en plommonskörd i mittbältetPå de privata tomterna, i fruktträdgårdarna hittar du träd med frukter som liknar plommon – körsbärsplommon. Detta är en riktig förråd av användbara ämnen, vitaminer. Det har en blodrenande och antiinflammatorisk effekt. Frukt används fräscha, används för konservering, frysning, marinering, matlagning såser, kryddor. Låt oss i detalj överväga hur planteringen och vården av körsbärsplommon i den centrala delen av Ryssland genomförs korrekt.

beskrivning

blommar i mittbältetAlycha är ett fruktträd som anses föregångare av en hushållsplommon. Kan vara enstaka eller ha flera strumpor på en gång. Ett ganska högt träd, når 3-13 meter i höjd. Har ett välutvecklat rotsystem, inte djupt beläget. Därför är plantering och odling det föredraget där grundvattnet ligger på en och en halv till två meter. Plantering och vård av körsbärsplommon i mittbältet är enkelt, eftersom det har en välförtjänt popularitet bland amatörgardiner.

Alycha börjar bära frukt tidigt, ett år efter planteringen visas det första trädet på det unga trädet. Och efter tre eller fyra år börjar trädet att ge en riklig skörd, upp till 40 kg från ett plommonträd. Frukt är saftig, sur, söt sur eller tårta honungsmak i olika färger. Ben, som regel, är dåligt avskild.

Plantering av en körsbärsplommon uppstår på våren, om den är klar under hösten, kan den frysa och dö.

Alycha, som är en sydlig kultur, kännetecknas av hög frostbeständighet, eftersom den odlas både i mittenbältet och i norra regionerna. Fördelarna med denna kultur är:

 • utbyte: efter 2-3 år efter plantering kan 15 kg frukt avlägsnas från trädet;
 • tidig mognad
 • motståndskraft mot torka, god tolerans för höga temperaturer;
 • hög frostbeständighet, som kan växa i regioner där temperaturen sjunker under 30 grader;
 • växer på någon jordkomposition
 • resistens mot sjukdomar och skadedjur;
 • utseende, dekorativitet, särskilt i blomningen.

Related  Kinesisk kål – odling och vård

Alycha har mognatBland bristerna är:

 • De flesta av sorterna av körsbärsplommon är självfrukt, vilket innebär att det finns behov av att plantera ytterligare sorter som pollinatorer.
 • en liten vilodag, i slutet av vinterplommon förlorar frostmotståndet;
 • tidig blomningstid, på grund av vilket det finns ett hot om framtida skördefel på grund av vårfrost.

riklig skörd med korrekt vårdEtt särskilt utmärkande för plommon är dess förmåga att hybridisera med olika grödor, såsom aprikoser, körsbär, persikor, plommon och körsbär även. Denna egenskap gör det möjligt för uppfödare att uppfostra alla nya sorter av plommon.

Plantering av rörmokare

Trädet fastnat och gav en riklig skörd, är det nödvändigt att veta hur man plantera plommon våren. Först av allt måste du välja rätt växter, nämligen de som erhölls från sticklingar eller multiplikation av skott, de slå rot snabbare och bättre anpassa sig.

Om du förvärvat en planta i slutet av hösten ska den vara prikopat på kullen i trädgården.

Det första att tänka på för att vård och odling av körsbärsplommon var korrekt och inte orsakade svårigheter är behovet av att plantera det inte i sur jord. En sådan jord gillar inte körsbärsplommon, börjar ont och försvagas. Fröer på två år, cirka en meter hög med ett utvecklat rotsystem, börjar bära frukt bättre.

regler för plantering av plommonPlommon ska vara i väl upplysta, soliga områden, skyddade mot starka vindar. Trots möjligheten att växa i jorden av någon komposition, är väldränkt jord, lammar, att föredra.

Om du planterar några plommonträd samtidigt, observera ett avstånd på 2,5 m mellan dem, annars kommer anläggningen inte att ha en plats att utvecklas. Efter plantering av körsbärsplommon på våren är unga träd bundna till pinnar installerade bredvid varandra. Plantering av åker träd är nödvändig i början av våren, innan knoppar svälla. Tung, för fuktig mark undviks bäst.

Related  Allt om potatis sjukdomar

Plantering av plantor plommon fjädern är som följer: det är nödvändigt att gräva en grop bredd och ett djup av åtminstone en halv meter, som är fylld med en blandning av lika delar av torv och humus.

vård

en rik skördAlycha kräver inte sjuksköterska. Efter plantering ska trädet avskuras, hälls i takt med tre eller fyra hinkar för vardera. Vid torrt klimat under vegetationstiden utförs vattning var tionde dag. Om plommon planteras i områden med hårda vintrar och svår frost, är senhösten täckt med trädstammar, för att undvika frysning av rotsystemet.

Top-dressing utförs huvudsakligen från kväve och kaliumgödningsmedel, i sällsynta fall – fosforgödselmedel. Matningssystemet är som följer:

 • på våren – det första kvävet;
 • under perioden av bildning av äggstockar – det andra kvävet;
 • mitten av juli: kväve med potash.

Dessutom behöver du:

 • regelbundet gräva stubben;
 • vattning;
 • plogskärning;
 • utföra förebyggande sprutning av insekticider mot skadedjur och sjukdomar.

Alycha är ett snabbväxande träd som aktivt ökar höjden, och efter början av frukten – kronans storlek. Skörden av plommon är därför ett nödvändigt förfarande för att bilda och hålla trädet i rätt storlek. Skär det på ett sådant sätt att stammen från marken till den första grenen inte har kvistar och knutar, skotten tas regelbundet bort. Unga skott i slutet av sommaren ska knäppas.

välformat trädEn plommon beskärning är också nödvändig för att skelettdelen ska förbli stark. Plocka upp för mycket bagagehöjd, halvskaliga trädgrenar är nakna, ger minskningar.

Genom att utföra dessa steg på att odla och sköta plommon i mitten körfält, kan även nybörjare trädgårdsmästare växa ett friskt träd regelbundet tilltalande riklig och läckra skörd.

Related  Vattning och topp dressing av morötter

Alycha nära Nizhny Novgorod – video