Usklađenost uzgojem grožđaUspješna vinogradarstvo prvenstveno je povezano s stvaranjem uvjeta u kojima vina prima dovoljno hrane, svjetlosti i zalijevanja. Ako je jedan od čimbenika razbijen, bolesti i štetnika dolaze. Važno je predvidjeti pojavu štetnih čimbenika, usredotočujući se na vremenske uvjete. Sprječavanje bolesti je lakše nego iskorijeniti. Stoga postoji sustav za zaštitu vinograda i njegov preventivni tretman. Utvrđuje, nego sprejati grožđe od bolesti, te u kojim uvjetima.

Agrotehnika grožđa

Prepres za prevenciju bolesti i oštećenja vinaDrevna kultura grožđa nakupila je mnoge bolesti. Svi oni mogu biti podijeljeni na zarazne i ovisno o uvjetima pritvora, prirodnim čimbenicima. Zarazne bolesti predstavljaju dio živog svijeta koji se razvija u grmlju – gljivicama, virusima, bakterijama. Prevencija ima za cilj borbu protiv tih čimbenika. Znanost sugerira kako liječiti grožđe od bolesti i kako izbjeći oštećenja.

Prije svega, sjedište grma je od velike važnosti. Priprema jame za slijetanje uz opskrbu gorivom s potrebnim hranjivim tvarima ključ je za pravilan razvoj biljke u ranim godinama. Kod sadnje reznica na stalno mjesto, oni su natopljeni dodatkom kalijevog permanganata od infekcije s odumom. Grm traži zaštitu tijekom cijelog ljetnog razdoblja, dok ne napusti zimu.

Da se bolesti ne prilagode uporabljenim fungicidima, one se koriste naizmjenično. Postoje fungicidi sustavnog djelovanja i lijekovi usmjereni na određene bolesti.

Priprema otopine za obraduFungicidni tretmani se također provode na paljenoj ploči, tlu prilikom postavljanja vinove loze za zimsku pohranu. Preventivno prskanje se provodi u određenim razdobljima razvoja biljaka.

 1. U fazi bujanja pupka protiv odum i crvenog grožđa.
 2. Na petom listi protiv plijesni i sive truleži, ako je to proteklih godina.
 3. U fazi razvoja cvatova protiv krpelja i odume.
 4. Prije cvjetanja protiv krpelja, glavnih bolesti, lisnatih preljeva na listi, zajedno.
 5. Nakon cvatnje, koristi se sustavno liječenje insekticidima, fungicidima uz dodatak elemenata u tragovima.
 6. U fazi početka punjenja koristi se sustavni fungicid, koji stimulira vrhunsko odijevanje. U zlu vrijeme, tjedno.
 7. Kada su klasteri zatvoreni sa sustavnim fungicidima i protiv sive truleži.

Related  Kruške za predgrađima – sorta koja će ugoditi proizvođaču

U budućnosti, tretmani se provode po potrebi blagim sredstvima prije berbe. Međutim, kasnije, pri pripremi za zimovanje, ponovno koristite lijekove sustavne akcije.

Pripreme za preradu grožđa

Ooidum grožđaSvi lijekovi za suzbijanje bolesti nazivaju se fungicidi. Među njima su:

 • sustavni fungicidi;
 • kontaktni fungicidi.

Razlika u korištenoj aktivnoj tvari omogućava djelovanje na patogene izvana i uništavanje micelija iz unutrašnjosti.

Soda otopina

Soda tretman

Kao preventivno liječenje u svim fazama razvoja, moguće je obraditi soda od grožđa. Kao rezultat toga nastaje film alkalne reakcije na kojoj spore gljiva ne mogu klijati. Svakog tjedna raspršite grm s otopinom od 50 grama sapuna za pranje rublja i 50 g sode 10 litara vode prije i poslije cvatnje. Takva obrada je također prikladna tijekom kolovoza pojave Odyum znakova. Također djeluje na otopinu odium i kalijevog permanganata.

Željezni vitriol

Željezni vitriolDrugi lijek koji bi trebao biti u skupini kemikalija je željezo vitriol. Za grožđeda lijek je nezamjenjiv. Potreba za vitriolom u uzgoju poljoprivredne tehnologije posljedica je:

 • element u tragovima u topivom obliku, dobro probavljiv;
 • formira film na objektu nakon sušenja;
 • zadržava proljetni pupoljak;
 • bori se mahovina i lišajevi, fungicid.

Ovo je jedini sastav željezo soli, koji se apsorbira bez promjene u drugi oblik. Kao preljev od listova, brzo ulazi u biljni sustav. Međutim, željezni vitriol se koristi za grožđe u proljeće u niskoj koncentraciji. Čak i prije cvjetanja lišća na kore, koristi se u koncentraciji od 0,5-1%. U jesen, za obradu, možete koristiti za pranje zrna do 3%, i uništiti lišače u koncentraciji od 5%. No, koncentriranu otopinu primijenite samo u duboku jesen, kada će se struja soka zaustaviti.

Proljetna primjena željeznih sulfata odgađa otvaranje bubrega, a biljka odlazi od proljetnih mrazova. Također, urea je aktivna u visokim koncentracijama, ako se prskanje događa odmah nakon što se snijeg otopi.

Koloidni sumpor za grožđe – priprema kontaktnih djelovanja

Sumporni koloidniOna služi za uništavanje spora odija i koristi se pri prvom pojavljivanju znakova bolesti. Također se koristi na prvim znakovima antrakoze, ima štetan učinak na krpelje. Koloidni sumpor može se koristiti istodobno s bakrenim fungicidima. Otopina se pripremi na toploj vodi s postupnim otapanjem pripravka. Radna otopina se koristi svježe. Osim toga, u svrhu prevencije, može se koristiti sumpor, primjenjujući ga na površinu listove nožem metodom tankog prskanja. Koloidni sumpor za grožđe stvara zaštitnu barijeru 10-14 dana.Liječenje biljaka protiv bolesti

Pri obradi vinograda kemikalijama ne treba zaboraviti na pojedine mjere zaštite. Inhalacija para, uzimajući ih na otvorena područja tijela može izazvati alergijske reakcije i trovanje. Ako se to dogodi, morate temeljito oprati tijelo ili oči. Ako se proguta, piti puno vode aktivnim ugljenom. Uostalom, konzultirajte liječnika.

Thanos fungicid za sustavnu grožđu

To je lijek otporan na ispiranje i može se koristiti u vlažnim vremenskim uvjetima. Famoxadon aktivna tvar tvori neizbrisivi film i ravnomjerno se rasprostire na površini, štiteći od spora sproutinga.

Related  Upoznavanje s nevjerojatnom raznolikošću tvornice čokolade

Cimoksanil prodire u list pločicu i proizvodi njegov terapeutski učinak, krećući se unutra. Pomiče se od listova do stabljike i tijekom jednog dana dosegne ujednačenu koncentraciju. Time se veže patogeni unutar biljke. To se postiže stvaranjem kapsule oko zahvaćenih stanica.

Utjecaj Thanosa i Famoxadona na biljkuFungicid za tinejdžere vinove loze je pripravak iz kompleksa bolesti. Nanesite ga na list grožđa ne smije biti manje od tri sata prije kiše. Koristi se u liječenju zglobova s ​​drugim lijekovima koji imaju kiselinsku reakciju.

Fungicide Quadrice

Quadris®Zaštitni učinak pripreme kvadrisa u aplikaciji za grožđe sastoji se od njenog sustavnog djelovanja protiv većine spora i bakterija. Klasa novog pesticida su strobilurini. Djelovanje aktivnog dijela je sustavno. Može se koristiti za preventivne svrhe i na vrhuncu bolesti. Dan za danom Quadrice 250 SC potiskuje bolest. Istovremeno – to je nisko toksični lijek, ne utječe na pčele. Da ne bi bilo zarazna, primjena Quadras za grožđe zamjenjuje Topaz ili Rhodomil Gold.

Priprema Falcon

sokoPoznat po svojim inovacijama, Bayer je objavio novi sistemski lijek Falcon za grožđe. Kompleks aktivnih tvari uništava sve gljivične bolesti. U ovom spiroksaminu utječe na lažnu i američku rosu, tebukonazol i triadimenol suzbijaju rast micelija.

Priprema tvori film, ne ispire i primjenjuje se u bilo kojoj fazi razvoja bolesti. Vrlo učinkovit lijek Falcon za grožđe prodaje se u pakiranju od 5 litara. Budući da fungicid nije jeftin, to se samo u velikim farmama može priuštiti u takvom spremniku.

Druga priprema sustavnog djelovanja usmjerena uglavnom na borbu protiv korova na stablima voća, izdaje Syngenta. Fungicid Horus za grožđe koristi se za sprječavanje truleži. Aktivna tvar ciprodinil omogućuje stvaranje filma na bobici. Može se koristiti za sprječavanje i liječenje vina. Lijek se ne opere vodom dva sata nakon tretmana. Koristi se na početku razvoja četke i na kraju, kako bi se spriječila infekcija bijelim truleži. Razdoblje zaštitnog djelovanja je 7-10 dana. Lijek počinje unutar prvih 36 sati.

Related  Pravilno hranjenje guske nakon žetve

Spasilac vinogradara

Spasilac vinogradaraIz serije “Spasitelj” u agrotehnici koristite Spasitelja grožđa. Lijek je sustavno djelovanje protiv insekata i gljivičnih bolesti. Paket sadrži tri ampula:

 • uništava štetnike insekata;
 • štiti od gljivičnih bolesti;
 • regulator i promotor rasta.

Spasilac grožđa lako uništava afiloksere afide, paukove paštete i ostale štetnike organizma u vrtu. Brzina primjene je tri ampule po 10 litara vode. Koristite proizvod pomoću osobne zaštitne opreme.

Nakon tretmana, učinak lijeka traje 3-4 tjedna, ovisno o vremenskim uvjetima.

Koristeći sustavne lijekove u skladu s preporučenim dozama i u pravom trenutku, možete dobiti zdrav vinograd.

Zaštita grožđa od bolesti i štetnika – video