Du lyckades få en buske av utmärkt kvalitet av krusbär. Han har redan börjat bära frukt och har blivit frisk. Nu är det dags att tänka på dess multiplikation. Av 5 eller fler buskar kommer skörden att öka betydligt. Tillräckligt för barnen att glädja sig i smaken av färsk frukt och koka en fantastiskt utsökt marmelad eller kompote för vintern. Du kan köpa fler krusbär, men odlas av dig själv, fröplantan från den redan testade friska busken är mycket bättre. Vilka sätt att reproduktion av krusbär kan användas vi kommer att berätta i vår artikel.

innehåll:

  1. Division av vuxen buske
  2. Reproduktion av krusbär genom skikt
  3. Förökning genom stickning utbredning
  4. Fleråriga grenar

Division av vuxen buske

Reproduktion av krusbär med buskavdelningMånga sommarboende är intresserade av hur man sprider gåsbär på hösten eller våren, för att inte skada den vuxna busken och få nya unga växter?

Krusbär har en utmärkt förmåga i de växande skotten för att bilda ytterligare rötter. Detta är en utmärkt egenskap trädgårdsmästare framgångsrikt använda för att få nya buskar. På hösten, efter fallet av löv eller på våren före vegetationens början, kan busken delas upp. Den vuxna stora växten är utgrävd och snyggt indelad i små buskar.

Att dela upp nässelfeberna är mindre än 5 år gamla. Varje separerad del måste ha en ung skott och rötter.

De resulterande plantorna planteras omedelbart på en säng. För att aktivt utveckla nya skott på våren skärs växten nästan till marken. Om du gör en sådan beskärning av busken, på hösten för avel kommer det att finnas en stark busk med unga grenar.

Reproduktion av krusbär genom skikt

Denna metod för att erhålla nya krusbärbuskar har tre sätt att göra det.

Reproduktion av krusbär genom skikt

Horisontella linjer – Ett av de enklaste sätten för förökning av krusbär genom lag. Runt busken mittemot de årliga robusta skotten rutsas spår med en djup på minst 10 cm. Utvecklade skott läggs i preparerade spår och pressas med trä eller metallhakar på flera ställen utan att täcka marken. Efter det att de vertikala skotten uppträder och sedan växer till 10 cm, är spåren täckta med ett 6 cm lager humus. Dag efter 14 tillbringar hilling med ytterligare 10 cm. Vid varmt väder tillhandahålls dränering genom att täcka med torrt gräs eller löv. Efter bladets fall, är kranen avskuren från busken, uppdelad i antal vertikala skott och transplanterade.

Vertikal varvtyp Reproduktion av krusbär är utmärkt för gamla växtbuskar. På våren eller sen höst är busken helt avskuren. På våren kommer nya skott att visas. De får växa till en höjd av 20 cm. Därefter fyller de busken med nya skott med god jord halva höjden på de odlade grenarna. Under säsongen, gör några ytterligare kullar och försiktigt vattnas. Marken från busken rengörs på hösten. Röda skott med deras rotsystem skärs och planteras på sängar.

För att få en ung busk med en vacker krona klämmer spetsarna i mitten av sommaren.

Arc-formade lager, som ett sätt att reproducera, liknar metoden med hjälp av horisontella kranar. En kraftig skott böjs in i spåret och pressas med bara en krok. Från varje skott får du bara en extra busk med krusbär. Nya buskar är mycket starkare än med en enkel horisontell tillbakadragning, men i en mindre mängd.

Reproduktion av krusbär med sticklingar

Reproduktion av krusbär från sticklingarFör att få unga buskar av krusbär använder gröna, lignified och kombinerade sticklingar. Varje metod har sina egna fördelar och kan effektivt användas för att bevara och sprida en favorit mängd krusbär.

Gröna sticklingar upp till 12 cm långa skärs under perioden 1 till 10 juli, tills de är helt likställda. Urklipp av de övre grenarna är bäst. För snabbare bildning av rotsystemet nedsänks nedre änden av stekarna i en speciell lösning för 3 cm och lämnas i 12 timmar. Lösningen framställes från 1 liter vatten och 150 g av ett läkemedel av heteroauxin. Medan stekarna förstärker tillväxten börjar de förbereda ett substrat från lika delar sand och torv. En sådan sammansättning av substratet ger luftning och dränering, behåller perfekt fukt.

Att steklingar är rotade, de placeras i växthus eller hothouses från filmen. Jorden skär begrava 3 cm. Mellan skänklarna avstånd inte mindre än 5 cm. Teplichke lufttemperatur under de första 10 dagarna bör inte vara mer än 30 grader med en fuktighet av 100%. Efter 10 dagar gör den första matningen nitroammofos med en hastighet av 30 gram per kvadratmeter. Reproduktion av krusbär avskurnar på våren när unga växter planteras på en säng, så att de växer upp och får styrka.

Odrevrebnevshie sticklingar används på grund av de utmärkta egenskaperna hos krusbär att bygga upp det saknade organet på någon del av växten. I de första dagarna i september skärs sticklingar från nya skottlängder på 15 cm och knyts en remsa av material till en bunt. Häll våt sand i behållaren och gräva i det beredda materialet i 30-60 dagar. Under denna tid bildas en tillströmning av callus i skärplatserna. Alla vinterklippningar lagras i källaren, täckt med förtorkad sågspån. I slutet av april eller de första tio dagarna i maj planteras de avklippta stekarna i sängar under en sluttning. Avståndet mellan plantorna är från 5 till 10 cm. Jorden runt stekarna är komprimerad, den är välvatt och strös med sågspån för att bevara fukt.

När plantering sticklingar lämnar 2 knoppar ovanför markytan, så att plantan snabbt bildade en buske.

sticklingarKombinerade sticklingar är gröna sticklingar med små bitar av gammalt trä. Reproduktion av krusbär startas efter att nya skott växer med högst 10 cm. De skärs och fångar 2-3 cm av förra årets trä. Det beredda materialet sätts i vatten. Vidare plantering och odling fortsätter enligt metoden för grön förökning.

Fleråriga grenar

Ett av de enklaste sätten att plantera krusbär är att använda grenarna efter vårens beskärning. För detta är treårsgrenar bäst lämpade, varav hälften av den unga tillväxten är avskuren. Det beredda materialet läggs i spåren, vilket innebär ett steg på ett år på toppen. Somnar i bördig jord, rikligt vattning. När de första tecknen på tillväxt uppträder, gör de en nitroammofisk toppdressing.

Vi berättade hur man förökar krusbär på olika sätt i trädgården sängar med bevarandet av smaken av sorten du gillade. Det finns en annan metod för reproduktion genom vaccination, men det är mer komplicerat. Denna reproduktionsmetod passar inte alla boende och kräver mer skicklighet.

Reproduktion av krusbärsvideos