Ahimenez trivs med sin blomningFör nybörjare odlaren, bara intresserad av växter av familjen Gesneriaceae, förtrogenhet med Achimenes bär en hel del positiva känslor och intryck. Inte bara är blommor av denna kultur kan vara enkla och frotté, upprätt buskar och hang-Downing, hybrider och sorter Achimenes erbjuds idag är mycket anspråkslös och okomplicerat utbyte för vård av ägaren är villig att ge bort i present med ljusa färger.

Tack vare dessa egenskaper har floristerna många sorter av achymener och njuter av speciell kärlek. Det här är länge beprövade växter, och nya, som nyligen erhölls av uppfödare kopior.

Beskrivningar och bilder av sorter som är populära hos erfarna florister och nybörjare förtjänar uppmärksamhet och hjälper till att hitta nya växter för att dekorera huset.

Ahimenez Serge Saliba

Ahimenez Serge SalibaFrån korsningen av sorter av apelsin och gul drottning Ahimenez 2007 fick Serge Saliba en annan spektakulär växt, som fick författarens namn. Achimenes Serge Saliba bildar kompakta buskar med stående skott och medelstora terryblommor med komplex färgning. Om skuren är gul, dominerar orange-rosa eller laxtoner till kronbladets kant. I hjärtat av coronet är en brun karp. Blommor av achymenes kan ändra nyanser beroende på odlingsförhållanden, belysning och temperatur i rummet.

Achimenez Yellow English Rose

Achimenez Yellow English RoseHans bidrag till skapandet av sorter av achymenes, som påminner om blomningen av rosen, infördes och den berömda uppfödaren Serge Saliba. Hans gula engelska Rose – Achimenez, presenterad för fans av inomhusplantor 2012, har blivit en av författarens mest framstående prestationer. Stora dubbla blommor med vacker gul färg präglas inte bara av skuggans storlek och renhet utan även av kronbladets vågiga kant. För att bibehålla färg, enligt beskrivningen av Achimenese, är det bättre att hålla sorten med diffust ljus.

Ahimenez Serge Revelation

Ahimenez Serge RevelationAhimenes av Serge Saliba är kända och älskade av blommodlare i många länder. En av de mest kända växtsorterna är Serge’s Revelation, som introducerades 2013. Växten skiljer sig ifrån att den bildar extremt stora blommor, upp till sju centimeter i diameter, med blåviolett kronblad och ett fläckigt centrum av corolla.

Ahimenez Blue Temptation

Ahimenez Blue TemptationBlommor av blå eller blek lila färg är alltid rena och ömma. Ahimenez Blue Temptation, skapad av S.Saliba 2012 – är inget undantag. Terrykorn, som öppnar på plantorna, har en intressant form, ren färg och tolererar helt sommarvärmen. Enligt beskrivningen är achymenerna av denna sort väldigt opretentiös och trivs med en frodig lång blomning.

Ahimenez Blue Swan

Ahimenez Blue SwanAhimenez Blue Swan registrerades av S.Saliba år 2013 och refererar till sorter av achymener med en oföränderlig färg av blommor, under vilka förhållanden växten var. Stora blommor, upp till sex centimeter i diameter, har en delikat blå färg som ändras till en ljusgul eller krämig ton mot centrum av corolla. Blå blommor av Achimenes, på bilden, ser effektivt på bakgrunden av det mörka lövverket som bildar vackra kaskader.

Related  Fördelar och skador från att äta pumpa frön

Ahimenez Blue Twice

Ahimenez Blue TwiceAhimenez Blue Twice, författad av den berömda S. Saliba, kom fram mycket senare, bara 2011, men blev redan en prydnad för många hus. Halv-dubbla eller dubbla, inte mycket stora blommor av denna växt är målade i ljusblå med en lila färgskugga. På de rundade böjda kronbladen ses ett mönster av vener. I centrum av corolla är en bildsprutning. Ahimenes buske, som i bilden, är bildad av upprepa skott med grönt taggat lövverk.

Ahimenez Peach Cascade

Ahimenez Peach CascadeStora blommor av jordnötter Persika kaskad är en gåva för dem som älskar ljusa färger. Ampel-växten, som erhölls 2009 tack vare S.Salibas urvalsarbete, ger generöst en äcklig persika eller rosa-orange nyans. Denna cultivar achymene svarar bra för att växa ut ur huset, men koronas färg kan variera beroende på de förhållanden som skapats för växten.

Ahimenez Peach Cascade förbättrad

Ahimenez Peach Cascade FörbättradUnder 2012 introducerade Serge Saliba kultiverna Peach Cascade Förbättrad med halv dubbla, större blommor än den första varianten. Centret av Corolla är dekorerat med ytterligare kronblad och en rik gul plats. Växten bildar upprätt skott, täckt med grönt bladverk, blommar under en lång tid.

Achimene Pink Glory

Achimene Pink GloryVariety med stora rena rosa blommor Pink Glory – ett chimpansval av Serge Saliba, uppfödd av mästaren 2009. Kronbladets kanter är korrugerade i denna typ, och i centrum av corolla finns en gul fläck, strös med lila eller täta rosa fläckar och slag. Busken, enligt beskrivningen av Achimenes, består av upprepa stammar, täckta med mörkgröna löv med en burgundy baksida. Anläggningen är kompakt och opretentiös, vacker blommar och i frisk luft, och i penumbra och i solen.

Ahimenez Aurora Charm

Ahimenez Aurora CharmDen ljust blommande hybrid Aurora Charm är achymene av Serge Saliba, som presenterades av författaren 2009. Växten har riklig blomning, och det är intressant inte bara det allmänna intrycket av en ljust kompakt buske, men också av varje corolla på den. Blommorna är stora, fängslande rosa nyans med färgning till zebra som blir första lila, och sedan gul. Ingången till zev är strödad med lila och lila bruna prickar och slag.

Achimenez Sauline

Achimenez SaulineBlommorna av detta slag kan inte kallas Achimenes stor, men deras färg är ganska anmärkningsvärt. Achimenes Sauline val Serge Saliba emot av honom i 2008, sticker ut i ljusgul krona, med den ojämna kanten av kronbladen målade i rosa och lila ljusa färger. Genom hela blomman kan du se och separera mörkrosa fläckar. Växten är uppbyggd med hakiga löv av medelstor grön färg.

Ahimenez blåbär citron

Ahimenez blåbär citronUnder 2009 fick Serge Saliba den fantastiska blåbärs citronen med halv dubbla eller dubbla blommor. Corollas centrum är färgat gult, blir tjockare och varmare vid ingången till struphuvudet. På kronbladet i Achimenezens blomma är spektakulära mauve, som akvarellfärger och fläckar. Bladen är ljusa, skott, när de växer, blir de hängande.

Related  Äppelsaft är bra och dåligt för överdriven användning

Ahimenez Lavendel Fizz

Ahimenez Lavendel FizzBlommor Lavendel Fizz är svår att inte märka. Sorten som utförs av Serge Saliba år 2012 kommer att bli en prydnad av någon samling. Kompakta upprättande växter tjockt täcke avskalade blad och stora terryblommor av en överraskande blåaktig lavendelskugga. Egenheten hos den här populära sorten av achymener är ljusfärgningen på kronbladets baksida.

Ahimenez Lavendel Flamma

Ahimenez Lavendel FlammaÅr 2012 fick fans av ahimenerna många spektakulära växter från Serge Salib. Variety of achymenes Lavendel Flame är en sådan underbar gåva med ljust lavendelblommor av ganska stor storlek. Zev av Achimenes blomma indikeras av en märkbar gul fläck och en burgunderbrun krabba, som blir lila, fångar och vågiga kronblad. Busken är upprätt med skott täckt med ljusgröna lövverk.

Ahimenez tropisk skymning

Ahimenez tropisk skymningVarianter av Achimenes Serge Saliba är favoriter av inhemska blomsterhandlare. Bland dessa är Tropical Dusk, som erhölls 2011, med medelstora terrymauve och lila blommor och gröna uppreparna skott. Planternas egenart består av en kombination av violett och rosa-orange nyanser på kronbladet, vilket ger en glödseffekt och ger en speciell charm till Achimenes blommor.

Ahimenez Nightfall

Ahimenez NightfallAchimenesu Nightfall från S. Saliba kan inte jämföras med den tidigare växten i storleken av blommor. Men presenteras 2011, sorten är inte mindre intressant och vi älskar blommodlarna.

Terrykornblommor av Ahimenez-blommor sticker ut med en tät körsbärsfärg, som blir så rik och saftig som möjligt till mitten. Hittills kan denna sort av achymenes kallas den mörkaste av de befintliga. Busken är liten, kompakt. Bladen är mörka med ett violett ljus på venerna och baksidan.

Ahimenez Citron Orchard

Ahimenez Citron OrchardSerge Saliba har skapat en ampelit mängd citronplantor 2010 och föreslog att blommaodlare skulle beundra kombinationer av citrongul och rosa nyanser. Medelstora terrykronetter är överraskande längs kanterna av kronbladen målade i crimson-rosa toner, och ibland uppträder ljusa karminutsläpp på kronbladet. Gröna på kaskadskotten av denna sort, enligt beskrivningen av Achimenez, kännetecknas av en silverfärgad kant.

Ahimenez Petite Fadette

Ahimenez Petite FadettePetit Fadette, som presenterades 2007 av Serge Saliba, har små, halv-dubbla eller dubbla blommor med en vacker röd nyans. Färgen blir mer intensiv och tjock mot ingången till struphuvudet. Baksidan av corolla är lättare. Bladen är också små, ganska mörka. En mängd achymenes, som kan beaktas i alla avseenden miniatyr.

Ahimenez Peach Glow

Ahimenez Peach GlowSrednegorly med hängande skottar persika Glöd från R.Brumpton blommar mycket gärna och rikligt. Blommorna i achymenesna är inte så stora, men är attraktiva av de kronbladiga, rosa färgämnena på kronbladet och det gula mönstret och corollaens gäsp.

Related  En växt med mångfärgat lövverk – Aglaonemas blomma

Ahimenez Sun Wind

Ahimenez Sun WindUnder 2010 presenterades Serge Saliba med en vacker ampelväxt med blekt rosa blommor, dekorerad med en ljuskantad kant och en gul patch i centrum av corolla. Från centrum till kanterna av kronbladet i Achimenez, som i bilden, är bruna och orange fläckar utspridda. Så författaren av en sort representerar en solvind, trots allt har en sådan titel fått Sun Wind, med stor kärlek till blommodlare.

Ahimenez Dale Martens

Ahimenez Dale MartensSom ett resultat av övergången till elegans och gula drottningsvarianterna under 2007 lyckades Serge Saliba få en ny semi-arpeggly achaemene Dale Martens. Växter med lila-rosa enkla blommor, gula mitten av corolla som är dekorerad med en handfull lila eller crimson stänk, har blivit populära i ett stort antal anhängare Achimenes.

Ahimenez Dale Martens Förbättrad

Ahimenez Dale Martens FörbättradUnder 2012 har uppfödaren utvecklat en succé och introducerade gemenskap trädgårdsmästare Achimenes Dale Martens Förbättrad stor semi-dubbel eller frotté fransar corolla. Växterna är höga och höga, så det är viktigt att man spottar skotten för att det ska bli en mängd akymener.

Ahimenez Serge’s Fantasy

Ahimenez Serge's FantasyAchimenes Serge Fantasy uppträdde på grund av korsningen av sådana kända och favoritvarianter av ahimenez som Elegance and Rainbow Warrior. Terry, som rosor crimson blommor med en gul center och Carmine lösa fläckar på corolla gjorde Achimenes ny sort, som på bilden, en av de mest eftertraktade.

Ahimenez Last Dawn

Ahimenez Last DawnOdlarna Achimenez Last Dawn från Serge Saliba, uppfödd 2011, har mycket gemensamt med den tidigare växten. Men det här är bara vid första anblicken! Medelstora terryblommor av Achimenes kombinerar de mest oväntade nyanserna av rött och crimson, vilket ger blomman ett riktigt unikt utseende. Raktstående buskar är kompakta och väl benägna att förgrena sig.

Ahimenez Alter Ego

Ahimenez Alter EgoÅr 2012 presenterades uppfödaren S. Saliba med en blåviolett odlare Alim Ego som står ut bland många andra stora dubbla blommor. Färgningen av koronorna kan variera beroende på de villkor som skapats för växten. Busken är stor, vilket kräver kläm och stöd.

Ahimenez Golden Lady

Ahimenez Golden LadySamma förälderpar, som gav “Serge Saliba” kultivatorer, blev “skyldige” av utseendet 2007 av en ny ras av mästare, ahimenez Golden Lady. Delikat gul eller krämig blommor av Achimenez har en medelstorlek, graciös halvmarronkorn och ibland dekorerad med små lila slag. Växten är upprätt, grön.

Achimenes Made In Heaven

Achimenes Made In HeavenSpectacular achinges Made in Heaven avel S.Saliba är relativt ny, som det bara visades under 2012. Detta förhindrar dock inte att denna cultivar aktivt ökar popularitet. Blåaktig eller lavendelblommor är mycket stora, terry, ömma. Buskarna är upprepa, gröna, med ljust taggat lövverk.

Secrets of the abundant blomning av Achimenes – video