Patka na ribnjakuPasmina i veličina jaja utječu na koliko dugo patka sjedi na jajašcima. U usporedbi s piletinom, jajaška jaja su mnogo veća. Težina pileta prosječno doseže 58 grama, a patka 80 grama. Također, oni sadrže veliku količinu masti, zbog čega se jaja mogu brzo pregrijati. Zato se za uspješno povlačenje pilića morate pridržavati potrebnog postotka temperature i vlažnosti.

Koliko dugo su jaja pataka različitih pasmina

Pilići mizne patke pojavljuju se na 32-36 danKoliko dana pataka sjedi na jajašima – većina pasmina ove ptice izvaljuje od 26 do 28 dana. Peking – od 27 do 29, musky – 30-36 dana.

Peking ima slabo razvijen instinkt za uzgoj pilića pa rijetko inkubiraju. Umjesto toga, koriste patke drugih pasmina, bilo pilića, gusaka ili purana.

Pilići pekinške patke pušteni su 27.-29. Dan

Broj položenih jaja ovisi o veličini ptice. Ispod piletine se nalazi od 9 do 11 komada, ispod guske – 11-15 komada, pod turskom – 17-19 kom. Ako je ulica previše hladna, stavite manje za 2-3 jaja.

Indotka ili mamushka patka

IndoutkaKoliko dana sjedi mamac patka – od 30 do 36 dana. Broj jaja za izlijevanje je od 12 do 20 komada.

Prije toga, prije nego što patka sjedne, potrebno je povećati dio hrane koja mu se daje, kao i promatrati režim hranjenja tijekom inkubacije.

Vrijeme je da započnemo Indotestove krajem zime. Ako patka izvadi curu i pokušava se naseliti na jednom mjestu, onda se priprema sjediti na jajašcima. Najčešće se to događa krajem ožujka ili početkom travnja. Gnijezdo patke instalirano je na mirnom i tamnom mjestu. Jaja počinju nositi osobe koje su navršile šest mjeseci ili starije. Nose se 3-5 mjeseci, nakon čega se moli. Čim završi muliranje, ponovno se prenose oko 12 tjedana.

Related  Aký druh vybavenia pre včelárstvo je potrebný pre začiatočníkov včelár

Neplodna jaja bacaju se iz gnijezdaU prvim danima inkubacije Indotka gotovo uvijek sjedi na jajašcima. To je neophodno kako bi se embrij u potpunosti razvio. Stoga se napojnica i posuda za piće smještaju što bliže gnijezdu. Također je potrebno imati kadu, jer je potrebno vodu za vlaženje jaja.

Postotak izvedenih pilića mamac patke je, naravno, puno veći nego ako su odvedeni u inkubator.

Ne oplođena jaja Indotka sami bacaju iz gnijezda. Bez obzira na to koliko dugo patka već izvaljuje jaja, ona će sjesti dok se posljednja mlada pilić ne otvori. Da bi postotak izrezanih pilića bio veći, potrebno je koristiti jaja koja leže 2 tjedna za povlačenje. Čuvajte ih u ovom slučaju pri temperaturi od + 8 ° C do + 15 ° C u vodoravnom položaju i svakodnevno se prebacite.

mulard

Patuljke s dudom su sterilne i ne možete dobiti piliće od njih.Da biste dobili dudove, morate prijeći patku pasmine s indo drake. Za inkubaciju se koriste jaja koja se skupljaju tijekom 1 tjedna. Možete zaključiti mulare u inkubatoru i na prirodan način. I ovaj put je mnogo učinkovitiji, veći postotak pilića preživi, ​​ponekad čak i doseže 100%. U inkubatoru gubici mogu doseći 40%. Za jednog pojedinca ne postavlja se više od 15 jaja. Nakon 10 dana, oni se ispituju pomoću ovoskopa kako bi se identificirali razmaženi.

Značajke uzgoja pilića u inkubatoru

Za inkubator, jaja se moraju skupljati iz gnijezdaDa inkubiraju piliće pataka, koristimo jaja tjedna starost, ali ne i starija, osim jaja ptica mošus ptica.

Prije nego što postavite veliku šaržu, trebali biste provjeriti koliko brzo uređaj zagrijava zrak i koliko dugo se zagrijava. Bolje je prvo pokušati izvući samo nekoliko patki.

Prije nego počnete s inkubatorom, morate pažljivo odabrati materijal. Odbijene su jaja sa sljedećim nedostacima:

  • nestandardni oblik;
  • s izraslima;
  • vrlo zagađeno;
  • s kalupom;
  • pukotine.

Related  Ako sa uskutočňuje inkubácia perličky na domácom a chovnom hospodárstve?

Ako se ne ukloni prljavština, infekcija može ući kroz ljusku zbog čega će fetus odmah umrijeti. Sva jajašca jaja od patke trebala bi biti tretirana slabom otopinom kalij-permanganata sa spužvom ili raspršivačem kako bi ih dezinficirali i uklonili male onečišćivače. No, bolje je da ih ne dopuštaju da se općenito opterećuju, već da se piletina i kavez čiste i suše.

Jaja mišjih pataka postavljena su u pladnjeve u vodoravnom položaju.

Tijekom prvog tjedna nakon knjižne oznake embrij razvija cirkulacijski sustav i organe pa je u ovom trenutku iznimno važno osigurati dostatno zagrijavanje. Temperatura mora biti najmanje + 38 ° C, vlaga 70%. Okrenite jaja najmanje 4 puta dnevno. U drugom tjednu nastaje kostur. U ovom trenutku temperatura se lagano spušta na + 37.8 ° C, a vlažnost se također smanjuje na 60%. Obratite se 4-6 puta dnevno.

U trećem tjednu, temperatura i vlažnost su isti, ali jaja se hlade nekoliko puta dnevno 15-20 minuta u isto vrijeme, na primjer, u 8 sati i noću. Nakon hlađenja (nakon 15 minuta), oni se raspršuju iz raspršivača s slabom otopinom kalij permanganata, dok se temperatura jaja pada na + 28-30 ° C. Nakon toga ponovno se zagrijavaju. Inkubator bi trebao doseći maksimalnu temperaturu unutar pola sata (maksimum).

Duckovi su izvađeni u inkubatoruPeder pojavljuje se 26.-28. Dan (ovisno o pasmini). U inkubatoru pilići su izvedeni onoliko dugo koliko patke sjedaju na jajašcima. Temperatura u ovoj fazi smanjena je na + 37 ° C, a vlažnost, naprotiv, značajno povećava do 90%, tako da ljuska postaje mekša, a pilići lakše izaći. Ne morate se više okrenuti.Izgled prvog pilića

Okretanje velikog broja jaja je bolje kupiti ladice s automatskim rotacijom.

Preporuča se jaja jajeta kroz ovoskop svakih 7 dana. Zahvaljujući inkubatoru, pilići se mogu odnijeti u bilo koje doba godine i u velikim količinama, a ne trebaju se bojati da ih kokošica rano napusti.

Related  Chovné kurčatá doma pre začiatočníkov – zaujímavá a užitočná lekcia

Patka s pilićimaOvisno o tome što je bila dijeta oplemenjivačke mase tijekom polaganja, ovisi o tome koliko dugo će patke jaja biti izvaljene. Ako je hrana inferiorna, zametci se razvijaju sporije, tako da kasnije izlegu, a mogu biti slabi i mali.

Pilići za pseće pseće patke – video