eksotisk bruggance på hyttaAllerede ved første øyekast blir fabrikken med stor løvverk og hengende, bisarre form med duftende blomsterbells forelsket og forbløffer fantasi. Denne brukmansiya, landing og omsorg i det åpne bakken som krever oppmerksomhet og tid, men alt arbeidet er nødvendigvis lønnet.

En langsiktig eksotisk kultur, for form av blomster som kalles “engelske rør”, har i naturen utseendet til en stor eviggrønn busk eller et tre. I Russland, på grunn av frostige vintre, som er katastrofale for en plante, er dyrking av brugmansia i det åpne feltet bare mulig i den varme årstiden. Selv ved 5-7 ° C begynner bladene å falle av. Når temperaturen nærmer seg null og under, blir den jordbaserte delen alvorlig påvirket og dør ofte. Derfor, fra høst til vår, er det dekorative anlegget tvunget til å bli innendørs.

Hvordan vokse et brukmansia-tre og ta vare på denne vakre innbyggeren i de tropiske skogene i Sør-Amerika?

Omgang og omsorg for brukmanship

brugmansiya før plantingEnten det er en sapling eller en voksen brukmansia, en plante som må gå til blomsterbed om våren, var tidligere i en tilstand av relativ hvile.

Ved ankomsten av varme i den dekorative flerårige, blir vegetative prosesser aktivert. Dette betyr at brukmansia-treet kan være forberedt på planting i hagen:

 1. Hvis anlegget var om vinteren i et oppvarmet rom, trenger det herding. For å gjøre dette, brukmansiyu gradvis vant til frisk luft, dag etter dag, forlenger “prosedyre”.
 2. Når overvintrer Brugmansia organisert i et kjølig kjeller eller et annet rom wee temperatur på ca 8 ° C, er anlegget nødvendig for å bringe frem i lyset, der utviklingen er raskt gjenopptatt.

Brugmansiya refererer til den raskt voksende, derfor fra april, mens treet er i et kar, begynner det å mate en blanding med en overvekt av nitrogen. Dette stimulerer veksten av nye skudd og løvverk.

Og når skal du plante brugmansiyu i det åpne bakken? Det kan bare gjøres når faren for tilbakevendende forkjølelse helt passerer. I den sentrale delen av Russland kommer denne tiden ikke før midten av mai eller i juni.

Etter valg av sommerboer er det to muligheter for planting brugmansii:

 • i det åpne bakken, for å trekke ut planten igjen på høsten og markere den med en bakken i et kar
 • i en stor beholder, slik at treet vokser som en kadkultur.

Related  Årsakene til utseendet på ulike flekker på blader av alocacia og hvordan man skal håndtere det

brugmansiya i et badekarOg den ene og den andre metoden har sine fordeler og svakheter. Fra bakken er en stor plante vanskelig å trekke ut uten å skade rotsystemet og hengende skudd med blomster. Og i karet trenger brukiyaiya hyppigere vanning og hyppig gjødsling. I tillegg vokser blomstringens røtter, og han må snart bytte til en beholder enda mer.

For å spare energi og lenger for å opprettholde decorum av brugmansiya, vil det hjelpe å velge de korteste varianter. De er like vakre som trær opp til 3 meter høye, men de er mindre og trenger mindre beskjæring.

Å bry seg om brukmansia etter planting i det åpne bakken var ikke tungt og effektivt, for anlegget leter de etter et solrikt område med god beskyttelse mot vinden. Dette vil bidra til å skape det mest passende mikroklimaet for en tropisk besøkende og vil gi henne forhold for konstant blomstring.jordfornyelse i en kar

Like viktig er valget av egnet jord. For veksten og dannelsen av mange store blomster trenger planten et næringsstoff med inkludering av:

 • 1 del av loam;
 • 2 deler lav torv;
 • 1 del er godt reparted og renset fra grove inneslutninger av humus.

Jordblanding før planting i en pott skal dekontamineres ved kalsinering i en ovn eller i en tett rosa løsning av kaliumpermanganat. Det skal bemerkes at for brukmansia vil en 10-30 liters volumetrisk pott være nødvendig avhengig av størrelsen på rotsystemet.

jordblanding for brugmansiiHvis du må ta vare på Brugmansia i det åpne feltet, før planting, som i bildet valgt fra gropen også berike jorda med humus og torv som et hevemiddel er lagt til, og om nødvendig, og sand.

Pass på brukmansia etter planting i det åpne bakken

De viktigste forholdene for skjønnhet og lang blomstrende brukmansii er:

 • Tilgang til mat til en kraftig, raskt voksende plante;
 • vannforsyning;
 • varmt vær, hvor temperaturen hersker over +23 ° C;
 • fravær av en vindstille kald vind;
 • beskyttelse mot sykdommer og skadedyr.

Hvis ingenting hindrer dyrking av brugmansia, er det en vanlig rikelig vanning og gjødsling.

Den tropiske skogsplanten reagerer kraftig på jordens og luftens tørrhet, så i varmt vær kan brugmansiyu bli vannet flere ganger om dagen. Men spray treet bør være pent, ellers vil vannet skade utsikten av nydelige blomster.

brugmansiya i et kar på gårdenI overskyet og regnfullt regn, er tidsplanen for vanning justert for ikke å forårsake høst av løvverk og rudiments av blomster. Sett i hagen brugmansiya i potten kan lider av overoppheting av jorda. For å hindre at dette skjer, er det bedre å pry beholderen eller bruk knollene i deres porøse leire med ikke mørke farger.

Related  Hvordan ordne omsorg for en syk asparges?

Når planten har vokst kronen, bør den presses til blomstring. Å gjøre dette vil hjelpe topp-dressing med høyt innhold av fosfor og kalium. Ikke glem om nitrogen og sporstoffer. De vil støtte vekst og sikre lysstyrken på grønne og bellflowers. Fôring utføres regelmessig, fra tidspunktet for landing i det åpne bakken og til september, alternerende mineralblandinger og organiske.

Et signal hvor blomsterhandleren bestemmer behovet for brugmansia-treet i gjødsel blir:

 • reduksjon i størrelsen på arkplater;
 • yellowness eller blader av blader;
 • mindre enn før, antall knopper.

Brugmansia fruktSom alle planter av Solanaceae-familien dannes avlange frukter på stedet av de fadingfarger som brukermansia har. Hvis de ikke fjernes, vil eggstokkene ta mye energi, treet vil senke hastigheten på knoppdannelsen.

Vinterbruk brukmansii

Sterk beskjæring av brukskap i høstLave temperaturer er farlige for varme-elskende bruggancia, så det, uten å vente på frost, blir fjernet fra bakken og overført til rommet. Vintering brukmansii passerer:

 • ved en lufttemperatur på 5-8 ° C i en mørk, jevn kjeller;
 • i et rom med luft oppvarmet til 10 ° C, men med belysning og vanning.

I det første tilfellet må anlegget være forberedt på endring i habitatbetingelser, og reduserer gradvis vanningens intensitet.

Inntil det andre tiåret i mars, er det før planting og omsorg for brukmansia i det åpne bakken, kuttet av planten. En slik operasjon vil gjøre kronen mer kompakt, og blomstring, som overfører unge skudd, vil gi prakt og varighet.

Brugmansiya arvet “vaner” av de velkjente gartnerne av nattelivet: paprika og auberginer. Det danner ikke knopper til grenene på stammen vises.

Derfor, under beskjæring, må slike “gafler”, så vel som små sideskudd i kronens overdel, være igjen. Fjerning eller forkorting er utsatt for skadede eller overdrevent langstrakte grener. Hvis Brugmansia i området vokst fra stammen borekaks uten toppen av vekst, trimme en plante kan være ett år etter første blomstring, dvs. i en alder av 2-4 år.

Related  Delikat vårblomst – Lily of the valley

Reproduksjon av brukmansia og omsorg for unge planter

brukmanship frøBrugmansiya multipliserer med frø og vegetative metoder, oftere ved hjelp av stiklinger. Selvoppnåelse av frø garanterer ikke bevaring av tegnene til foreldreplanten.

Men et slikt frø blir lett klemt og gir spirer innen 7-10 dager etter planting. Jo eldre frøene, jo lengre skyter venter.

Såing i et lett næringsmiddel utføres jord fra januar. Mens jorda ikke virker spire, beholdes beholderen i et drivhus ved en temperatur på 20-25 ° C. På tidspunktet for masseskudd er plantene utstyrt med belysning og økt luftfuktighet. Jorden blir regelmessig fuktet, slik at den ikke tørker ut.

Dykk seedlings av brugmansii på scenen av 4 ekte blader. Planter er ikke redd for penetrasjon og danner velegnede røtter, og feier raskt de “betroddene” til dem jordens volum. Når dette skjer, blir frøplanten overført til en større krukke. For å stimulere og opprettholde veksten, hjelp først nitrogen, og deretter komplisert fôring.

rooting stikker av brugmansiiStiklinger er den enkleste og mest vanlige måten å reprodusere brukmansia på, samtidig som man tar vare på det i huset og i det åpne bakken. For forankring passer helt eller delvis er lignifisert spirer med 2-3 internodier lengde fra 15 til 20 cm. Få passende plantemateriale kan være en fjær, når trimme utføres, og til høsten.

For tidlig spiring rotavleggere fjern lamina behandlet stimulerende blanding, og deretter tilsatt dråpevis til en lys torv-sand-blanding, eller nedsenket i vann. I forhold til et drivhus kan rooting ta opptil tre måneder, og så blir steggene transplantert i separate potter. Planteplanter kan overføres til et fast sted når sovende knopper i bihulene våkner og går på vekst. Når omsorg for Brugmansiastiklinger etter landing i åpent terreng bør bemerkes at unge eksemplarer skarpere enn voksne reagere på endringer i temperatur og fuktighet, så vel som mer sannsynlig for å bli angrepet av skadedyr.

Voksende bruk hjemme – video