Kokoši polaganje krmeKada se brinete za ptice, važno je znati što hraniti prepelice kod kuće. Dijeta za malu djecu, odrasli prepelice i ženke razlikuje se od sastojaka. Kako pravilno pripremiti hranu, koliko puta hraniti živog bića, savjetovati stručnjake.

Značajke razvoja prepelice

Quails su izvor mesa i jaja bez kolesterola. Ptice se brzo razvijaju, za dva mjeseca odrasla osoba od pasmine mesa teži 160, uobičajeni sloj od oko 100 g. Mast se osjeća na dojci pernate. Hranjenje prepelica u različitim fazama razvoja je različita prehrana i učestalost.

Sadržaj prepelica u kavezuNestlings prolazi kroz faze razvoja:

 • prvi tjedan nakon izlučivanja;
 • sljedećih 2-4 tjedna života prepelice;
 • razdoblje adolescencije 35-42 dana;

Ptica od sedam tjedana smatra se odraslom osobom, a tov se provodi radi poboljšanja kvalitete roditeljskog stada. Dio krvi, ženke nakon tovljenja i prepelice starijih od 11 mjeseci tovljene su za meso.

Mi ćemo otkriti što hraniti prepelice kod kuće u svakoj fazi sadržaja.

Pilići za hranjenje

Prva hrana za piliće su kuhana jaja s sjeckanim školjkamaPilići su izlegli, a prva hrana će biti strmito kuhana jaja, slomljena zajedno s ljuskom. Drugi dan na jelovniku uključuje 2 grama svježeg sira po glavi. Trećeg dana finom nasjeckanom zelenilu dodaju se u korito. Zatim postepeno povećavajte količinu svježeg sira u mlaku i smanjite jaje. Svaki dan tijekom tjedna izbornik se mijenja u smjeru smanjenja dodataka jajima. Učestalost prehrane je 5 puta dnevno. Za piće se koristi mršavljenje.

U drugom razdoblju pilići se trebaju postupno prebaciti na krmnu smjesu koja sadrži do 26% proteina s kalorijskim sadržajem od 280 jedinica. Hranite djecu 4 puta. Priprema za adulthood mladih životinja je prijelaz na glavnu hranu za prepelice. Ali kako bi ženka nosila jaja i ostala zdrava, tijekom tog razdoblja potrebno je povećati dodatke vitamina. Sadržaj vitamina E, A povećava se za 50%, a proteinska komponenta se smanjuje na 15%, kako bi se odgodila ovipozicija u ranom razdoblju sazrijevanja žene. Morate znati, bez dodavanja jaja u hranu, jaja se ne formiraju.

Related  Zanimljivo je znati kako pčele čine med

Kako hraniti odrasle prepelice

U prehrani odraslih prepelice trebao bi biti poseban aditivDijeta je drugačija, koja je razvijena uzimajući u obzir potrebu:

 • nesilica;
 • prepelice mužjaka;
 • roditeljski fond;
 • tov za meso.

Potrošnja hrane za 100 žena mjesečno 90 kg. Za to vrijeme proizvodnja jaja će biti 2000 jaja. Što hraniti prepelicu, tako da su se žurili? Za ženke se koriste kompleksne smjese dviju ili tri komponente. Balansirani protein, masnoća i hranidba ugljikohidrata trebaju sadržavati ljusku jaja za skup školjaka. Količina proteina raste do 25%.

Dnevna potreba za hranom 25-30 grama. Primjenjujući uobičajenu hranu za prepelice, potrebno je obogatiti sirom, ribom ili soje.

Mashanka za prepeliceUz povećanje sadržaja proteina iznad norme, moguće je dobiti jaja s dva žumanjka. Prekoračenje ptice ne može, liječit će i zaustaviti polaganje jaja. U godinu dana na jednoj glavi trebao bi ići 90 kg mješovitih krmiva PK-1. Upotreba ljekovitog bilja i klice žitarica je dobrodošla.

Domaća hrana s visokim proteinom i vlagom se koristi svježe. Otrovanje s razmaženom hranom ili suvišnom soli je kobno.

U receptu za kuhanje prepelica s vlastitim rukama je slomljena smjesa zrna:

 • pšenica – 1 kg;
 • ječam – 100 g;
 • kukuruz – 400 g;
 • kostiju – 5 g;
 • biljno ulje – 3 g.

Mineralni aditivi su ljuska stijena, krede i sol, 5 grama svakog sastojka. Dodatak proteina – svježi sir, kuhana riba, mljeveno meso. Sastav uključuje zelje i ljuske jajne stanice.

Prehrana za prepeliceOstali recepti za prepelice za prepelice sa svojim vlastitim rukama mogu se sastojati od mješovite krme, obogaćene aditivima ili smjesama:

 1. Kukuruz je energetski proizvod koji se koristi u sastavu s 40% kostiju ili kuhanom ribom.
 2. Zob je potrebno prvo očistiti, sadrži mikroelemente i vitamine, slične djelovanju na mlinu.
 3. Pšenica se povećava i podržava produktivnost slojeva.
 4. Mljaka sadrže bjelančevine, masti, aminokiseline.
 5. Riblji i koštani obrok su dodatci bjelančevina.
 6. Mliječni proizvodi u obliku kravljeg sira i mljevenog mlijeka, bjelančevina opskrbljena jajima.
 7. Povrće u obliku fino usitnjenog korjenastog povrća i bilja. Krumpir se dodaje kuhano.
 8. Mineralni aditivi daju u obliku krede, školjke, šljunka, ljuske jajeta.

Related  Како хранити патке: карактеристике прављења исхране код куће

Korištenje gotovih smjesa olakšava brigu o pticama. Kuhanje za hranu treba dati svježe, ne dopuštajući im da se kisele.

Recept za domaću mješovitu krmuMuškarci vole koroviti sitne sjemenke korova, javor, pa čak i sjemenke maka. Trebaju proteini u obliku ličinki, zelenila. Mješovita hrana za papige mužjaka imat će prepelice za okus. Čuvajte čistu vodu u posudi za vodu.

Obrok matičnog fonda je bogat i raznolik. Najbolji prepelice odabrane su od mladih, počevši od petog tjedna. Kompletna hrana za stado uključuje visoku kvalitetu miješane hrane s gore navedenim dodatcima. Usput će biti dodatak krušnog kvasca, kolača i biljnih brašna.

Uzgajanje prepelica za mesoAko je stado pripremljeno za klanje, nego hraniti prepelice kod kuće? Mlade životinje, perad i ptice “starijih” dobi koje su radile kokoši trebaju biti tovljene za meso. Za njih, posebnu prehranu s uključivanjem hrane za brojlera. Sadržaj kukuruza se povećava, koriste se kuhane grašak.

Tijekom tova, korištenje mrkve daje mesu intenzivnije boje. U izborniku u fazi tova, ne možete dodati mirisne proizvode kako bi meso bilo mirisno.

Ptice su podijeljene po seksu, smještene u zamračenim zatvorenim stanicama, a unutar 4 dana postupno mijenjaju prehranu. Uzgajanje traje 4 tjedna, uz postupno povećanje dnevne potrošnje do 30 grama. Do kraja razdoblja, pojedinac treba vagati 160 grama.

Stado kvasca daje prehrambene proizvode u obliku jaja, mesa i ažurira se jednom godišnje. Možete zadržati prepelicu čak iu stanu, u kavezu.

Pripremamo hranu za prepelice – video