kvede japansk i hagenJapansk kvede er kjent for gartnere som en dekorativ busk, bestrøket med sjeldne røde og rosa blomstrer om våren. Men ikke alle vet hva fordel og skade kommer fra frukten av kvitten japansk. I mellomtiden forbereder og bruker kvitten riktig, kan du kvitte seg med mange sykdommer og opprettholde helsen din i tone. Vi vil lære mer om det.

Generell informasjon om japansk kvede

blomstring av japansk kvedeSom det kommer fra navnet på planten, kommer det fra Japan. Quince er mye distribuert i Kina og Europa. Dets riktige navn er japansk chaenomel. Til dette slekt er flere flere varianter av henomeles. Alle av dem er løvfisk eller halvgreengrønne busker eller lave trær. Unge grener av kvede japansk lyse grønn, gjennom årene blir mye mørkere. Blomster stor, rosa, oransje-rød, karmin. Quince frukt regelmessig, fra 5-6 år. Hovedverdien av busken er frukten – et lite gult eple som modner i oktober.

I tillegg til frukten av kvitten av Japan bruker folkemedisinene bladene som samles og tørkes.

Hva er de nyttige egenskapene til kvede

frukt av kvede japanskFrukter av chanomeles er rike på vitaminer og andre nyttige organiske forbindelser. Ripe frukter inneholder ca 12% sukker, blant annet fruktose, glukose og sukrose. I tillegg fant de mange organiske syrer, som har stor fordel. Blant dem:

 • eplesyre,
 • vin,
 • askorbinsyre,
 • fumarsyre,
 • sitronsyre,
 • chlorogenic.

Disse forbindelsene normaliserer syrebasebalansen, deltar i karbohydrat og fettmetabolismen, forhindrer utviklingen av nerve- og muskelpatologier og slike alvorlige plager som Alzheimers og Parkinsons.

Enn nyttig kvede – et høyt innhold av askorbinsyre. Derfor kalles det ofte den nordlige sitronen. Denne syren gir en sterk sur smak til moden frukt.

en avling av kvede av japanskI tillegg til vitamin C inneholder kvotefrukter karoten, vitaminer E, PP, B1, B2, B6. Fra mikroelementer i dem er funnet:

 • jern,
 • kobber,
 • mangan,
 • bor,
 • kobolt og andre.

Related  Vi vokser en date palme

Også i frukt av kvede fant slike nyttige stoffer som anthocyaniner, tanniner, flavonoider og fettsyrer. Alle listede forbindelser av japansk kvede har sine nyttige egenskaper og kontraindikasjoner. Når du spiser frukt, må du vurdere dem.

Frukter av kvede japanske har en anti-inflammatorisk, restorativ og vanndrivende effekt på kroppen. Regelmessig bruk av dem i mat kan forbedre immuniteten og redusere kroppens følsomhet til de mest forkjølte.

Hva mer er kvitten nyttig for organismen – dens egenskaper normaliserer aktiviteten til de nervøse og muskulære systemene, forbedrer metabolske prosesser, renser veggene i blodårene fra kolesterolplakkene.

Høyt innhold av jern og vitamin C gjør det mulig å effektivt behandle og forebygge anemi og underernæring. Frukter av kvede fungerer som en fikserende og anti-emetisk. De er også kjent for deres hemostatiske og antioksidantegenskaper. Quince er nyttig som en choleretic og vanndrivende for sykdommer i galleblæren og urinsystemet.

Frø av kvede i form av vandige dekokser er populære i folkemedisin som omsluttende, lette avføringsmiddel og hosteavlastende stoffer.

Kjøttet av frukten fjerner effektivt overflødig væske i ødem, som følger med nyre- og hjertesvikt. Regelmessig bruk av kvede kan fungere i mage-tarmkanalen.

Japansk Quince i matlaging

syltetøy fra japansk kvedeMange mennesker liker ikke kvede på grunn av den utprøvde sure smaken. I tillegg er dens frukt ganske fast. Hvordan spise kvede for å unngå disse manglene? Frukt lagres i lang tid, og på våren blir de mykere og mer duftende. Også de brukes i form av kompott, gelé, syltetøy. Etter tilsetning av sukker og matlaging blir frukten mykere og ikke sur. Kort oppvarming under tilberedning ødelegger nesten ikke de nyttige stoffene som finnes i den. Høyt innhold av pektin tillater uten langkokende å få gelé og syltetøy av utmerket smak. På grunn av det høye innholdet av syrer, beholdes billettene i lang tid.

Related  Enn nyttige erter vokst på sine senger

tørk frukten av japansk kvedeFrukten av chanomeles blir tørket og deretter brukt i compotes sammen med andre tørkede frukter.

Oppskrifter for matlaging av kjøtt med tilsetning av kvede er populære i matlagingen av Sentral-Asia og Kaukasus. Retter oppnår juiciness, uvanlig aroma og blir bedre fordøyd.

Påføring av kvede japansk i kosmetikk

kvitten japansk gjelder i kosmetikkKosmetologer er godt klar over de nyttige egenskapene til blader og frø av kvede. Harm for helse, de bringer ikke, fordi de bare brukes eksternt. Extract fra bladene har en fuktighetsgivende, anti-inflammatorisk og beroligende effekt. Fordeler med avkok av blader og frukt for å behandle seboré, flass og økt skjøthet av hår. Preparater basert på ekstrakter av chanomeles brukes til overflødig fettinnhold i huden og håret.

Vannavkok av frø er effektiv i form av kremer mot tretthet og ubehag i øynene. Bomullspinner, gjennomvåt i avkok, tørk ansiktsproblemet av ansiktet. Derivater fra frø er til stede i masker og lotioner for hudpleie.

I hvilke tilfeller er bruken av kvitten kontraindisert

I tillegg til den åpenbare fordelen, kan bruken av kvitten japansk føre til skade. For å unngå det, må du vite om kontraindikasjonene. Så, et høyt innhold av aktive biologiske stoffer kan forårsake allergiske reaksjoner. Derfor er det uønsket å spise et stort antall frukter på en gang.

Kontraindikasjoner er også forstoppelse, magesår, betennelsesprosesser i de små og store tarmene, en tendens til allergi, pleurisy. Etter å ha spist frukt i maten, er det tilrådelig å skylle munnhulen med vann med tilsetning av kokervann for å nøytralisere effekten av syrer som korroderer tannemaljen.

Før du spiser kvernfrukt, er det nødvendig å fjerne frøene sammen med frøkassene, siden de er toksiske. Det bør også tas i betraktning at fluff som dekker overflaten av frukten, kan irritere strupehodet og stemmene.

Hvordan forberede og bruke vodka tinktur

tinktur på japansk kvedefruktFor å forberede tinkturer fra kvitten japansk på vodka ta moden og duftende frukt. De vaskes, frøene fjernes og jordes. Den resulterende massen legges i en krukke og helles med vodka slik at den helt dekker fruktmassen. Den resulterende blanding er tett lukket med et lokk og forlatt på et mørkt sted i tre uker. Deretter legger du til sukker og legger glasset i en annen uke, rister det fra tid til annen for å oppløse sukkeret. Etter en uke filtreres tinktur og tilsett litt vanilje om ønskelig. Tinktur er flaske. Hold det bedre på et mørkt, kjølig sted.

Related  Foto med beskrivelse av arter og varianter av innendørs blomst kalatei

For 500 g kirsebærfrukt, blir 800 ml vodka og 150 g sukker tatt.

Som vi ser, er fordelene med kvitten utvilsomt, og mulig skade kan minimeres ved lettere bruk.

Video om fordelene med japansk kvede