Viking di laman web iniSeorang pekerja luar bandar dengan stok penuh lembu dan peruntukan besar jiran dengan hormat disebut sebagai “pembajak”. Kultivator Viking memudahkan kerja, dengan mudah menjalankan kerja bumi yang paling sukar. Semua model penanaman dihasilkan di kilang-kilang Austria, Perancis dan Latvia, mempunyai perhimpunan yang sempurna dan penyelenggaraan yang paling mudah.

Perbezaan di antara garis Viking perkakas kecil

Penggiat VikingPenggemar Viking direka untuk bekerja di ladang swasta kecil. Kelas profesional model mempunyai potensi yang besar. Jenama Viking Rusia dihormati, dalam permintaan. Dasar syarikat itu dalam moto – juruteknik mesti membajak teknologi, tetapi jangan membajak. Mewujudkan model baru, pengeluar enggan menggunakan enjin dua lejang dengan kelemahan mereka.

Semua model sederhana dan ringan mempunyai “Briggs” Amerika, kuat, model terbaru dilengkapi dengan Kohler. Running adalah sistem penyalaan elektronik. Penyejukan sejuk, terdapat penapis pada paip cawangan pengambilan.

Penghantaran tork dalam penanam Viking belt, reducer used cacing, terbalik. Susun atur ini membolehkan untuk mewujudkan kestabilan model, tidak termasuk terbalik pada medan yang tidak rata. Penyerap getaran, dipasang di antara bingkai enjin dan pemegang, mengurangkan keletihan tangan. Semua bahagian berputar berpagar, tetapi anda boleh menyesuaikan mekanisme, cengkaman boleh secara manual. Di mana-mana pemasangan mudah dan pengancing yang bijak disediakan.

Harga pemeliharaan Viking berbeza sedikit daripada model domestik dengan keandalan dan fungsi yang lebih besar. Kami membentangkan beberapa contoh yang paling ciri teknik pengeluar terkenal.

Bagi mana-mana penanam dalam set itu, semestinya arahan bagi servis model. Sila semak sebelum menghidupkan enjin. Anda akan mendapati di dalamnya banyak perkara yang menarik, walaupun anda pernah menggunakan unit yang sama.

Model penggiat motor Viking

Viking 440Kultivator Viking 440 dilengkapi dengan motor siri BriggsStratton 475, 3.5 liter kapasiti. dengan., sistem permulaan mudah. Unit ini termasuk siri mesin ringan yang digunakan untuk bekerja di ruang sempit. Ia mempunyai pemotong padat dengan lebar kerja 42 cm. Kedalaman maksimum pemprosesan adalah 32 cm, laras oleh pembuka. Ketumpatan tanah bukan halangan, kilang-kilang membengkak tanah yang dipijak. Perjalanan ke hadapan dan terbalik akan membolehkan beberapa kali untuk menyeberangi tanah yang dipadatkan, pengawal selia penukar balik di belakang terletak pada pegangan. Pemegang adalah laras tinggi untuk cengkaman mudah dan lipatan semasa pengangkutan.

Pemotong dilengkapi dengan pisau dengan jaminan seumur hidup terhadap kemusnahan. Di tepi mekanisme pemotongan, pemotong keselamatan dipasang. Untuk pengangkutan dari bahagian hadapan, roda miring disediakan. Penanam mewakili HB 400 yang maju, dan melaksanakan fungsi yang sama.

Model beratnya 39 kg, ia mudah diangkut di dalam kereta.

Viking 445Cultivator Viking 445 boleh didapati dalam 2 versi. Penggembala HB 45 dan HB 45 R berbeza dengan kehadiran sebaliknya dalam model moden. Para pengguna mencatatkan kemasukan kilang yang lancar ke dalam tanah, kerana mereka terlebih dahulu mendalam, kemudian mendapatkan momentum. Pemegang mempunyai tiga langkah tinggi, mudah untuk mencari kedudukan yang mudah. Pemegang lain boleh dialihkan supaya tidak melangkah di padang yang dibajak, dan mekanisme itu akan terus lurus.

Kes lasak diperbuat daripada aluminium, batang cacing diperbuat daripada keluli khas, cacing diperbuat daripada gangsa. Betapa mudahnya penanam berfungsi Viking menunjukkan video:

Dengan unit ini anda boleh menggunakan pelbagai peralatan treler. Apabila membajak tanah yang padat, ada kemungkinan untuk menggantung beban, menggunakan harrow, grouser, hiller dan peralatan standard lain.

Spesifikasi:

 • enjin – BS I / C 450 Series (USA);
 • jumlah kuasa -3,5, berkesan – 1,9 l. s.;
 • lebar pemprosesan – 25-60 cm:
 • Peralatan pengurangan – cacing dengan penghantaran tali pinggang
 • kedalaman membajak – 30 cm;
 • berat 40 kg;
 • harga – 35990 rubel.

Viking 540Viking 540, penanam dilengkapi dengan kapasiti enjin 5.5 liter. dengan. Unit ini kelihatan kuat dan agresif, tetapi mudah dikendalikan. Roda pengangkutan adalah 20 cm diameter, bergerak di sekitar bidang pada pemotong penggilingan. Peranti ini direka bentuk untuk bekerja di kawasan yang luas dengan cengkaman sehingga 90 cm. Ia mempunyai stroke ke hadapan dan terbalik dan keupayaan untuk bekerja dengan pelbagai alat ketinggalan.

Penanam Viking 540 dibezakan untuk permulaan mudah enjin BS 800 Series OHV yang kuat dengan jumlah kebuk pembakaran 205 cm3. Enjin empat lejang berjalan pada petrol AI92 dan AI95. Pemegang dilengkapi dengan tuil gabungan untuk gerakan belakang dan ke hadapan. Penghantaran rantaian ditutup dengan badan aluminium yang boleh dilepas pada bolt.

Pemotong mempunyai jaminan seumur hidup dari pengilang. Di dalam kit terdapat 6 kilang, dengan nod mudah dipasang tanpa kunci tambahan.

Produk beratnya 56 kg, mempunyai pemegang lipat.

Viking 560Viking 560, penanam dan model berat peralatan sedemikian menggunakan motor Kohler Courtage XT6 OHV. Kuasa yang berkesan untuk aci ialah 2.4 kW, dengan kelajuan 3000 rpm. Pada masa yang sama, sumber peralatan meningkat sebanyak 26%. Lebar cengkeraman telah berubah. Ia tidak boleh laras dan 60 cm. Roda depan dikeluarkan sebagai tidak perlu, unit mudah bergerak ke atas pisau. Roda tambahan dipasang di belakang, lebih dekat dengan pengendali. Tork melalui pemacu tali pinggang dihantar ke kotak gear yang boleh diterbalikkan. Ini adalah bagaimana pergerakan knot kerja penanam berubah. Kes itu, diperbuat daripada logam, akan menahan apa-apa beban. Dengan semua kuasa, unit itu lebih ringan daripada HB 540, beratnya 46 kg. Satu set lampiran akan mengembangkan skop teknik. Harga peranti dari pengilang ialah 38990 rubel.

Viking 585Penanam Viking 585 juga dilengkapi dengan mesin Kohler yang baru. Mesin yang kuat dapat menyembuhkan tanah yang tidak sedap, dengan cengkaman 85 cm. Penting untuk melengkapkan penanam dengan lampiran sehingga daya tidak hanya akan berfungsi pada musim bunga. Seluruh Viking dibina untuk kerja yang paling sukar. Pilihannya adalah berkaitan dengan keadaan di mana jentera akan dikendalikan.

Lebih lampiran akan dimasukkan, lebih efisien unit digunakan.

Parameter teknikal:

 • kuasa berkesan – 2.4 kW;
 • lebar pemprosesan – 85 cm;
 • mengendalikan pelarasan – 3 jawatan;
 • memandu – 2 kelajuan, ke hadapan dan ke belakang;
 • reducer – cacing dengan penghantaran tali pinggang;
 • kedalaman membajak – 32 cm;
 • berat – 49 kg.

Model itu bernilai 39990 Rubles.

Viking 685Cultivator Viking 685 adalah unit paling berkuasa yang dibekalkan dengan Rusia. Ia dilengkapi dengan unit kuasa baru dan disesuaikan untuk mengendalikan kawasan yang besar. Ia berbeza hanya dengan kuasa, lebar membajak tidak meningkat dan pemiliknya tetap bebas untuk memutuskan di mana menggunakan kuasa tersebut.

Sebagai kesimpulan, adalah perlu untuk memberi amaran kepada pemilik Viking penggembala mengenai satu ciri. Pautan rentan peralatan mahal adalah reducer. Oleh itu, walaupun di peringkat pembelian, anda mesti meminta untuk membuka kotak gear, membuka tudung, pastikan kandungan kering. Pada masa akan datang adalah perlu untuk menjaga kedap injap. Simpan alat di dalam bilik yang kering dan panas, sekurang-kurangnya pengurang.

Video mengenai lampiran penanam Viking