Søt melon kan være både nyttig og skadeligOrdinær melon, dets nyttige egenskaper og kontraindikasjoner å bruke, er et reelt tema for diskusjoner blant dietister. Fordeler med nyrer eller skade fordøyelsen? Kan jeg spise med protein, eller er det bedre å forlate for et eget måltid? Hvorfor mange fans av denne frukten ikke kan skryte av en tynn figur, til tross for sin lave energiværdi? Det er et sted i nesten hvilken som helst diett, uansett hvilket mål du setter for deg selv, gjør det opp. En rekke varianter gjør at alle kan finne sin mest delikate melonkultur. Problemer med vekt oppstår i overeaters og avhenger lite av typen mat.

Kort om fordelaktige egenskaper og kontraindikasjoner av melon

Masse- og melonfrø har medisinske egenskaperSom med andre frukter avhenger bruken av melon mye av hvem som prøver å undervise eller behandle deg. Klassisk medisinsk dietetikk er fast overbevist – melon er nyttig. Tross alt gir den oss:

  • Karotenoider og vitamin C. Den første i de “røde” karakterene melon, den andre – i gul, grønn, honning. Karotenoider og C-vitamin bidrar til utvinning av synsstyrke, akselererer regenerering av huden, tillater oss å raskt øke tettheten i muskelvevet etter trening. De er kraftige antioksidanter. Og de jobber ikke bare for din skjønnhet, men også til fordel for immunitet, som bidrar til å styrke den.
  • Fruktose. Ofte er de redd for å spise i jakten på en slank figur, noe som er en feil. Fruktose gir energi til arbeidet til musklene og hjernen, og i moderate doser er nyttig.
  • Rent og biotilgjengelig vann, katalysatoren for alle metabolske prosesser i kroppen.
  • Fiber, som bidrar til naturlig rensing av tarmene.

Related  Fordeler og skade ved å spise gresskarfrø

En liten del melon mellom måltideneVil du fortelle en medisinsk nutriologist at melonen er skadelig? Ja, hvis det er en allergisk reaksjon på meloner. Kontraindikasjoner til melonkonsumtion er også:

  • Nyre- og hjertesykdommer som krever restriktive drikker.
  • Matforgiftning og bakterielle sykdommer i fordøyelseskanalen, for hele perioden med rehabilitering.
  • Dysbacteriosis i behandlingsstadiet.
  • Tilnærming til flatulens og oppblåsthet.
  • Forverring av cøliaki, når en person uten meloner og gourmeter diaré.
  • Barns alder. Melon brukes ikke til det første komplementære måltidet. Det kan føre til flatulens og fordøyelsesbesvær i barnet.

Hvor mange kalorier i en melon?

Melonmasse kan være av forskjellige fargerCantaloupe og honning inneholder en rekord 22 kcal per 100 g ferskmasse. Nesten alle av dem er fra fruktose, melon er hovedsakelig et karbohydratprodukt. Siden spørsmålet om hvor mange kalorier i melon er satt utelukkende tynn, er det verdt å vite at å spise friske meloner sammen med frø øker energibelastningen. Tørket melon inneholder ca 340 kcal per 100 gram, og er bokstavelig talt gjennomvåt … med vanlig sukker sirup. Moderne produsenter er ikke veldig bekymret for midjen din, så tørk frukten i dehydratoren selv. Alternativet kan være kjøp av fabrikkpakker som indikerer sammensetningen av produktet.

Er melon nyttig: en oversikt over alternativ medisin

Melon har en god effekt på menneskets sirkulasjonssystemSpør du dette spørsmålet? Du er sikkert kjent med arbeidene med amerikanske naturopater i begynnelsen av forrige århundre. Er melon nyttig? De svarte firmaet “nei”. Frukt er for “lett” for fordøyelsen, og forårsaker derfor gjæring i fordøyelseskanalen. Fra det, så skjer alle problemene. Paul Bregg viste til sine følgere at siden de får et stykke cantaloupe i halsen, la det skje på tom mage, og ingen annen mat bør være der i tre timer. Melon er ikke et veldig tilfredsstillende produkt. Mange mennesker unngår det, av frykt for gjæring. Moderne vitenskapelig dietologi nekter denne muligheten for en sunn person.

Related  Et utvalg av bilder av de vakreste og uvanlige innendørsplantene

Dessert bruker melonmasseI tillegg er det et rent utilitaristisk syn. Melon kan dyrkes ved hjelp av nitrater. Ingen grønnsaker, frukt og meloner kan betraktes som gode for kroppen vår hvis de blir angrepet av moderne landbruksproduksjon. Nitrater er skadelige for nyrer, lever og hjerte og kan forårsake ekte forgiftning. Hvis du ikke bruker kjemiske midler på sengene dine, kan du nyte en rolig aromatisk søt melonbit.

Påvirkning av melonen selv, dens egenskaper og effekter på organismen er sterkt avhengig av hva produktet spises med. Selv om du ikke tror på naturopater og tilhenger av separat mat, bør du holde fast i en enkel formel. Spis ikke mer enn 25 gram fiber per dag, slik at du ikke lider av flatulens og hevelse, og unngå å spise melon og cruciferous med belgfrukter til ett måltid. “Ikke venner” med henne og sopp av forskjellige varianter, så vel som buljonger, rik på ekstrakter.

Fordeler med melon for kvinner og for å miste vekt

Du må spise melon separatDet antas at fordelene med meloner for kvinner – sfæren av folkemedisin. Infusjon av blader (2 ss tørr for 200 g kokende vann, bryg 20 minutter) anbefales noen ganger å ta innover fra amenoré og forstyrrelse av syklusen. Ansvaret for anvendelse av folkeoppskrifter ligger helt hos de som behandles med dem. Vitenskapelig forskning bekrefter ikke bruken av melon for syklusen.

Miste vekt med melon? Det handler ikke om eponymt diett. Innenriks offisielle organisasjoner er tause på fordelene med melon for vekttap, og muligheten for raskt vekttap på en mono-diett av denne frukten. The American Nutritionists Association uttalte eksplisitt at ingen diett fra ett produkt, uansett hvor kult det renser tarmene, ikke kan brukes til å redusere vekten. Begrensning av dietten av bare en deilig melon fører til et kritisk underskudd av proteiner og fett i kosten. Dette kan provosere en reduksjon i immunitet og virkelige problemer med funksjonen av skjoldbruskkjertelen. På grunn av sistnevnte skriver de om farene ved melonmono-diett. Kalorier i kilo melon, som skal spise en dag, er ikke nok. En melon diett kan provosere overeating. Det skal ikke brukes alene.

Related  Et uoppdaget mirakel er blomsten til en aspidistra

Bruk melon for hudpleieVanligvis er skadelige meloner for vekttap også beskrevet av de som tror at fete mennesker ikke bør spise mat med høy glykemisk indeks. Erklæringen er ikke sant, i hvert fall for de som ikke har familiehistorie med diabetes. Melon har en lav energiværdi. Det kan være et godt valg som en matbit og delikatesse. Melon er mer nyttig enn kalori diett og mat substitutter.

Video om meloner av forskjellige varianter