Anggur dikumpulkan untuk dijualKami meneruskan kajian semula varieti terbaik anggur, dibiakkan melalui kaedah pilihan terutama untuk ladang. Terima kasih kepada pemilihan yang berhati-hati terhadap penyakit dan perosak varieti anggur, yang memberikan hasil yang banyak dari tahun ke tahun, seorang petani akan dapat menerima pendapatan yang stabil dari jualan.

Anggur pelbagai Nikmat

Anggur nikmatV.N. Krainov, peminat kebudayaan yang jarang ditemui, adalah pengarang mengenai pelbagai anggur Tabor, masak dalam jangka masa sederhana. Di bahagian bawah Don, berus seberat 600 hingga 1000 gram dikeluarkan dari awal hingga pertengahan bulan September. Semen berkembang dengan cepat dan menghasilkan hasil yang tinggi. Keuntungan bertambah baik. Pelbagai yang boleh menahan suhu di bawah 20 darjah di bawah sifar memerlukan perlindungan untuk musim sejuk.

Tandan-tandan itu masak dengan kon, penuh, tetapi tidak berlebihan padat. Pelbagai anggur Tabor sesuai dengan beri bujur berwarna merah-ungu yang sangat besar dan nyata. Buah mempunyai konsistensi sederhana dan padat yang harmoni.

Ulang tahun anggur Novocherkassk: keterangan dan gambar pelbagai

Ulang Tahun Anggur NovocherkasskUlang Anggur Novocherkassk adalah buah karya V.N. Krainova. Berus pada semak mulia masak selama 110-120 hari. Pelbagai ini diklasifikasikan sebagai hasil yang tinggi, anggurnya matang semasa musim tumbuh, tetapi ia memerlukan perlindungan untuk musim sejuk jika suhu di rantau ini berada di bawah -23 ° C.

Penerangan dan foto anggur Ulang Tahun Novocherkassk bercakap fasih tentang merit yang besar, 1.6 kg berus bentuk conical yang mencapai berat badan. Rekod tandan mempunyai jisim kira-kira 3 kg. Pada masa yang sama, buah beri walaupun, tanpa tanda-tanda burgess. Berwarna merah jambu atau warna merah jambu bergerigi bergantung kepada cahaya yang diterima oleh berus dan tahap kematangan. Berry panjang sehingga 3.8 cm, berat 12-18 gram.

Pulpa berair yang kenyal dan selera yang harmoni yang mengasyikkan pada Ulang Tahun Novocherkassk menarik tawon, yang boleh dianggap sebagai satu-satunya kelemahan varieti terbaik untuk pasaran anggur yang termasuk dalam senarai.

Anggur Libya

Anggur LibyaSebagai asas dalam kerja pada anggur Livia V.V. Zagorulko mengambil Flamingo dan Arkady. Akibatnya, varieti menghasilkan tinggi dihasilkan, yang membuat kami gembira selepas 105-115 hari dari permulaan musim yang semakin meningkat. Tunggu yang pertama, masak pada berus tumbuhan yang kuat, sudah dalam 3 tahun selepas penyingkiran. Lebih baik memotong pucuk pada 3-5 buah ginjal.

Dengan penjagaan dan pemprosesan yang sewajarnya, pokok anggur itu boleh diterima dengan baik oleh ancaman jangkitan penyakit kulat. Batas suhu musim sejuk yang lebih rendah untuk anggur Libya adalah berhampiran dengan -21 ° C.

Sebatang cecair kadang-kadang lembut, masak cawangan, mencapai panjang 30 sentimeter dan berat dari 0.8 hingga 1.0 kg. Anggur merah jambu mempunyai bentuk bujur atau bulat dan berat 15 gram. Tulang di dalam bubur berisi berair kecil, buahnya harum, manis, mengekalkan kualiti hingga 30 hari selepas pengumpulan.

Anggur jenama Zaporozhye Hadiah Baru

Anggur Hadiah Baru ZaporozhyePenternak Ukraine telah mencipta hadiah baru untuk Zaporozhye, menggunakan aspek terbaik dari “ibu bapa” mereka, macam Delight dan Hadiah Zaporozhye. Untuk masak buah-buahan diperlukan dari 115 hingga 125 hari. Pemangkasan kedua dan sederhana mungkin. Cadangan pembatalan inflorescences. Anggur jenama Baru Zaporozhye Gift menunjukkan hasil yang sangat baik pada stok pertumbuhan tinggi, apabila pucuk lemah dikeluarkan dan semak disediakan dengan beban purata. Had suhu musim sejuk untuk varieti menghasilkan tinggi adalah -24 ° C, tetapi lebih baik jika anggur terlindung pada musim sejuk. Dengan ketahanan terhadap reput abu-abu, varieti ini sedikit menentang cendawan cendawan dan serbuk.

Anggur Vine Baru Zaporozhye membentangkan padat, besar, seberat kira-kira 900 gram anggur, ada yang mencapai berat 1.8 kg. Beri panjang putih yang berukuran sehingga 11 gram mempunyai rasa harmoni dan konsistensi yang baik.

Anggur Julian

Anggur JulianAntara yang terbaik untuk pasaran varieti anggur adalah anggur awal yang masak Julian, dari berbunga hingga penyingkiran berus, yang mengambil masa 95-105 hari. pelbagai yang cenderung untuk membentuk terlalu banyak ovari untuk mengurangkan beban dan mendapatkan hasil yang tinggi, ia adalah perlu untuk menormalkan hal berkembang dan berus yang terhasil. Julian memberikan peningkatan masak kuat dan menghasilkan sistem akar yang berkualiti tinggi menunjukkan rintangan yang tinggi kepada penyakit yang terkenal, jarang terkena serangan tebuan dan membawa sejuk -24 ° C.

Anggur anggur Julian mempunyai kelonggaran purata dan berat sehingga 1.3 kg. Dengan kelebihan lain varieti, beri adalah ciri utama utama anggur awal, dengan cepat mengumpul gula dan sentiasa penanam anggur yang menyenangkan dengan panen yang banyak. Yuliana Yagoda mempunyai bentuk puting yang panjang, selera yang sesuai, sekitar 4 cm panjang dan warna merah jambu yang cerah.

Foto dan penerangan anggur Sofia

Anggur SofiaGred jatuh tempo yang cedera, diperolehi oleh V.V. Zagorulko dari persimpangan Arcadia dan pelbagai terkenal Kishmish Radiant, dinamakan Sofia dan hari ini dianggap salah satu varieti terbaik anggur, baik untuk pasaran dan untuk kegunaan peribadi. Variasi kuat dan kuat, apabila masak beri tidak ada tanda-tanda pengisaran atau mengelupas.

Tandan anggur Sofia, seperti yang dilihat dari gambar dan penerangan, agak besar dan padat. Jisim mereka berkisar antara 1 hingga 2.5 kg, buah beri sedikit memanjang, bentuk berbentuk hati mempunyai naungan merah jambu yang indah, panjang kira-kira 3.5 cm dan menggigit kulit yang nipis yang boleh dibezakan. Berries masak dalam 110-115 hari, mempunyai konsistensi berair yang berair dan aroma yang jelas dari muscat. Di dalam buah dari 1 hingga 2 biji. Sekiranya anda tidak mengeluarkan berus tepat pada masanya, buah beri boleh runtuh.

Anggur Besar

Anggur Besarawal anggur tempoh masak diperolehi dengan menyeberangi jenis anggur Bolgar dan Alphonse Lavallée dijalankan oleh saintis Bulgaria. Hasilnya adalah anggur yang besar menjadi salah satu gred silnoroslyh memerlukan kedai membentuk mandatori ini belukar anggur anggur mempunyai ketabahan purata dan rintangan kepada penyakit dan menunjukkan keputusan yang lebih baik apabila ditanam pada jari-jari biplanar.

kelompok besar longgar anggur besar di panjang kira-kira 18 cm berat kira-kira 600 gram dan terdiri daripada panjang, saiz buah sedikit tirus lebih besar daripada 3.5 cm dan berat 12-14 gram. Buah-buahan ditutup dengan kulit ungu gelap padat, mempunyai pulpa berair konsistensi renyah dan rasa yang baik. Dengan keterlaluan kelembapan, anggur tidak retak dan menghasilkan hasil yang stabil sebanyak 9 kg setiap belukar dewasa. Berus tanpa pengangkutan pemindahan kerugian dan tertakluk kepada penyimpanan jangka panjang di dalam peti sejuk.

Anggur Bogatyanovsky

Anggur BogatyanovskyPengarang anggur Bogatyanovsky, masak dalam medium, dalam keadaan Kuban, adalah VN pembiakan baka. Krainov. Kilang itu mempunyai kekuatan pertumbuhan yang baik, tahan terhadap penyakit yang merosakkan budaya dan suhu sekurang-kurangnya -23 ° C. Walaupun peratusan tinggi pucuk matang, pokok anggur lebih baik hibernated di bawah penutup.

Pada akhir Ogos, semak menghiasi tandan kerucut besar dengan jisim 800 hingga 1100 gram. Ketumpatan berus adalah sederhana, dengan berat kira-kira 12 gram buah berry yang cantik, emas, mempunyai bentuk ovoid dan patut perhatian rasa harmonis. Kupas pada berry anggur Bogatyanovsky tidak mengganggu retak, sementara ia melindungi buah beri baik dari kerosakan oleh tawon dan kerosakan semasa penyimpanan.

Ini hanya sebahagian kecil daripada jenis anggur yang ditanam di kawasan luas negara kita oleh penanam anggur yang bekerja keras.

Video mengenai sepuluh jenis anggur yang teratas