stesen pam dzhileksStesen pemompaan Gileks adalah keturunan pengeluar Rusia dan kad perniagaannya. Mudah dan mudah untuk membaiki peralatan keluar dari pemimpin yang diminta. Kepentingan kepada keadaan domestik dan harga tidak penting. Dalam pengeluaran, pelbagai peralatan, bahan pembuatan digunakan. Dari keseluruhan lini produk, stesen pompa Jielex Jambo dari pelbagai kapasiti sangat diperlukan.

Prinsip peranti dan operasi stesen pam

skim bekalan air di rumah ketika memasang stesen pamMana-mana stesen pam mempunyai peralatan asas dan tambahan. Sistem ini termasuk:

 • pam permukaan;
 • tangki hidraulik;
 • sistem automasi.

Peralatan yang dipertimbangkan mampu mengepam air keruh, berbeza dengan model pengeluar terkenal. Pam adalah penyebuan diri, dengan pelepasan bersepadu, menaikkan air dari kedalaman sehingga 9 m. Penuras juga dipasang pada ikat kepala. Enjin itu diperkuat, kawalan automatik dimasukkan, tahap dan kawalan tekanan disediakan. Jileks stesen pam ketat, enjinnya kalis air. Bahan perumahan pendesak:

 • keluli tahan karat – “H”;
 • besi tuang – “Ch”;
 • propylene penuh kaca “P”.

Saluran sedutan pam itu diturunkan ke lapisan air 30 cm di atas cakrawala yang lebih rendah. Injap tidak dikembalikan dipasang pada muncung pam dan paip sentiasa di bawah teluk. Pam bermula apabila terdapat tekanan yang mencukupi dalam penumpuk. Julat tekanan ditetapkan di kilang. Membran tangki, dua ruang, tekanan belakang dicipta oleh udara. Akibatnya, stesen pam Jumbo menyediakan bekalan air pada beberapa titik, bergantung kepada kapasiti.

ujian stesen pam jilexKelebihan stesen Gileks:

 • arus permulaan kecil;
 • tidak ada kejutan hidraulik apabila pam dihidupkan;
 • perlindungan terhadap penurunan voltan;
 • beban mekanikal yang rendah;
 • penghapusan kering kering.

Kelemahan adalah pemasangan yang kompleks, dan semasa pembaikan sering memerlukan analisis lengkap pam. Pam yang berkuasa dengan kapasiti 70 l / min adalah bising, pengguna mengesyorkan membuat penebat bunyi bilik.

Varieti sistem bekalan air

salah satu daripada model jumbo jumbo stationSemua stesen dibezakan mengikut kapasiti maksimum dan tekanan pemasangan. Parameter operasi berbeza dari maksimum 20-30%. Adalah penting untuk mengetahui apabila memilih peralatan.

Related  Pam Grundfos adalah peranti bebas masalah untuk sistem domestik dan perindustrian

Kami menguraikan penanda pada contoh satu pemasangan – Jumbo NS 60/35 Ч-24:

 • HC – stesen pam;
 • siri – Jumbo;
 • kapasiti – 60 l / min
 • jarak suntikan adalah 35 m, atau ke tangki pada ketinggian 3.5 m.
 • badan – besi tuang;
 • Kapasiti penumpuk ialah 24 liter.

Jileks stesen pam yang dipersoalkan sangat popular dengan penduduk musim panas. Pemasangan adalah ekonomi, menggunakan 600 watt. Kapasitinya cukup untuk menyediakan keluarga 4 orang, biaya sekitar 6 ribu rubel. Tetapi air tidak mencukupi jika anda perlu mengatur air menyiram taman.

stesen pam Jilex Jambo 70 50n 50nStesen pompa Gilex Jambo 70 50n 50n mewakili pemasangan yang lebih berkuasa yang memenuhi keperluan ladang ladang luar bandar. Model ini dipanggil Jeelex HOUSE. Perumahan boleh dibuat daripada keluli tahan karat, plastik atau besi tuang. Pengguna mendakwa bahawa gentian kaca tidak kurang tahan lama. Bateri model HOUSE yang terkenal di 50 liter, peningkatan kuasa – 1100 watt dan pengawal yang kuat yang memastikan prestasi sistem.

Stesen pam Jilex Jambo 50/28 adalah bayi, sesuai untuk bekalan air untuk keluarga kecil. Tetapi pam lemah tidak dapat berfungsi untuk jangka masa yang lama, tidak dimaksudkan untuk pengairan. Stesen ini hanya 3600 Rubles.

Pengilang menyediakan pengguna dengan pemilihan yang besar. Pada dasarnya ini adalah sejenis stesen Jumbo:

 • 75 N 5 N,
 • 75 N 24 N,
 • 70/50 n-50 dengan tangki mendatar dan lain-lain.

Kesukaran dalam peralatan operasi

sambungan stesen pamSistem yang dipasang oleh semua peraturan akan berfungsi dengan pasti. Dan untuk melaksanakan pemasangan mengikut keperluan, perlu mempelajari pengajaran stesen pam Gileks. Cadangan untuk menyambung peralatan akan membantu pemasangan stesen yang cekap:

 1. Pipa pengambilan yang dipasang dalam pengambilan air tidak boleh menyentuh bantal pasir, menggantungnya pada jarak tertentu. Pipa ke pam meningkat lancar, tanpa kendur, di mana udara dapat berkumpul.
 2. Kepala dengan lekukan ditutup dengan jaring dari pasir. Injap tidak dikembalikan dipasang di bahagian atas. Semua sendi di talian sedutan mesti tahan lama.
 3. Muncung pelepas disambungkan ke penerima
 4. Soket dipasang, ia mesti dibumikan.

Peranti automasi ditubuhkan di pendirian kilang, jika perlu, adalah lebih baik untuk berunding dengan pakar.

Arahan operasi untuk stesen pam Gileks menerangkan kesalahan utama dan bagaimana untuk menyelesaikannya.

Related  Tinjauan elektro-rantai: ciri reka bentuk, kelebihan, kriteria pemilihan, penarafan kebolehpercayaan

pemasangan mengepam dalam sistem bekalan airJika pam sedang berjalan dan air tidak mengalir, sebab udara memasuki sistem sedutan. Adalah perlu untuk memeriksa sama ada injap tidak kembali, dan sama ada ada air di dalam telaga. Selalunya udara menghisap melalui kebocoran pada sendi.

Jika air memasuki sistem dalam jerks, pam sering menyala, membran mungkin telah pecah atau geganti telah gagal. Oleh kerana kerosakan geganti, pam boleh, pada amnya, tidak ditutup.

Jika pam tidak menyala – semak soket elektrik, ketersediaan kuasa dalam rangkaian. Dalam arahan stesen pam Israel, anda dapat mencari jawapan kepada banyak soalan. Terdapat penjelasan diri dan cadangan untuk menghubungi pusat servis terdekat.

Alat ganti untuk pam stesen Gilex didapati tidak sukar. Dan kos mereka tidak tinggi. Jika pembaikan dilakukan di bengkel, untuk kerja-kerja memandangkan kerumitan, mereka akan mengambil 500-600 rubles. Tetapi alat ganti perlu dibeli secara berasingan. Bateri boleh dikenakan biaya daripada 900 rubel, membran – 400, dan suis tekanan di atas 600. Semua unit dijual di kedai khusus atau kedai pembaikan.

Ulasan pengguna

Jilex Jambo pumping stationJika anda sudah terbiasa dengan banyak ulasan pengguna, anda boleh membuat resume:

 • jika stesen pam “Vylo” atau “Grundfos” tidak dapat dipulihkan, pembaikan itu akan lebih mahal daripada Gileks baru;
 • dengan sabar menuangkan air berlumpur;
 • enjin tidak terbakar apabila voltan jatuh;
 • nilai yang baik untuk wang.

Mereka perhatikan bahawa tidak ada soalan untuk tahun pertama stesen pam. Selalunya, membran dan suis tekanan tidak teratur. Stesen-stesen yang ditubuhkan oleh pakar-pakar dari jabatan perkhidmatan bekerja dengan lebih baik.

Stesen pam Jilex Jambo 60/35 P-K – video