De bästa rädisornaRädisor, som dök upp i Europa tack vare Marco Polo, utforska livet och seder folk i Kina, är det en av de många sorter av sådd rädisa och känns igen i många länder runt om i världen årliga grönsaksodlingar.

Rädisens huvudvärde är en saftig rot av rund eller långsträckt form, tack vare vilken grönsaken fick sitt namn, härledd från radix, vilket betyder “root”.

Sedan XIII-talet, när invånarna i Gamla världen möttes med en ny grönsaksodling, föddes många intressanta rädisorter. Om du fortfarande möter vilda rädisa praktiskt taget inte bildar rötter är rhizomer färg inte rosa eller rött och vitaktig de sorter tävla i en mängd olika former och färger.

På sängarna kan du se täckt med en tunn hud, målade i alla nyanser av rosa och rött, samt vit, gul och till och med lila roten rädisa.

På den ryska rädisor vegetabiliska trädgårdar är en av de tidigaste grönsaker och uppskattad för tidig mognad, härdighet och frisk något syrlig smak, som kultur är skyldig till närvaron i rötter senapsolja.

Radish Heat

Radish HeatDenna mogna sortiment hör till den äldsta. Radish Heat mottogs vid Vitensk OSS i de baltiska staterna så långt tillbaka som i mitten av förra seklet och 1965 hade det zonat i många regioner i landet.

Från utseendet på de första skotten till samlingen av saftiga rotgrödor passerar från 20 till 30 dagar, med en kvadratmeter plantering kan denna rika radis skörda en gröda som väger upp till 2,8 kg. Under den mörka röda ytan på roten är en vit eller rosa saftig, utan tomrum, kött med en söt måttlig skarp smak. Vikten av den runda eller elliptiska roten av Radish Glow är 15-27 gram. Rosett kraftfull, spridning, rädisa nästan helt dold i jorden. Denna klass av rädisa är bra när den odlas under en film.

Radish Dabel F1

Radish Dabel F1Hybrid rädisa Dabel F1 ger en skörd på 18-20 dagar från tidpunkten för framväxten. Planternas egenart är en extremt kompakt rosett och välutvecklade stora rötter med ett homogent tätt kött av vit färg och en medelstark smak. Kulturen är frosthärdig och inte känslig för frost.

Related  För att hjälpa byborna foton och namn på olika sorter av meloner

Utvecklingen av rotgrödor fortsätter även vid låga temperaturer. När förseningar i skörden av rädisskörden inuti rotgrödorna bildas inga håligheter, konsistensen förbli inte tät och skarp. Det fanns inga fall av rifling eller sprickbildning av radikan Dabel F1. Utbytet av en sort beror på landningsdensiteten. Om ett intervall på minst 5 cm observeras mellan plantorna och markens fukt hålls, sträcker sig löven inte, rötterna bildas stora, jämn, med goda råvaror och smakkvaliteter.

Radish Dabel F1 är lämplig för personligt bruk och för genomförande. Ripening högbärande rädisa är lämplig för odling i alla typer av växthus, under film och på marken.

Radish Red Giant

Radish Red GiantRöda klassen av den genomsnittliga uppsamlingsperioden avleddes i Fjärran Östern och i mitten av förra seklet zonades det inte bara i denna region utan också i den europeiska delen av Ryssland, liksom i norra Kaukasus.

Perioden från såning till att få roten till röda rädisa Red Giant-sorten, beroende på region och väderförhållanden, är från 34 till 50 dagar.

Från en kvadratmeter skördas bäddarna till 4,2 kvalitetsrädisor. Radish Red Giant har en stor spridningsrosett. Rötter har en mättad röd färg, på vilken tvärgående skägg av rosa färg är märkbara. Rädisa har en långsträckt cylindrisk form och med en längd på upp till 13 cm kan väga från 45 till 80 gram. Vit massa med svag akut smak, långa förlorar inte dess juiciness och trevlig täthet och fin smak.

Sorten är frostbeständig och lämpar sig för öppen mark. Planterna i denna radisvariant visar inte pilarnas utseende. Under förhållandena för det kylda lagret behåller det egenskaper och kommersiella kvaliteter upp till 3-4 månader.

Radish Cherryat F1

Radish Cherryat F1Att ge de stora tidiga rötterna en hybrid av rädisen Cherieth F1 erhölls av nederländska uppfödare. Om man observerar jordbruksmetoder och gynnsamma väderförhållanden, om växten odlas på det öppna marken, ger rädisan 18 dagar efter uppkomsten ovanför jorden. Växter är vackert odlade både på sängar under en varm tid och under hela året i förhållande till växthus. Rötter är stora, jämn, med tät, utan hålighetskonsistens och utmärkta smakegenskaper. Diametern på den mörkrödade runda grödan når 6 cm.

Hybriden av rädisen Cherieth F1 är resistent mot bildandet av blomspilar och låg grönska. Det rekommenderade avståndet mellan växter är 5-6 cm.

Radish Celeste F1

Radish Celeste F1Den mogna hybridradisen av Celeste F1 ger den första grödan av rotgrödor efter 23-25 ​​dagar. Skörd karakteriseras av höga råvaror. Rötter är jämn, rund eller något elliptisk. Rädisvaran uppmärksammar den röda färgfärgen på rotgrödytan och deras snövit, täta kött med behaglig skarpa och god smak. Roten har en genomsnittlig diameter på 5 cm.

Celeste F1-salladens rädisa växer både på öppna plantager och under filmhem. Ingen sprickbildning eller slöhet observeras.

Vit rädisa Mokhovsky

Vit rädisa MokhovskyDen tidiga mogna sorten av vit rädisa Mokhovsky är värd uppmärksamhet inte bara på grund av den snövitmassa och samma hudfärg. De första rundade rötterna av denna sort kan erhållas inom 19-31 dagar. Från mätaren skördades plantager från 0,7 till 1 kg rotgrödor.

Vit rädisa har en utmärkt smak och ett extremt saftigt, krispigt kött.

Rosett upprejd, höjde över marken. Rotgrödor upp till 4 cm i diameter och väger upp till 23 gram är nedsänkt 70% i marken, lätt utdragna.

Related  Effektivt universal mineralgödselmedel av Kemir

Radish sort hösten jätte

Radish Autumn giantMogen mogna rädisa Höstjätten är klar att skörda på 25-29 dagar. Egenheten hos denna ovanliga sort är mycket stora vita runda eller ovoidformade rotgrödor som väger upp till 150 gram. Medellängden på roten är 8 – 10 cm, rädismassan Höstjätten är vit, saftig, ömkonsistens och ljus smak.

Rötter av denna radisvariant lagras i upp till fem månader, praktiskt taget utan att förlora densitet och smak, så även på vintern kan de användas färskt. I jorden är de rötter som har uppnått mognad bäst kvar, eftersom de grova och förlorar den smak som är inneboende i sorten.

I utseende och kvaliteter är denna vita rädis väldigt lik en annan slags rädisa – daikon. Om i Europa rädisa fick den största populariteten från alla rädisorter, då är daikonen, kallad japansk eller kinesisk rädisa, en kultur älskad i öst.

Radic DaikonAtt skilja daikonens rötter från rädisan med vit färg är möjlig genom avsaknad av den berömda akuta smaken. I daikonens massa är det ingen senapsolja, men det finns en speciell smak. Formen av löv skiljer sig från två närbesläktade kulturer. I kontrast till vit rädisa har daikonbladen en utskuret form och större.

Namnet daikon från det japanska språket är översatt som “stor rot”. Faktum är att växternas växtodling, som blir populär i Gamla världen, växer till 60-70 cm långa och når en vikt av 500 gram till 3-4 kg.

Radish Zlata

Radish ZlataFörutom vit rädisa, i den moderna uppsättningen av sorter av denna kultur finns det sorter av andra intressanta färger. Gett om 20-22 dagar, tidiga vänskapsmässiga grödor förvånar graden av radikal Zlata med gula rotgrödor av den runda formen. Köttet är vit, har en krispig, saftig konsistens. Grade högavkastande, tolererar en brist på fukt, och med en bra vattning tid och omsorg för att samla rädisa rötter i denna klass har en vikt på 10-12 gram i vikt och en vecka ökade till 20-24 gram. Den maximala vikten av rädisa är 60 gram.

Zlata rotgrödor har höga kommersiella egenskaper som varar långt efter skörden.

Rädisor Malaga

Rädisor MalagaRädisvarianter av Malaga skiljer sig inte bara i den tidiga mognadens tekniska ripeness av rotgrödor, men också i deras violett färgning. Tappning bildas tillsammans, rötter släta, rundade, som vägde 16 till 20 gram hålls långt efter att gräva utan att förlora tät krispigt konsistens, saftighet och akut frisk smak.

I torrt väder bildar inte rädisa i Malaga-sorten pilar och kan odlas från början av våren till frost.

Höstsåning kan användas för skörd för efterföljande lagring och konsumtion av produkter i 1-1,5 månader.

Related  Agrotechnics av ​​odling av körsbär av en variation Ovstuzhenka

Video om de bästa rädisor