en stark vind för att oroa sig för att den vidöppna flik Låt oss göra problem. svetsade glidande grindarDesignen av skjutportarna är enkel och kompakt – när du öppnar sashen rullar den till sidan, gömmer sig bakom staketet.

Typer av glidande grindar

Enligt driftsprincipen är skjutportarna av tre typer:

 1. Rail. Längs grinden i marken eller på en betongbotten monteras en skena, längs vilken hjulet, svetsat till bladets nedre del, rör sig. Denna design är enkel och pålitlig men har en signifikant nackdel – skenan är gjord i form av ett spår och är ofta igensatt av snö, smuts och löv. Smuts faller också på hjulet, vilket gör det svårt att röra sig fritt. Efter att ha installerat glidportarna av denna typ måste du regelbundet övervaka rengöringen av trottoaren och deras nedre del.rälsportar
 2. Avstängd. Denna art anses vara den mest tillförlitliga. Hjulet i dem rör sig längs styrningen i den övre delen av tyget längs ramen mellan de två stolparna. Den enda minus är att höjden på inkommande transport begränsas av höjden på den övre strålen. Problemet löses av enheten av en borttagbar övre stråle.uppskjutna glidande grindar
 3. Console. Till ramen på porten är en av polerna svetsad med en triangulär konstruktion – en konsol. På andra sidan hänger duken fritt i luften. Konsolen är monterad på betongfundamentet vid ingångens sida. Strålkastare i sådana grindar kan ligga i övre, mellersta eller nedre delen av öppningen.cantilever glidande grindar

Konsolens glidande grindar anses vara universella, trots att de är svåra att installera. De saknar nackdelarna med järnväg och upphängning och med en kompetent installation tjäna länge.

Låt oss analysera enheten mer detaljerat.

Related  Vilka värmare brinner inte syre och torkar inte luften

Komponenter och princip för driften av konsolporten

cantilever glidande grindarUtrullningsportar av konsoltypen består av flera huvudnoder:

 1. Mortgaged – detta är den nedre sidan av konsolen “triangel”, det rör sig dörrbladet. Det är en svetsad struktur av en stark kanal i form av ett brev “P” på en konkret grund. Vertikala delar av inteckning är byggda i betong och begravd.
 2. Cantilever balken är också gjord av en kanal i inuti kanterna. Strålen är svetsad på duken i den övre, mellersta eller nedre delen av den.
 3. Rullvagn är en plattform på vilken rullarna är skruvade. Portens löv rör sig precis över dem.
 4. Stödpar av rullar för glidande grindar är monterade överst på polerna. Deras uppgift är att hålla duken i upprätt position.
 5. Fångarna fixar bladet i extrema positioner.
 6. Rullrullar är anslutna till bottenparet när dörren är stängd.
 7. Pluggarna täcker bärstrålen från båda ändar, skyddar mot ingrepp av skräp.

För bekväm användning, är porten kompletterad med en automatisk körning, så att du kan styra mekanismen utan att lämna bilen.

Förberedande arbete innan porten installeras

skjutgrind installationsritningOm du bestämmer dig för att göra skjutportar med egna händer, bör du komma ihåg att för att de fungerar till höger eller vänster av dem behöver du ett tomt utrymme ungefär hälften så stort som själva öppningen.

Du behöver följande verktyg för att fungera:

 • svetsmaskin;
 • den bulgariska
 • nivå;
 • roulette;
 • skruvmejsel eller borrmaskin;
 • spade;
 • trilleboll för att transportera mark, grus och sand;
 • hammare.

Alla listade verktyg, förutom svetsaren, är närvarande i någon ekonomi, och separat är det inte nödvändigt att förvärva någonting.

Innan du börjar installationen är det nödvändigt att fylla i grunden för hypotekslånet. För att göra det här, till höger eller vänster om polen, gräver du en hålhalvöppning och en bredd på ca 30 cm. Djupet av gropen måste vara större än djupet av frysning av marken i ett visst område. Botten av gropen är ramad, täckt med ett lager av sand, murar, rammade en gång och hällde betong, tidigare nedsänkt i gropens vertikala delar av hypotekslånet. För en konkret lösning, ta cement, fin fraktion och sand i andelen 1x3x3. Betong bör torka i minst en vecka, under denna tid bör du välja och förbereda alla nödvändiga tillbehör.grunden för en inteckning

Related  Varmvattenberedare – drift och byte

Om porten är planerad att vara utrustad med en drivning för automatisering av styrning, läggs ledningarna i steget att hälla fundamentet. Buntarna av trådar läggs i korrugerade rör. Utgångsstället för trådar beräknas utgående från den framtida positionen hos den elektriska enheten. Vanligtvis placeras den i mitten av källaren.

Tillverkningskomponenter för skjutportar med egna händer kommer onödigt att göra mycket tid och ansträngning, det är mycket lättare att köpa en komplett uppsättning. Innan du köper beräknar du vikten på porten och dess längd. Monteringsparametrarna måste matcha dem med en marginal. Om det är svårt att beräkna är det bättre att kontakta ett specialiserat företag. Specialister kommer att kunna rita exakta ritningar för glidande portar med egna händer och korrekt beräkna komponenternas kraft.

Sekvens för montering av cantilever grindar

konsolmonteringPå kanalen i piggsvetsade studs, bultas sedan till dem rullstöd. Hårnålar behövs för att inte förändra hela strukturen, om betongfundamentet kommer att krympa. Rullar på stödet är rullager med sluten typ.

Var uppmärksam på smörjning av lager – den måste vara frostbeständig med en nedre gräns på -60 ° C.

Korrekt installation av rullarna är av stor betydelse, eftersom det är på dem flyttar bärstrålen.

Därefter svetsas en ram från ett rör 20×20 cm enligt ritningen av glidportarna, en kista med en tunnare profil svetsas in i den. Till den nedre delen av ramen är också en svetsprofil fixad med en svetsmaskin. Ramen är målad med alkyd emalj för exteriör arbete. Den appliceras i 2-3 lager. På kassens självgängande skruv fodret material – wellpapp, trä, smidda delar.

oberoende installation av skjutportarRul sedan ramen på rullstöd och kontrollera löpbanan och dess vertikala position med hjälp av byggnivån. Om allt är gjort utan avvikelser svetsas rullvagnarna mot stödstrålen.övre och nedre nivå av glidande grindar

Related  Instruktioner för montering av dig själv lyft garage dörrar

I nästa sväng markerar polerna platsen där fångarna ska installeras och fixa dem. På kanten av styrrullarna är installerade och kanterna är stängda med pluggar. Alla svetssömmar rengörs tills oregelbundenheten försvinner och färgas över.

Under arbetet, efter varje steg måste positionen för varje del mätas i nivå med glidporten och dess korrekta växelverkan med resten av armaturen.

Installation av wickets, lås, handtag och automatisk körning

penn- och bilmonteringsinstallationMontering av mortise wicket är planerad vid ritningsskedet. För henne i portens ram lämnar du en plats fri från lådan. Separat svets ramens ram, svets gångjärnen, ramen står inför och hängde på porten. Genom att installera grindblocket sparar du utrymme, men det är obekvämt att bära cyklar, olika belastningar och äldre passager på grund av den nedre delen av ramen som du måste gå över. För sådana fall tillhandahålls en grind som är separat från grinden. Vid konstruktionen är det nödvändigt att tillhandahålla en sådan position att det öppna grindbladet inte kommer att överlappa varandra.

Lås och handtag behövs om porten inte är utrustad med automatisering. De kan vara mekaniska, kod, elektromekaniska, cylinder och även självgjorda bultar, svetsade i ramen på porten från insidan. Handtag för porten är massiva häftklamrar, monterade bredvid låsen. Vid porten brukar man låsa, kombinerat med ett roterande handtag.

automatisk för skjutportarAutomatisering för glidande grindar består av följande uppsättning noder:

 • elektrisk motor, som är installerad på inteckning
 • Gränssnittsbrytare som stänger av motorn när grinden når ändläget;
 • skydd och styrenhet i växellåda.

Installationen av automationen utförs enligt anvisningarna som bifogas den.

Video montering skjutport

Om du fortfarande har frågor om hur du installerar glidportarna med egna händer, kommer de att försvinna efter att du har tittat på videon, där hela processen är stegvis fördröjd från materialvalet till slutbehandling.