Pam meleleh airKehidupan musim panas tanpa sistem bekalan air yang berfungsi dengan baik adalah tidak dapat difikirkan. Pam mudah dan bebas masalah Tricklelet akan membekalkan air dari telaga dan takungan terbuka. Semua pam rendah kuasa rendah yang digunakan dalam dacha dihasilkan di Rusia atau di ruang selepas Soviet. Pam bergetar, mereka tidak mempunyai bahagian berputar, hayat perkhidmatan panjang, pembaikan adalah mudah.

Pengilang pam Trickle and Kid, pengubahsuaian mereka

pam meletupSebelum membeli pam Brook, perlu membaca dokumentasi, mengetahui siapa pengeluarnya. Tidak seperti aparat undang-undang, dokumentasi kurang ditulis pada replika, reka bentuknya berbeza. Pembeli palsu meninggalkan maklum balas negatif mengenai teknik:

 1. Pada mulanya, 40 tahun yang lalu, pengeluaran pam bergetar telah dikuasai di Belarus, di Lipetsk, di mana syarikat Olsa masih beroperasi. Peranti Brook sangat diperlukan untuk pemasangan di telaga, kerana badan silinder.
 2. Di Rusia, pam tenggelam Model Flowlet Topol dihasilkan di Bryansk, Chelyabinsk. Zubr, pengeluar gergaji yang terkenal, juga menguasai pengeluaran pam.
 3. Pam Anak – model dengan pengambilan air atas yang dihasilkan di Klimovsk MO, Livny pada Orlovschine, Bavlenakh di rantau Vladimir.
 4. Sebuah pam dengan pagar yang lebih rendah dipanggil Malysh M, dibuat di Klimovsk dan Livny.

Nod tenaga untuk semua pam bergetar Malysh, Rucheyek dibekalkan dari bandar Mogilev dari Belarus.

Tentukan pengeluar boleh berada di alamat dan nama syarikat. Pasport menyenaraikan item perkhidmatan waranti.

Papan nama pelakon dengan data pasport mesti dilampirkan ke sarung pam. Peranti Cina tidak mempunyai dokumentasi sedemikian, tidak boleh dipercayai, rosak dalam minggu pertama operasi.

Penerangan teknikal, model pam bergetar kuasa rendah

deskripsi teknikalPam getar mempunyai peranti mudah tanpa perhimpunan berputar. Mekanisme pelepasan membran beroperasi dari elektromagnet yang disambungkan ke garisan AC dengan kekerapan 50 Hz. Inti dari elektromagnet memancarkan getaran, dalam jumlah 100 kali / sec ke pin, yang menyebabkan membran menjadi berayun.

Related  Pembina Neva – tukang kebun pembantu

Membran adalah dinding bilik air. Dewan ini mempunyai pelabuhan sedutan air dan pelabuhan pelepasan. Apabila kebuk itu diperluaskan, air dilukis, kemudian injap pemeriksaan ditutup dan cecair ditekan ke dalam paip pelepasan. Dan 100 kali sesaat. Pengguna merasakan getaran perumahan, yang mana pam dipanggil bergetar.

Pam Trick Techno InstrumentMenambah atau mengurangkan output pam dengan menyesuaikan amplitud getaran, iaitu panjang pin yang didorong oleh inti. Untuk susut nilai koneksi yang dibuat daripada produk getah. Dengan kerja yang intensif, mereka memakai, dan penggantian manset diperlukan.

Terdapat model dengan pengambilan air atas dan bawah. Dalam kes ini, pagar atas memberikan perlindungan haba yang baik kepada sistem tenaga, manakala yang lebih rendah membolehkan sistem itu digunakan apabila membersihkan lubang, pada paras air yang rendah.

Model asas pam Para meleleh tidak mempunyai perlindungan terhadap terlalu panas. Sekarang, mana-mana pam bergetar mempunyai “kering berjalan” dan penyekat terlalu panas. Pada pengambilan air bawah di lubang, penapis perlu dipasang, untuk melindungi terhadap pasir, yang mudah diganti.

pam BayiPam Malysh M mempunyai pengambilan air atas, Malysh-3 – yang lebih rendah, dan Malysh-K digunakan sebagai pam saliran. The pump overheats ketika bekerja lebih dari 2 jam. Masa rehat mestilah sekurang-kurangnya 20 minit.

Pam getar Belarusia Sungai ini dibuang dengan pengambilan air atas dan bawah. Terdapat banyak pengubahsuaian. Bergantung pada lokasi sedutan, Rucheyk V 10 – 40 dihasilkan (angka ialah panjang kabel bekalan), Creek N 10 – 40. Pam tenggelam bekerja di telaga dan telaga.

Technopribor Perbadanan menghasilkan pam Rucheyk-1 dengan pengambilan air atas dan aliran 1M dengan sedutan bawah. Peranti dilengkapi dengan suis automatik, memenuhi standard keselamatan.

Parameter teknikal pam Brook

Pencegahan pamDaripada alat yang bergetar, Creek lebih tinggi daripada pam lain dari segi prestasi. Pam disesuaikan untuk bekerja di telaga dan telaga, ia diturunkan untuk kolam berayun, lubang terendam.

Related  Pam Aquarius, peranti, julat model

Ciri-ciri pam Sungai yang ditunjukkan dalam pasport:

 • penggunaan kuasa – 225 W;
 • Kedalaman maksimum pengangkatan bendalir adalah 80 m;
 • kadar kepala / aliran – 20 m / 950 l / h, 30 l / 720 l / h, 40 m / 430 l / h;
 • dimensi – ketinggian 300 mm, diameter 99 mm;
 • panjang kabel sepadan dengan nombor dalam penanda.

Perhimpunan umum pam tenggelam dibuat pada sealant. Untuk operasi bukan hubungan dengan dinding telaga, penyerap kejutan digunakan.

pemasangan cincin perlindunganKurangkan peranti secara mendalam pada tali nylon. Magnet elektrik di perumahan mestilah berada di bawah teluk untuk penyejukan dengan air.

Jangan gunakan kabel logam atau wayar untuk keturunan. Logam tidak memadamkan getaran, adalah mungkin untuk memusnahkan selongsong atau wayar itu sendiri.

Kelebihan Radas Membran

pam pemasangan BrookPemilihan pam kapasiti kecil, hanya bekerja di musim panas, untuk vila itu dibenarkan:

 • Peranti mudah dijaga, diperbaiki dan boleh dipercayai;
 • air, kenalan dengan gelombang elektromagnet dan bermanfaat untuk digunakan;
 • harga rendah pam itu dibina oleh pengeluaran di wilayah CIS, ketiadaan tugas kastam;
 • Jaminan untuk pam diafragma selama 30 bulan dengan keadaan operasi yang betul.

Pam Bayi, Tenggelam semua pengubahsuaian boleh dibeli di mana-mana sudut negara. Perintahkan peranti di laman web pengeluar. Penghantaran dijalankan ke ambang rumah.

Pam Tenggelam berfungsi pada voltan 220 V, disesuaikan dengan keadaan bekalan kuasa domestik. Aparat Bayi perlu disambungkan hanya melalui penstabil. Puncak jangka pendek 240 V akan menyebabkan kegagalan penggulungan magnet.

Alat Pam

pam pengawalHos outlet tidak boleh menjadi sekatan kecil, beban tambahan membawa kepada kegagalan peranti. Untuk sambungan menggunakan polimer atau hos getah. Jika air dibekalkan ke saluran paip, sambungan ke pam dikekalkan oleh hos dengan panjang sekurang-kurangnya 2 meter.

Kabel untuk menurunkan pam ke dalam pedalaman mestilah nilon, diikat pada lugs, mengikut arahan. Ini penting, jika penebat kabel elektrik pecah, pam itu diangkat menggunakan kabel bukan konduktif.

Related  Rantai tanpa wayar – spesifikasi, model

Untuk pam dengan pagar yang lebih rendah, penapis dan relay haba mesti digunakan.

Keistimewaan penggunaan Brook pump – video