Vintage morotEn speciell enhet av naturen överraskade alltid en person. Eftersom det är arrangerat att ett antal växande plantor, bistå varandra eller omvänt, börjar “slåss” för en plats i solen. Om du är allvarligt övertygad om att faran för trädgården bara är gömd i ogräs, då är du felaktig! Belägen bredvid sängar med oförenliga grödor kan orsaka dålig humörgardist.

Så vad ska man inte sätta nära varandra? Till exempel rekommenderas det inte att odla gurkor bredvid en sallad, eftersom dessa grönsaker inte kan leva i harmoni med många örter, inklusive aromatiska örter. Undantaget är inte fänkål. Som du kan se finns det många nyanser och subtiliteter i denna fråga. Med dem kommer vi att försöka förstå denna artikel när vi svarar på frågan – vad ska man plantera bredvid moroten?

Morötter är en grönsak, som alltid är nödvändig för varje värdinna! Hela året lägger de till alla slags rätter, både varma och råa. Särskilt goda sallader med tillsättning av morötter. Vilken grannskap med morötter är mest gynnsam?

Lök och morötter

Lök och morötter på en lappLök och morötter är “eviga” rumskamrater. Självklart har du redan hört många historier om morotflugor, som denna rotskörd liknade inte mindre än människor. Om du planterar morötter och lökar i samma trädgård, kan denna skadedjur köras bort. Anledningen är att sådana flugor inte tolererar lökens doft. Användningen av en närliggande lök är också i det faktum att det inte ger rotmider att skada morötter.

Som de säger står inte morötter i skuld. Hon skyddar löken från lökfluga och mal. Det bör noteras att denna rotgrödan är en utmärkt rumskompis för alla varianter av lök, och även för vitlök.

Det finns separata metoder för såning av lök och morötter. Kärnan i en av dessa metoder är att det är nödvändigt att sprida frön av lök i en trädgård i fjorton dagar före början av sådden av morötter. Stänk fröna av lök inte omedelbart, men efter att morötterna är sådda. Detta är inte bara bekvämt för trädgårdsmästare – han behöver inte göra ett jobb flera gånger, men också användbart, eftersom grödorna kommer att såas på en bekväm tid för dem.

På annat sätt, om du bestämmer dig för att plantera morötter bredvid lökplantan (hur man planterar löklöken på marken). Till att börja med är det nödvändigt att plantera morötter, och om några veckor börjar man plantera såningen. Det rekommenderas att morötter och lök växer genom en rad eller till och med två rader.

Morötter och lök tillsammans vet att den första kulturen är kompatibel med tomater, medan du inte kan plantera dem med en båge!

Morot och selleri

Dålig granne - selleriDet rekommenderas inte att odla morötter och selleri på en enkelsäng. Dessa kulturer passar inte bra tillsammans. Selleri skyddar inte löken från lökflugan, tvärtom lockar det insekter, vilket är farliga för det.

Landning lök på samma säng med morötter har ett antal funktioner. Dessa kulturer rekommenderas att såga tidigare än morötter. Om du planterar en grönsak före förfallodaget, kan dess groddar falla under våren frost, och sedan istället för en rik skörd får du en “blomsterbädd”. Det är känt att moroten blommar bara under det andra året, och det kan “bestämma” att det redan har kommit och det är dags att blomstra.

Plus, för grödor i ett nära arrangemang av morötter är det att det blommar, attraktiviteten lockar olika användbara insekter.

Vad rekommenderas att plantera ihop?

Kombinerad sängMorot är en grönsak som är närvarande under måltiden på nästan varje bord. Denna rot är rik på vitaminer, spårämnen och användbara mineraler. Det är inte för ingenting som Ryssland sa att denna grönsak ger styrka till människor. Inte bara användbara egenskaper, men en trevlig smak skilja morötter. Med dess användning, till och med desserter är beredda, och små barn rekommenderas att ge gott gott morotjuice.

Men för att få en bra skörd av morötter måste du veta, bredvid vilka grödor det är bäst att ordna. Den mest optimala kompatibiliteten av morötter:

 • bönor;
 • rädisa;
 • salvia;
 • ärter;
 • tomater;
 • sallad;
 • Vitlök.

Morötter rekommenderas att planteras tillsammans med baljväxter och tomater. Som ett resultat kan du inte bara få en bra, men också en läcker skörd. Att plantera dem rekommenderas genom en säng så att varje kultur har en plats.

Vad är inkompatibelt med morötter?

Urval av grannarMorötter är en vanlig rotväxt. Den odlas på nästan alla grönsaksgårdar, men inte alltid avkastningen visar sig vara så bra som en lastbil skulle vilja ha. Det verkar som om det inte finns någon torka, och vid rätt tidpunkt planterades och bryr sig om henne är utmärkt. Vad är inte tillräckligt med morötter?

Och svaret är inte så komplicerat som det kan tyckas. Destruktiva grannskap med andra kulturer är den främsta anledningen. Vegetabilien spenderar alla sina “styrkor” och “reserver” på kampen, och morötterna blir tunna, svaga och i små mängder.

Med morötter på en tomt inkompatibla sådana kulturer:

 • anis;
 • betor;
 • pepparrot;
 • persilja;
 • Doftande gröna.

Dessutom rekommenderas morötter att planteras, så långt som möjligt från äppelträd. Annars kan du få bittera grönsaker och bittra äpplen. Självklart vill jag växa söta morötter, så det är bättre att vägra ett sådant grannskap.

Fröer med morötter och rödbetor i grannskapetNu vet du vad du ska plantera bredvid morötterna och vilka grödor som bör undvikas. Trädgården bör ta denna information på allvar. Var säker på att genom att plantera morötter bort från dill, får du en utmärkt skörd, som dina grannar kommer avundas! Det viktigaste är en ordentlig sittplats arrangemang. Att veta vilka grönsaker som står i konflikt med varandra, du kan rädda dem från förluster, för att det i första hand är till nytta för dig! Tvärtom, att veta vilka kulturer som är “vänliga”, hjälpa varandra och skydda mot insekter, du kommer medvetet att plantera dem bredvid varandra.

Här är en unik natur! I en är mycket svårt och nästan omöjligt för många trädgårdsmästare en säng att växa en bra skörd av morötter och rödbetor. Beläget bredvid betor och morot trädgård kan ge en kvalitetsskörd med lämplig vård.

Grönsaker-grannar video