Dessert med jordgubbarJordgubbar eller jordgubbar är väldoftande, söta och sura, mjuka och saftiga. Inte konstigt att det kallas kungligt. Den används inte bara i fräsch form. Jordgubbar är huvudkomponenten i många desserter, compotes, det gör komposit, juice, sylt. Denna bär läggs till bakverk och fruktsallader. I alla fall bevaras jordgubbens användbarhet, och smaken är nästan oförändrad. Strawberry Garden har unika egenskaper. Det innehåller mycket väsentliga ämnen för kroppen, vitaminer.

Trädgårds jordgubbar, sorter av olika mognad

Många trädgårdsmästare växer gärna jordgubbar, även om detta inte är en lätt uppgift. Berry kräver kompetent plantering och noggrann vård. Lyckligtvis finns idag många sorter av trädgårds jordgubbar, och alla kan välja den mest lämpliga.

Till bär, som mognar framför alla, inkluderar sådana sorter som:

 • Dawn. En av de mest fruktbara sorterna, men tolererar starkt frost, värme och torka. Anläggningen har mycket mustasch.
 • Kokinskaya tidigt. Det skiljer sig från “vänliga” mogning av bär.
 • Tidig Maherauha. Tyska sorten. Har en hög vinterhårdhet, sin enda fiende är grå rutt.
 • Junia Smides. Lettisk sort, medelresistent mot frost och sjukdom. De första bären är stora, resten är mindre.

Sortimenten av den genomsnittliga mognadsperioden innefattar följande:

 • Vityaz. Den har hög vinterhårdhet. Sällan lider det av svampsjukdomar och kvalster.
 • Zenith. Sorten anses vara den mest motståndskraftiga mot sjukdomar som vils och pulveriserad mögel.
 • Skönhet Zagorje är också mindre känslig för sjukdomar.
 • Hopp. Sorten är ganska motståndskraftig mot tinning på vintern.
 • Sudarushka. Normalt tolererar vintern, nästan inte rädd för grå rutt.
 • Trinity. Växten har läckra bär, det är vinterhårdt.
 • Festival. De första bären av denna jordgubbe har en vikt av 46 gram, nästa – 10 gram. Normalt tolererar vintern.
 • Olika festivalkamilleFestival kamomill. Bären av denna sort är mindre, men avkastningen är ganska hög. Växten är nästan inte påverkad av grå rot.
 • Relä. Denna mängd jordgubbar är resistent mot många sjukdomar, nästan inte rädda för skadedjur och är känd för gott utbyte.

Related  Chrysanthemum bushy – flower queen

De som behöver sorter som ripen sen, väljer dessa:

 • Zeng Zenghan. Det har en smak och doft av vild jordgubbe, den har god transportbarhet. Växten är väl återställd efter att marken fryst.
 • Askungen. Motståndskraftig mot torka och tolererar normalt vinter.
 • Red Gauntlet. Denna skotska sort gillar inte vårfrost, men den är ganska resistent mot sjukdomar och jordgubbar.
 • Talisman. Fjärden av denna jordgubbe är en spindelmyt. Han tolererar inte heller vinterbrunnen.

Det finns också lockiga sorter av jordgubbar. Raosta av jordgubbe är klumpig, till exempel. Denna sort kan odlas vertikalt, på stöd eller i speciella behållare. Det utmärks också av långfruktlager – skörden kan skördas från början av sommaren till början av hösten!

Placera för jordgubbe (jordgubbar) trädgård

jordgubbebuskeI grunden planteras jordgubbarna på en plan yta. Det är lämpligt att välja sängar som ligger i sydväst. Men branta sluttningar, åsar på södra sidor och kalla lågland bör undvikas. På sådana platser kommer skörden vara liten. När det gäller jorden, då för denna växt, bör du välja en fuktig jord med ett pH på 5,5-6,5. Det passar inte solonchak, lera, sand, kalksten, sura och för fuktiga jordtyper. Myrmarken är inte heller lämplig för jordgubbar.

Jordgubbe (jordgubbe) Trädgård är rädd för kallt väder, små snövintrar. Under sådana perioder kan växtens rötter kräkas. Bären dör vid en temperatur av +10 grader. De tycker inte om vind- och fuktöverskott. Erfaren trädgårdsmästare vet att platsen för odling av jordgubbar behöver ändras vartannat tre år. Annars börjar hon lida av sjukdomar, och hennes bär blir mindre.

Plantering och vård av trädgårds jordgubbar, plockning av bär

blomning av en jordgubbeJordgubb sprids av rosetter. Skörd samlas in för det andra året efter plantering. För att plantera jordgubbar är det nödvändigt att sänka frön i en kvart i en lösning av salt (3 msk), kopparsulfat (1 tesked) och vatten (10 liter). Sedan sköljs och planteras de på sängarna. Fröplantor bör inte planteras väldigt djupt. Rötter måste rätas och se till att de inte böjer sig. Efter plantering bör jordgubbarna vara väl vattna.

Related  Jordgubbsaffärer i landet eller hur man tjänar pengar på jordgubbar

vit jordgubbeUnder de första dagarna är växterna täckta med papper och vattnas upp till tre gånger om dagen i en vecka. En vecka senare börjar jordgubbarna att vattna mycket mindre ofta – var 7: e dag. Mer frekvent vattning är motiverad endast vid torrt varmt väder. I slutet av sommaren måste jorden lösas 5 centimeter djup. Gör det här två gånger. I oktober är sågspånen fylld med sågspån. I november är växten täckt av grenar av lapnika. Om allt är gjort korrekt, skördar skogen sommaren.

Jordgubbar före leveransDu måste också samla bär. Här är några tips:

 • Samla jordgubbar bäst på morgonen.
 • Bären slits av med peduncle, men köttet själv bör inte röras.
 • Efter att ha samlat bär rekommenderas att lägga i kylskåp i 2 timmar, vars temperatur är 2 grader.

Hur man odlar jordgubbar hemma

jordgubbe i krukorJordgubbar kan odlas hemma, inte bara på våren, men också på vintern. Från en buske är det möjligt att växa upp till 25 kg jordgubbar! Men du måste vara redo att ta hand om växten i ungefär två timmar om dagen. Han behöver också tillräckligt med ljus. Det här är både naturlig och konstgjord belysning. Tja, om den ljusa tiden på dagen för en jordgubbe, som odlas i en lägenhet, blir ungefär fjorton timmar. Förutom ljus är det viktigt att ge växter och värme. Därför används ofta och värmare. Om allt är gjort korrekt, kommer odlingen inte att medföra problem, och de doftande vitaminerna på bordet står hela året runt.

Titta på en video om att odla en jordgubbshage: