ušVrtne plohe Bjelorusije, Rusije, Ukrajine, obiluju grmlja ribizama. Masa hranjivih tvari sadržanih u plodovima ovog grmila donijela mu je veliku popularnost. Ribizlasti plodovi imaju ljekovita svojstva, široko se koriste u narodnoj medicini. Međutim, riblje vole ne samo ljudi nego i štetnici, a glavni je aphids. Kako se riješiti lisnih uši? Koje su metode borbe protiv lisnih uši, možete saznati čitajući ovaj članak.

Lisnice su poznati štetnici, veličine do 7 mm, zelene ili crne. Ovi mali paraziti se reproduciraju na mladim mladenačkim kitovima i hrane se njihovim sokom.

Obavijestiti prisutnost lisnih lisica na ribizu je vrlo jednostavna. Pažljivo je pogledao bliže grma i vidim da mravi scurrying svugdje, sa sigurnošću možemo pretpostaviti da postoji kolonija lisnih uši.

mravi piju jelo od lisnih ušiUostalom, lisne uši i mravi su jedinstvena cjelina. Mravi se hrane medom-rosa, koja afle izlučuje, u procesu probave. U sebi, liske su spore i spore, pa se mravi nose za sebe na najukusnijim dijelovima biljke. Stoga, za početak borbe protiv lisnih uši potrebno je uništiti mrave. Pažljivo provjeravajući blizinu grmlja u potrazi za mravinjaku, svakako ga možete pronaći u blizini ribnja, ili čak u korijenu. Sada je u rano proljeće ostavljeno zaliti kantu kipuće vode u mrtvačnicu. Mravi će umrijeti, a onda možete početi uništiti lisne uši.

Ahu se nalaze unutar neobrnjenih bubrega, koje se lako prepoznaju po izgledu. Bubrezi s udovicama iznutra su veći i imaju zaobljen oblik. Svi takvi bubrezima skupljaju se i spaljuju.

Kako da biste dobili osloboditi od lisnih uši na listovima lišća?

Halidni lisnati lisnjevak na ribizu pod povećanjem fotografijeČesto na crvenom ribizu mogu se vidjeti crvene izbočine. Listovi su natečeni i imaju vrlo nezdrav izgled. To znači da su listovi bili pod utjecajem crvenih grla. Do njegova jajašca prezimiti na granama grma, a sa dolaskom proljeća, uključujući ličinki i podmiriti na drugoj strani mladi listovi ribiza. U mjestima akumulacije lisnih uši, lišće se nabrekle i dobivaju crvenkastu boju.

Related  Sadnja ruskih žutih gusaka u zemlji i briga za njih

Listovi crnog ribiza češće su pogođeni lisnatim tijelima od guske. Pojavljuje se na vrhovima izbojaka, sranje sok od njih, listovi se uvijati i uvijati.

Mjere za kontrolu leša u ribizu

Moramo odmah razumjeti za sebe da je uklanjanje lisnih uši nemoguće zauvijek. No, potrebno je izgraditi i primijeniti liniju obrane.

Postoje dva načina za kontrolu leđa:

  1. Organski;
  2. kemijski.

Ribizla ribizla, zadivljena crvenim očima - fotografijaOrganska metoda lisnih uši uključuje različite metode povezane s prirodnim lijekovima, bez uporabe pesticida. Takve metode su posebno učinkovite za sprječavanje bolesti ili u ranoj fazi udaranja biljnih lisnih uši.

Da biste spriječili širenje lisnih uši, izbacite višak izbojaka, vrhove, u kojima se lisnato jezero množe slobodno. Zatim, redovito vodu, hranu i mulch biljke. Na zdravi grm s ukočenim tamnim listovima cešastih pera će se osjećati neugodno. Potrebno je očistiti kore na mjestima njegova odjeljka, gdje je oviposition od lisnih uši hibernated, što pridonosi njezinom znatnom smanjenju.

Ako se još uvijek pojavljuju lisnati lisnici na ribizu, tada je potrebno pripremiti infuziju drvene vode 1 kg na 10 litara. kipuću vodu i raspršite grm. Vrlo je djelotvorna infuzija crvenog papra, češnjaka, celandina, vrhova rajčice. Posipajte ribizljem otopinom tekućeg sapuna i praškom lišća s pepelom. Pokriven sapunskim filmom, lišće će biti zaštićeno od isušivanja soka od njih parazita.

Fotografija: ladybugs jesti lisne uši na ribizuNe možemo zaboraviti na prirodne predatora lisnih uši – zmija. Da biste privukli ove korisne insekte, morate staviti ribizla, tansy, mallow, cosme, calendula oko ribogranja. Mirisi ovih cvjetova privlače ladybirds i promoviraju njihovu reprodukciju.

Nemojte žuriti da uklonite sve korovove ispod ugriza ribe. Preporučljivo je ostaviti jedan ili dva grma quinoa, što je poslastica za lisne uši. Nevjerojatan grm quinoa lako se može rastrgati i uništiti kada obavlja svoju funkciju, uzimajući vatru na sebe.

Related  Savjeti za uzgoj kruške U sjećanje na Yakovlev s opisima i fotografijama

Kemijske metode se koriste kada prirodni lijekovi ne pomažu ili kada je vrijeme ograničeno.

Kemijski preparati za kontrolu lisnih uši su:

  • kontakt;
  • intestinalna;
  • sustav.

Kontakti Pripreme „Fufaev”, „bijes”, „Karbafos” odmah ublažava biljka lisne uši, kao što prodire kroz koricama, samo ga ubiti.

Intestinalni ulazi u probavni sustav tijekom apsorpcije listova tretiranih kemikalijama “Confidor”, “BI-58 New”.

Učinak sistemskih lijekova raste tijekom 15-20 dana. Rukovanje grmom s takvim lijekovima čini sok sokom otrovnim već duže vrijeme. Takav lijek može biti “Aktara”.

Video: Kako zaštititi crvene ribizu od lisnih uši