Peppar är en årlig kultur som tillhör Paslin familjen. Det finns mer än två tusen arter av denna växt. Dess frukter innehåller viktiga mineraler för människor, karoten, liksom ett magasin av vitamin C. Användningen av peppar hjälper normalisera blodtrycket, stärker immunförsvaret, förbättrar funktionen av mag-tarmkanalen, ger huden en frisk färg. Pepper behagar också en mängd olika smaker: bitter, sött, surt, sött och surt, etc.

En särskiljande egenskap hos denna grönsak är dess resistens mot sjukdomar, vilket gör det möjligt att odla peppar i någon mark. Tidigare planterades denna värmeälskande växt endast i de södra regionerna. Idag använder de dolda fonderna framgångsrikt de bästa sorterna av peppar i Sibirien och Uralerna. För att få en bra skörd behöver du välja rätt sortiment, vilket kommer att vara “bekvämt” i detta område. Tidiga och medelmåttiga paprika lämpar sig för plantering.

Vilka är de bästa kvaliteterna av paprika för Sibirien?

För en ganska kall sibirisk kant skördas tidiga mogna sorter av peppar. I flera årtionden har denna användbara produkt framgångsrikt odlats här. Håll dig till reglerna för vård, plantera grödor och utföra alla agro-tekniska åtgärder, trädgårdsmästare bort en gröda som inte svika dem. Innan plantering av pepparfrön till Sibirien är det nödvändigt att köpa ett paket som indikerar att sorten är för denna region.

För svåra klimat är följande tidiga sorter mest lämpliga:

 • Gingerbread Man. Mycket kompakt tidig mognadssortiment. Den odlas både på den öppna marken och i filmskyddet. På en kort busk, 3-4 kammar frukter med ett ömt kött, 8-9 millimeter tjock, mognar. Vikten av en peppar är 80-90 gram. Peppar vinner smakkvaliteterna fräscha och konserverade. Sorten uppföddes i Moldaviens forskningsinstitut.
  På bilden växer sorten av peppar Kolobok bra i Sibirien
 • Poppel. Sorten präglas av kvalitativa och mycket stora frukter. Deras vikt kan nå 150 gram. Frukter börjar 110 dagar senare. Frukt är konisk i form, mörkröd med tunna väggar. Höga buskar odlas på en trellis, som bildar två skaft förkrympta – shtambovoy i form av inte binda. Pepper Topolin är sjukdomsbeständig, därför har den ett högt totalutbyte – 40-50 t / ha.
  Pepparkultivare för Sibirien - Topolin

I Sibirien finns en skarp kontinental klimat med en kort sommar. På vegetabiliska experimentstationer är därför sorter som är anpassade till det lokala klimatet härledda. De är medelmognad, mogna i 95-120 dagar med höga utbyten.

Uppfödare erbjuder hybrid bästa sorter av paprika till Sibirien:

 • Firstborn Sibirien – middle-peppar, uppfödd i West Siberian Vegetabiliska Research Station. Höjden av busken – 40-45 cm, foster längd – 9 centimeter, väggtjocklek – 8,10 mm, den genomsnittliga frukt vikt – 49-53 gram. Pepper pyramidformade röd eller gul färg med en söt saftigt kött. Skörd kan samlas på 100-110 dagar med en hastighet av 3,5-4 kg / m2.
 • På bilden, en hybrid peppersort för Siberia - NovosibirskFör odling i växthus vid Central Siberian Botaniska trädgården i utvalda mognads sorter Novosibirsk. Vanligen fröas paprika i Sibirien i februari. Efter ett par månader transpireras spiraler till ett växthus. Frukt mogna i 95-100 dagar, utbytet är 3,5-4 kg / m2. På en busk, upp till 100 centimeter hög, finns det ljusa röda enfrukter som väger 50-58 gram. Tjockleken hos köttet av sådana paprika är från 4 till 6 millimeter.
 • På bilden, Pepper sorter SibiryakEn mycket lovande sortiment av medelålders sibirisk peppar, som tillhör sött peppersort för Siberia. Detta är en låg busk (i genomsnitt 60 cm) med kubformade frukter. Även under ogynnsamma förhållanden är frukten fast och det är möjligt att skörda 6-7 kg per kvadratmeter. Frukt är röd, köttig, stor med 100-150 gram, tolererar väl transport. Från skott skott till teknisk modenhet passerar 115-118 dagar. Peppar rekommenderas för odling i uppvärmd och ouppvärmd, såväl som vinterväxthus. Sorten ingår i Ryska federationens registret.

Related  De mest kända sorterna av petunier med foto och beskrivning

Vilka är de bästa kvaliteterna av paprika för Uralerna?

I Uraler odlas peppar på den öppna marken, men under ett filmskydd eller i ett ouppvärmt växthus. Fröplantor planterade i slutet av maj: i växthuset – antalet 20-25, i det öppna marken – 25-30 maj. Trots det lummiga och svåra vädret är grönsaksodlarna i bergsområdet nöjda varje år med många sorter av paprika för Uralerna. Tidiga sorter klarar alltid att “skänka” skörden på sommaren, eftersom de i genomsnitt mognas om tre månader.

Tidigmognande sorter inkluderar:

 • Montero. Det är en sötpipa 100-120 centimeter hög med röda prismaformade frukter. Dess frukter når en massa på 240-260 gram. Fruktens vikt är 940 gram. Tjockleken på väggarna är ca 7 millimeter. Sorten är utmärkt smak och opretentiöshet. Den kan odlas i alla typer av växthus. Samla 7-16 kilo peppar från en kvadratmeter.
 • En köpman. För modningen av frukten tar det lite mer än två månader. På buskarna förefaller peppar som väger ca 70 gram med köttiga väggar – 5-7 millimeter. Utbytet av Kupets klass är 2-3 kg / m2. I peppar högt innehåll av askorbinsyra.
 • På bilden, peppar för Urals sorten: PioneerPionjären. Den uppföddes i Ukrainas forskningsinstitut för grönsaksodling och melonodling 1987, rekommenderad för odling på Ural-länderna. En tidig mognande grönsak kräver 116-135 dagar att mogna. Kulturens höjd är 70 centimeter, frukten är en röd kon med en skarp topp. Peppar som väger 55 gram, väggtjocklek – 4 millimeter. Skörd, men inte hög – 0,8 kg / m2, men på det öppna marken.
 • Winnie the Pooh – en slags tidig mogen peppar. Från skott till modning av frukten tar 110 dagar. Anläggningen är kompakt, låg – 30 centimeter. Vid slutet av säsongen på det verkar många små röda koner samlade i en bukett. Frukter mognar nästan samtidigt.

Related  Vilket gödselmedel används för krusbär?

Bland de medellånga sorterna av paprika för uralerna kan man skilja:

 • På bilden finns en mängd peppar BogatyrBogatyr är en medelmåttig mängd olika paprika. Detta är den mest anpassade anläggningen för lokala väderförhållanden. Trots den ständigt förändras temperatur och belysning är dålig, frukten Hercules nå en vikt på 180 gram och längd 18 cm. Den här typen av värdinna gillar att skörda för vintern, som i konserverad form förblir det så saftigt och sött som friskt. Odlade i växthus, tunnel, öppen mark.
 • Gul peppar - fotoRöda och gula tjurar. Dessa opretentiösa jättar fick sina namn på grund av sin stora storlek och färg. Den genomsnittliga massan av peppar är 200 gram, Red Bull-frukten kan vara en vikt av 400 gram. Båda sorterna är tunnväggiga, längden på peppar är upp till 20 centimeter. Buskar böjer sig under vikten och antalet frukter, så de binder dem.

Om förutom paprika odlas och bitter, sedan plantorna förbereder en annan växthus eller pollen sprids med vinden, och paprika är en bitter smak. Kan vara varm paprika planterade i rabatten, då hela sommaren blomster kommer dapple röda frukter. Hot pepper gröda med bara fem bikupor, tillräckligt för hela året för en familj på fyra personer.

Utöver dessa de bästa sorterna av peppar för Sibirien och Ural, inkluderar Triton, Magician, en, Amber, Pinocchio, Aries, Zorka, Alenka, Anlita, Bagheera, ledare för Redskins, svälja och andra.

De bästa peppersorterna – video