Aromatski mentolKao i svaka drevna biljka, mint je opisano u pratnji mitova i legendi. Kultura se spominje kao predmet trgovine u antičkom svijetu. Začinsko se trava koristi u kuhanju, parfumeriji i medicini. Jedno od mnogih naziva biljke je “hladnoća”, to točno prenosi prvi osjećaj udisanja aroma od metvice. Opis i fotografije s imenom sorti od metvice pomoći u razumijevanju značajki.

Opće informacije o novcu

Cathead CatVišegodišnja biljka voli obrađenu zemlju, raste u hladu ili na sunčanim mjestima, nepretenciozno. Nije zahtjevno za gornji preljev, umjereno zalijevanje. Sve vrste i sorte mente propagiraju rast korijena, peteljke, ukorijenjenog lišća, sjemena. U vrtnim područjima, biljka je bolje rasti u cvjetnim posudama ili na ograđenom prostoru za korijenje.

Budući da se biljka koristi za kulinarske svrhe, zbirka tlačnog dijela gotovo svih sorti može se provesti u vrijeme cvjetanja. Ovo je trenutak kada biljka ima najveću koncentraciju eteričnih ulja. Čuvajte suhe listove i peteljke u staklenu posudu na tamnom mjestu. Oni se koriste kao začin za jela i kao jedan od dijelova biljnog čaja.

Industrijsko uzgoj raznih vrsta i vrsta metvice omogućuje primjenu primljenih eteričnih ulja mentola u parfumeriji i medicini. Miris mentola smiruje, čini se koncentriranjem.

U srednjem vijeku učenici su naređeni da nose kaputu vijenca na glavi kako bi poboljšali aktivnost mozga. Ako stavite papir od metvice u torbicu, bit će profit. Ako se utrlja s metvicama, šumska gnus će letjeti.

Posebno često u medicinske svrhe, koristi se paprena metoda. Sadržaj eteričnih ulja u kulturi ovisi o uvjetima rasta. U toplim područjima je zasićena korisnim tvarima, a tamo se uzgaja na industrijskoj razini. Ekstrahirano ulje sadrži puno mentola i drugih hlapljivih derivata estera. Vrste metvice, fotografije koje su zastupljene, razlikuju se ne samo u obliku lišća i cvatova, već i svojstava koja kulturu čine potrebnima.

Korištenje metvice temelji se na blagotvornom učinku na ljudsko tijelo:

  • uklanja upalne procese u respiratornom traktu;
  • pokazuje spazmolitičko djelovanje;
  • ima analgetsko i antiseptičko djelovanje;
  • uklanja stanje panike i nelagode.

Related  Fotografija s opisom najboljih sorata actinidia kolomikta za vile u blizini Moskve

Fotografija paprene metvice

nanaKulturna biljka dobivena je križanjem divljih biljaka, vode i špica. Primili su ga u Engleskoj, pa stoga i drugi naziv, engleski lovac. Ukupno na temelju paprene metvice, stvorio 25 vrsta, mi se kultiviraju u zemlji 15. Biljka je dobar med, a proizvod ostaje u proizvodu. Mirisna lišća sadrže do 4,4% ulja. To je ova vrsta bilja koje se često uzgajaju u apotekom vrtu na dači. Biljka je nepretenciozna, ali ne voli prisutnost korova. Nakon 3-4 godine, mjesto treba ponovno postaviti, budući da stari grmlje gube ukrasnoću. Mint se koristi u vrtu, kao pozadina biljka, visina dostiže metar. Ova vrsta se uzgaja za proizvodnju mentola na industrijskoj razini. Mentolovo ulje je traženo iu čistom obliku i kao sastojak u parfumeriji. Mentol je osnova nekih ljekovitih oblika.

Na fotografiji metvica na polju

Novac na poljuOva vrsta mentoletanskih iscjelitelja koristi za stvaranje naknada za liječenje tuberkuloze. Oni također koriste ovu vrstu ljekovite biljke za liječenje organa probavnog sustava i za vanjsko trljanje ili prosijavanje. U tradicionalnoj medicini preporuča se korištenje polja od metala za upotrebu u gastritisu s visokom kiselosti, bolesti jetre, crijevnim bubrenjem. Kao prašak, metvica zaustavlja povraćanje, a mučnina prolazi.

Zabilježeno je i prikupljeno statističko stanje da, ako se metvica polja koristi za gubitak težine, učinak je iznenađujući. Disanje tijekom dana arome mente, čovjek prirodno smanjuje unos hrane za oko 1800 kalorija dnevno. Eksperiment je proveden u Americi na velikoj skupini žena.

Na fotografiji, mente od limuna

Krema od limunaOva vrsta metvice naziva se drugačije melissa, med, peleta. Imena sami kažu da je to izvrsna biljka meda. Melissa je hladno otporna biljka, ali u sjevernim područjima ona zahtijeva sklonište za zimu. Med je razmnožen sjemenkama, slojevima, peteljkama. Budući da je u prvoj godini polako raste, uzgoj sadnica se prakticira. Grm može biti visina od 14 do 125 cm, a mirisni je uglavnom gornji dio izbojaka.

Related  Uzgoj begonije iz sjemena

U zadebljanim sadnicama u kišnom ljetu melissa može razviti gljivične bolesti. Snimke su izrezane prije cvjetanja, sušene u hladu, koje se koriste u kuhanju. Začin začina za poseban ukus. Kombinira aromu citrusa i svježinu metvice. Ovaj okus čini svako jelo profinjeno. U kulturi postoje 8 sorti, koji su uključeni u Rosreestr Rusije. Razlikuju se bojanjem lišća, u visini grma i zimi. Ali glavna razlika će uvijek biti stvoreni miris i njegove suptilne note.

Ombalo buha menta na fotografiji

Ombalo buha MintOva vrsta biljke dugo se koristi kao lijek protiv insekata. Razlika ovog grma je u tome što ne dominira mentol – Pulegon, Limonene. Postrojenje je kratko, ne vise od 30 cm, puzanje. Ombalo je lako ukorijenjen iz stabljike i nalikuje pušenju duhana. Lišće ima gustu pučinu, cvjetovi se skupljaju u lažnom krilu. Postrojenje je termofilno, dekorativno, dobro med. Isti pulegon je prisutan u drugim vrstama metvice, koji poništavaju insekte – melissa, soba.

Fotografija kovrčavog metvice

Kovrčasta rižaKovitlast, dlakav, vrt, livada, njemački – to je sve isto biljka. Raznolikost metvice se koristi za zavjere za prosperitet i zaštitu, pomaže pri prijenosu odvajanja.

Ovaj novac ima oštar miris koji se temelji na eteru linalool, ali mentol u ovom obliku nije prisutan. Listovi sadrže askorbinsku kiselinu i biološki aktivne aditive. Grm raste u visini od 30-100 cm, a ova biljka umnožava, kao i sve ostale sorte mente.

Fotografija od mačaka

mačja travaJoš jedno ime za ovu biljku je mačka mačka. Ima okus limuna i privlači mačke. Za ljude u magiji trava privlači ljubav i hrabrost. Biljka se koristi za izradu apoteke vrtova, kamenih kompozicija. Privlači mačku svojim ukrasnim i dugim cvjetanjem. Biljka voli umjereno zalijevanje, ne podnosi stagnaciju vode. Bolesti i štetnici ne.

Kao i svi mintovi, mačka se koristi u narodnoj medicini. Koristi se kao protuupalni, nadomjesni i ekspektorantni lijek.

Fotografija s divljim slojem

mažuranOva vrsta metvice ima drugačiji naziv, oregano. Biljke su niske, višegodišnje. Donji izbojci leže i korijenje. Stoga, čini se da biljka pokriva zemlju. Lišće se koristi za kuhanje jela u kuhanju i za okus čaja. Kao terapeutski, biljka se koristi za prehladu. Oregano se plaši od moljca.

Related  Proučavamo razne kruške Severyanka s fotografije i opisa

Postrojenje je nepretenciozno, umnožava se sjemenkama, dijeli rhizome, reznice. Tri godine kasnije, grmlje treba zamijeniti, jer se prinos starih biljaka smanjuje. Divlja metvica je pogođena propadanjem. Soda otopina koristi se za kontrolu štetnika.

Za skladištenje koristite listove lišćem, rezanje ih iznad tla na visini od 6 cm. Skladištite suhu sakupljaču u čvrsto zatvorenom pakiranju već nekoliko godina.

Mentol Mint

Mentol MintMentolijska metvica je vrsta paprene metvice. Razlika leži u većem sadržaju mentola. Jedan list na čaši čaja čini okus već suvišan. Biljka doseže visinu od 65 cm. U prvoj godini vegetacije, žetva se bere nakon 3 mjeseca, u kasnijim godinama, istodobno s rastom lišća, oni su već mirisni, imaju potrošačka svojstva. Ova vrsta metvice otporna je na bolesti i štetočine. Glavna značajka vrste su tamne stabljike i vrlo oštra aroma.

houseplant

Skandinavski bršljanPostoje tri vrste sobne mješavine. Domaća biljka će se prilagoditi svim uvjetima i imati koristi od svoje prisutnosti. Među mnogim vrstama, kao što su zatvoreni, koriste:

  • stablo mola;
  • Skandinavski bršljan;
  • Plextrantus iz Erendala.

Sobna sobaNajpoznatija i rastuća, poput biljke u kockarnici. To stvarno daje off phytoncides, koji uplašiti ne samo moljac, ali i druge insekte.

Ertendal PlectrantusVrste duhovite kulture predstavljene u materijalu ne iscrpe raznovrsnost. Mnogo više biljaka ove vrste nisu uključene u opis. Ali svi se razlikuju po svojim korisnim svojstvima, ukrasima i primjeni u različitim sferama ljudske aktivnosti.

Video o rastućoj sobi – sretan