penanam caimanIsi dan tepu tanah dengan oksigen sebelum menyemai tumbuh-tumbuhan akan membantu penanam Cayman. Teknik untuk kerja bumi pengilang Perancis dilengkapi dengan enjin empat lejang Jepun, ekonomi, dan mempunyai kekuatan yang besar. Perkembangan baru dibekalkan ke pasaran Rusia, kerana ia sedang dibangunkan baru-baru ini, sejak tahun 2003.

Penerangan mengenai penanaman Cayman

penanam beroperasiDi antara banyak teknik nama yang sama, sukar untuk membayangkan satu jenama dari sisi yang paling menguntungkan. Pembeli yang canggih tidak lagi terkejut dengan berita itu. Ia perlu menarik perhatiannya dengan eksklusif. Oleh itu, mengingat penanam petrol Cayman, adalah perlu untuk mengambil sebagai asas maklumat pengeluar:

 • semua penanam Caiman yang dibekalkan ke Rusia dilengkapi dengan enjin petrol empat stroke Subaru-Robin, Kawasaki;
 • Pemotong pisau cukur Blade dibuat dari keluli keras;
 • bingkai dicop dengan pemegang, laras dalam 2 pesawat;
 • reducer disegel dengan pelumasan sepanjang hayat, jika perlu dibongkar, rantaian pemacu;
 • sistem mengurangkan beban pada tulang belakang Baki Kanan;
 • rangkaian pusat perkhidmatan yang luas;
 • tempoh jaminan 5 tahun untuk amatur, 3 tahun untuk profesional.

Adalah betul untuk segera maklum balas mengenai alat jenama ini di forum pengguna. Terdapat banyak ucapan, kami menyenaraikan beberapa daripada mereka:

 1. Arahan dikeluarkan biasa untuk semua model petrol. Ia memperincikan spesifikasi, prosedur pembaikan dan keselamatan. Perintah kerja pada teknologi telah terlepas. Mereka yang melihat teknik untuk kali pertama, mengalami banyak kesukaran, sambil menyesuaikan diri dengan kerja.
 2. Para penanaman Cayman dikumpulkan di Kaluga, kata pengguna yang dimaklumkan.
 3. Kultivator Cayman dengan enjin Subaru pembuatan Jepun dihasilkan siri “Subaru EX-16 premium”, enjin dari China “Subaru EP-16”. Lihatlah apa yang ada pada model yang dicadangkan. Kos adalah sama.
 4. Susun aturnya tidak mencukupi, palam pencucuh hanya boleh diperolehi selepas hos bekalan gas dikeluarkan.
 5. Pada mulanya, apabila membongkar, didapati bahawa kabel klac adalah salah.
 6. Enjin itu menuntut kualiti bahan api, petrol Rusia dari pengubah tidak jujur ​​mencipta banyak masalah, tetapi pemahaman datang selepas pembersihan berulang sistem bekalan bahanapi dan minyak.

Related  Pembina Neva – tukang kebun pembantu

Ini bukan senarai yang lengkap, pasti terdapat lebih banyak komen, ulasan positif sangat singkat dan jarang berlaku. Harga untuk penanam Cayman berada di atas purata.

motor penanamAci mendatar enjin Subaru lebih banyak memindahkan beban ke alat kerja. Operasi mekanisme ini disertai dengan kurang bunyi, berkat enjin. Enjin dilampirkan pada bingkai, sambungan dengan kotak gear di bahagian bawah adalah pemacu tali pinggang. Reducer dari cultivator Cayman menghantar torsi dari rantai utama ke pemancuan yang didorong. Sekiranya model itu dilengkapi dengan gear belakang, sebaliknya, klac yang dipasang dari atas. Pajakan sprocket yang digerakkan melangkaui perumahan gearbox, yang membolehkan anda memasang pemasang dan roda. Semasa melahu, tali pinggang penanam Caiman tidak menghantar tork kepada klac. Untuk melakukan ini, perlu memerah cengkaman pada pemegang, untuk menghasilkan ketegangan. Dalam kes ini, roller ketegangan mengubah trajektori putaran tali pinggang, dan ia memindahkan daya ke pengurangan.

Ciri-ciri struktur mekanisme ini memungkinkan untuk menanam tanah dara dan tanah. Walaubagaimanapun, pisau penanam Cayman tidak tajam, jadi akar semak dan rumput anakan didapati pada cara mereka mengoyak, tanpa menghancurkan.

Hampir semua model mempunyai sebaliknya, yang menjadikan kawalan unit dan giliran tepat. Walau bagaimanapun, model yang disesuaikan untuk memproses tanah yang padat dan tanah dara tidak boleh menjadi ringan, dan beratnya adalah 46-57 kg. Pengangkutan dengan kereta adalah sukar.

Perkhidmatan penyelenggaraan penggali

penyelenggaraanPenanam Caiman adalah teknik yang kompleks, bekerja dalam keadaan yang sukar. Walaupun dengan penyelenggaraan yang tepat pada masanya, adalah mungkin untuk menggantikan bukan sahaja bahan habis, tetapi juga penghapusan kerosakan. Ikut arahan operasi. Jika ia membenarkan pembaikan diri, arahan menunjukkan urutan operasi. Pembaikan penanam Cayman semasa tempoh jaminan dijalankan di pusat khidmat. Penyelenggaraan teknikal dijalankan oleh pakar jika unit telah dikeluarkan dari jaminan. Kedai pembaikan disediakan dengan bahagian-bahagian untuk pembaikan peralatan yang dibekalkan. Di kedai dalam talian, bahagian yang betul tidak boleh berada di tengah-tengahnya. Terdapat harapan bahawa ia adalah dalam bengkel-bengkel yang alat ganti untuk penanam Cayman akan dijual dengan baik. Di sini anda boleh membeli jenama:

 • kabel terbalik;
 • roda – biasa, pneumatik, grousers;
 • tali pinggang saiz dan profil yang betul.

Related  Juara Kultivator – teknologi yang boleh dipercayai dalam tangan yang mampu

Di sini mereka juga akan menjual alat hingar untuk peralatan. Pada pendekatan yang mahir, apa-apa kerja di taman dapur boleh meminjam beberapa jam dan bukannya latihan fizikal selama beberapa hari dengan cangkul dan sekop. Bajak boleh digunakan untuk membajak tanah yang padat.

Tukang bukit akan memotong alur di bawah penanaman, di musim panas meraih tanah untuk jagung dan kentang. Polonnik akan melepasi jarak baris, tanpa merosakkan tumbuh-tumbuhan yang ditanam. Gandingan dan penyesuai akan membantu mengembangkan skop penggunaan peralatan.

Contoh pengusaha motor

Harus diingat bahawa model yang dipertimbangkan boleh dikelaskan sebagai profesional dalam kuasa dan fungsi.

pembina caiman 50sKultivator Cayman 50S dalam penarafan alat yang sama syarikat ini mengambil tempat ke-6. Model ini mempunyai enjin Robin-Subaru EP16, berbanding yang lain, ia padat, beratnya 46 kg, tetapi tanpa sebaliknya. Model ini tidak mempunyai keupayaan untuk memasang peralatan belakang pada coupler. Kuasa keluaran ialah 3.7 liter. dengan., jumlah tangki bahan api sebanyak 3.4 liter. Lebar pemprosesan 60 cm pada kedalaman 320 mm menjadikan penanam sesuai jika anda perlu membajak sehingga 15 hektar. Instrumen tersebut menelan belanja 23,990 rubel, pada harga pengeluar.cayman 50s c2

Penggembala Cayman 50S C2 jauh lebih berfungsi. Dalam penarafan model syarikatnya beliau mengambil kedudukan utama. Ia membezakannya dari model sebelumnya dengan kemungkinan sebaliknya.

Dengan penunjuk tenaga yang sama, pergerakan mundur mewujudkan kemudahan pengurusan yang signifikan. Aci yang bertindak dari pengurangan membolehkan anda menggunakan halangan belakang dan memasang bajak sebagai satu set dalam pembersih kentang. Harga penanam adalah 28,990 rubel.

Hanya satu daripada model penanaman yang dipamerkan – Cayman 60S D2, dilengkapi dengan pemacu pneumatik. Bogatyr dengan mudah memanaskan tanah padat dengan kilang dengan cengkaman 90 cm.

Untuk mengambil keseluruhan kedalaman penuh, unit akan memerlukan 2 panggilan. Buat pertama kalinya dia akan merobek sod dengan ketinggian 15 cm, maka ia akan membajak untuk 32 cm sekali lagi.

Semua alat yang dilampirkan ke mesin boleh dilaksanakan. Penggerak pneumatik dengan mudah membolehkan menukar muncung. Unit itu beratnya 57 kg, ia berharga 33,990 rubel.

Related  Penarafan model pemotong rumput petrol terbaik

penanaman caiman vario 60s twkTerdapat juga penanam yang lebih berkuasa Vario 60S TWK, Quatro Junior V2 60S TWK +, bekerja pada enjin yang sama, tetapi mempunyai kotak gear hibrid yang lain. Mesin dilengkapi dengan 2 kelajuan ke hadapan dan terbalik. Dan ini membolehkan anda menggunakan awning depan dan belakang, mengendalikan sehingga 30 ekar tanah. Berat produk 72, 75 kg, kos 37, 44 ribu rubel.

Cultivator Caiman di penduduk musim panas Rusia – video