Utfører beskjæring av pelargonerMange arter av geraniumer er berømte for deres upretensiøsitet og lyse blomstring. Men med beskjedne krav til jord, vanning eller temperatur, er det viktigste skrittet i omsorget beskjæring av geraniumer for frodig blomstring. Hvis forsømt, snart nok vil antall blomstrer reduseres, skuddene strekker seg ut og blir blanke, og blomsten selv vil bli formløs og uattraktiv.

Hvor riktig å kutte pelargoner? Når er det bedre å knipe og fjerne skudd?

Hvorfor er beskjæret geranium?

Siden det er planter med stående og innvendige stammer, høye og dvergformer, amel og halve busk, må hver plante velge sin egen tilnærming.

Blomstrende geranium etter beskjæringMen hovedregelen for beskjæring av pelargoner er ikke vanskelig. Det sørger for at oppmerksomhet til lengden og utvidelsen av stilkene skal være permanent og beskjæring regelmessig. Startet kort tid etter planting en systematisk dannelse av geranium bush vil hjelpe:

  • forårsaker utseende av laterale skudd og dannelse av nye knopper av blomsterstand
  • gi anlegget en kompakt, jevn form;
  • gjør blomstring mer frodig, lang og stabil;
  • få høykvalitets plantemateriale til reproduksjon av ditt favoritt utvalg.

Det er ikke nødvendig å vente, når for en sesong eller to rullebaner vil strekke seg, og løvverk på den forblir bare på toppen. Den spesielle egenskapen til geranium er at denne planten sjelden gir sidegrener uten ekstern inngrep, men det er sovende knopper i hver knute. Beskjæring av geranium fører til at disse knoppene vekker og ikke bare for å danne en ny stamme, men også å legge blomsterknopper.

Teknikk for beskjæring av geranium for frodig blomstring

Hvordan kutte geranium for å få det til å blomstre? Blomstringen og god tilstand av planten er først og fremst avhengig av kvaliteten på beskjæringen. Derfor er det nødvendig å fjerne overflødig eller tørket stengel med et skarpt, desinfisert verktøy:

  1. Det er best for dette formålet å ta bladet, hvis det ikke gjør det, vil en kontorlig eller delikat kjøkkenkniv gjøre.
  2. Saks skal ikke brukes, fordi de klemmer skytingen og knuser vevet på kuttens sted.

Related  Hvorfor zmiokulkas blir gul, og hva du skal gjøre for å redde det

Klipp pelargonet over bladknutenSkjæret utføres over bladknuten mot utsiden av bushen. I dette tilfellet vil de nye skuddene ikke forstyrre hverandre og vil ikke forårsake overdreven tetthet av kronen.

Hvis du trenger å fjerne en ung stamme, kan du gjøre uten verktøy. Pryshchipku tørker rent fingre, prøver å ikke trekke skyten og ikke skade overflatelaget.

For å forhindre forfall eller skade ved skadedyr, plasser stykker sprinklet med knust aktivert eller trekull. Hjemme, når beskjæring av pelargoner på våren og etter blomstring, er det praktisk å bruke et pulver av naturlig antiseptisk – kanel.

Etter beskjæring av geraniumet, kan plantene befruktes med en sammensetning som inneholder nitrogen. Dette vil føre til akselerert dannelse av grønt og skudd.

Hvordan kutte geranium i høst?

Høstbeskjæring av pelargonerNår dannelsen av nye peduncles er ferdig, og allerede eksisterende blomstrer forsvinner gradvis, kommer tiden for høstbeskjæring av pelargoner. Før denne prosedyren er målet ikke bare å danne en vakker busk, men også for å forbedre anlegget.

Først blir alle blomstrende blader, skadede eller visne stengler og blader fjernet. Dette vil gjøre det mulig å legge til rette for det påfølgende arbeidet og redde anleggets styrke når den aktive veksten av nye skudd begynner. Etter visuell inspeksjon av geranium for frodig blomstrende beskjæring og forkorting blir utsatt for lange, svake, blanke stengler som ødelegger bushens utseende.

Når du velger et kuttsted, er det viktig å huske at skudd er dannet fra sovende knopper i knuter, og du trenger ikke å forlate lange internoder på toppen.

På høsten blir kappene kuttet til omtrent en tredjedel. Ikke vær redd for en så dyp beskjæring av geraniumer. Om vinteren, med god belysning og iaktta forholdene til planten, vil alt hente seg og danne et nytt, sunt skudd. Bush geraniums for bedre forgrening av skudd klype etter hver fjerde nyre.

Related  Fordeler og skade på kroppen fra å spise gresskar

Klem og klipp pelargoner til desemberProsessen med beskjæring og prikking er smertefri for geranium til desember. Deretter står plantene alene. I den mørkeste tiden på året er kulturen mest utsatt, det blir verre, og alle eksterne påvirkninger oppfattes som stress.

Vår beskjæring pelargon hjemme

Når våren beskjærer, svekkes og lange stammerPå våren er det frodige blomstrende geraniumbeskjæringen ikke så kardinalt som i høst. Start slikt arbeid bør være i de siste dagene i februar eller i begynnelsen av mars. I dette tilfellet er det farlig å forsinke. Jo senere blir overskytende skudd fjernet, senere blomsterknopper dannes, og blomstring vil skje.

Hvordan kutte geranium på våren, slik at konsekvensene ikke påvirker sommerens blomstring av planter? For å gjøre dette er det tilstrekkelig å fjerne kun lange eller svekkede stilker, kutte det ut slik at minst 2-3 nyrer blir bevart nedenfra.

Hvordan kutte pelargoner for å få en stamen plante?

Formasjon av pelargonerFør du kutter av pelargonet og danner et miniatyrstempel fra det, blir sidegrenene fjernet fra busken, og den valgte stammen er bundet flere steder til en sterk støtte ved siden av den.

Stenglene av pelargoner er ganske skjøre, så det er nødvendig å ta veldig forsiktig på strømpen på den sentrale skyten til den vertikale støtten. Bagasjerommet er festet flere steder slik at støtten tåler vekt og skyter, og den voksende kronen.

På dette stadiet trenger ikke skytingen beskjæring før dets høyde ligger litt over støtten. Spottlingen av den sentrale skyten vil forårsake forgrening. Fra de resulterende stilkene forlater 5-7 for å skape på grunnlag en frodig, jevn krone av det fremtidige treet.

Som ved beskjæring av geranium i form av en busk, etter dannelsen av hvert fjerde blad, blir skuddene prikket, noe som til tider gjør det mulig å skape en levende og ekstremt original dekorasjon av interiøret eller hagen. Siden planten er intensivt beskåret, vent på den første blomsten ikke tidligere enn et år senere, når kronen dannes. For en frodig blomst beskjæring geranium og dens prishchipku for et par måneder før stopp for å gi anlegget å legge knopper.

Related  Fordelene og skadene til drue blader for kroppen vår

Gjør riktig beskjæring av geraniums – video