Den engelska rosen"Summer Song"Engelska rosor är de vackraste av alla rosor. Denna nya sort uppträdde under åttiotalet av föregående århundrade. De dök upp tack vare den engelska uppfödaren David Austin genom att korsa forntida rosor med moderna grupper av tehybridrosor och rosor i floribundgruppen.

Engelska rosor har lånat mycket från gamla rosor. Forntida rosor har inte ett stort antal färger. Deras palett är begränsad till vit, känslig rosa, lila och lila. Och de blommar bara i början av sommaren. Men den lugna doften och harmoniska formen av busken känner inte sig lika mellan rosen. Forntida rosor ser bra ut i trädgårdar, parker, blomsterbäddar.

Ett enormt utbud av färger av tehybridrosor, chic bunches och repetition av blomstrande floribunda – alla dessa bästa egenskaper absorberade engelska rosor. Enkelhet och förfining av antika rosor i kombination med nya sorter bidrog till att skapa en slags rosor som överstiger dem genom deras kvaliteter med flera storleksordningar. En harmonisk union av det gamla och det moderna – det här är de engelska roserna.

De främsta fördelarna med engelska rosor:

 • ha en ojämförlig, oöverträffad arom;
 • ha en lång blomningscykel upp till 4 månader;
 • innehålla förmågan att enhetlig blomning genom bussen från botten till toppen med stora blomställningar.

Blommans form är uppdelad i följande typer:

 • liten skål;
 • öppen skål;
 • djup skål;
 • pompon;
 • socket;
 • korsformad sockel;
 • bakåtböjt utlopp.

Den engelska rosen"Port Sunlight"

I rosor av denna art kan olika förmågor förekomma i olika klimatzoner.

Rosor i den här klassen är ljuskänsla som alla rosor, men är också skuggbeständiga, de behöver 4-5 timmars solsken per dag. Det beror på det faktum att deras hemland är det grumliga, regniga klimatet i England.

English Rose Charlotte - foto

Nackdelar med engelska rosor:

 • Under långvariga regnar kan blommor av vissa sorter med djupt kuppad form inte öppnas, vi måste hjälpa dem för hand;
 • unga grenar böjer sig kraftigt under blommans vikt samtidigt som de förlorar sina dekorativa egenskaper;
 • liten blomning i vissa sorter.

Related  Vi bekantar med de populära sorterna av körsbärsplommon från bilderna och beskrivningarna

Plantering av engelska rosor

Att växa en engelsk ros behöver du inte vara en bra specialist. Du kan helt landa själv och följa enkla regler.

Före planteringen beskärs rosenrötterna och blötläggas för en dag i vatten. Gör ett hål 50×50, tillsätt humus, kompost, blanda allt med mark och häll vatten. Vid plantering måste du vara uppmärksam på platsen för ympning av grundstammen. Grunderna i grundstammen bör begravas i marken för 7-10 cm, för att undvika bildandet av en vildspiral. Efter plantering hälls den markerade delen av busken, för att bättre odla planteringen.

vård

Allmänna regler för vård av rosor gäller engelska rosor. Dessa är: vattning, ogräs, skadedjursbekämpning och gödningsmedel. Vattning görs när marken torkar, vanligtvis på kvällen, med en hastighet av 5 liter vatten per buske; för klättring av arter – 15 liter.

Före blommans början införs gödselmedel som innehåller kväve, under blomningsperioden – fosfor och potashgödselmedel. Från sommaren är det nödvändigt att förbereda en engelsk ros för vintern. Den här egenskapen hos skogen av dessa rosor är mer spröd än i andra arter, den innehåller mer fukt och det tolererar därför frost sämre. För att hjälpa till att mogna veden införs regelbundet potashgödselmedel.

Efter regnet ska buskarna skakas så att fukt inte stannar på knopparna, vilket leder till en sjukdom med grå form. Om stammarna redan påverkas, är det nödvändigt att ta bort de drabbade områdena till den övre utvecklade njuren.

Dessutom, i blött väder blommar knopparna löst – de övre kronbladet vattnar och tillåter inte att den öppnas. Därför måste du manuellt hjälpa knoppen att öppna, ta bort de övre torra kronbladen från den. Wilted blommor tas också bort från busken, vilket ger upphov till bildandet av unga knoppar.

Related  Hur man hanterar pulverformig mögel i druvor

Golden Celebration - foto

En engelsk ros behöver beskära. Alla svaga, underutvecklade, gamla, sjuka stammar skäras hänsynslöst. Vidare fortsätter de att bilda en busk, beroende på vilka krav som ställs på den. Om du behöver en liten buske med stora blommor, stenkar stjälkarna med hälften, och om du behöver en stor buske i trädgården med ett stort antal knoppar, klipp det sedan till en tredjedel. Klättringssorterna av rosor skärs med 1/5 av längden. Beskärning är i alla fall nödvändigt, eftersom det tjänar till att bilda unga, kraftfulla skott. På vintern är en engelsk ros täckt med en lufttorkad metod.

Engelska buskrosor – video