Mogna flytande äpplenAtt leda en hälsosam trädgård, detta är människans flit, multiplicerad med kunskap. Ett levande träd är lika mottagligt för sjukdom som vi är. Endast en person kan klaga, gå till en läkare och fruktträdgården väntar tyst på hjälp. Signal för försämring av vitalitet kommer att bli sönderfall av frukter, uppfödda insekter och barkens tillstånd. En uppmärksam horticulturist bestämmer varför äpple äpplen spricker på de första tecknen och kommer inte tillåta ett djupt nederlag.

Hur får man en bra skörd

Kontroll av växtsjukdomar och skadedjurResultatet av våren, sommar trädgårdsverk bör vara en anständig skörd av äpplen. Om trädgården blommar rikligt, välbestämd, är trädgårdsarbetarens uppgift att hålla äggstocken. Fallet av äggstockarna under den första perioden är träets självreglering. Det kan inte bära alla frukterna. Enligt forskare blir endast 5% av blommorna till hösten skörda av äpplen. Annars kommer skörden att bryta sina grenar med sin vikt och försvaga själva foderträdet.

Varför äter friska äpplen bort?

Falla äpplen från de välskötta trädenTräet är nödvändigt för att hjälpa till, ge det med mat, förebygga sjukdom. Därför är det nödvändigt att följa jordbruks teknik. Det är att mata trädet ordentligt och skydda det. Om det vid början av våren och under de två första månaderna av sommaren trädet regelbundet i två veckor för att ge gödsling med organiska och mineralkvävegödsel är fruktfyllning tillhandahålls och frågan om varför äpplen ramla av äpple med den första perioden, uppstår aldrig.

Ett hälsosamt äppelträd producerar lika mycket frukt som det har tillräckligt med näring, erhållen till följd av gödning, fukt från vattning och ljusenergi.

Det hällda äpplet i framtiden måste skapa samma smak som ett grönt ungt äpple inte har. Därför ändras förbandets sammansättning från den första augusti. Nu behöver trädet mycket kalium och superfosfat. Dessa ämnen fungerar som ett trädfoder under hösten, vilket ökar sin vinterhårdhet. De bidrar också till assimilering av den biologiska formen av ämnen och skapandet av aminosyror, enzymer som gör äpplet rött, välsmakande, doftande. När vi matar trädet, förväntar vi oss en stor skörd av läckra saftiga äpplen.

Related  Tips – hur man blir av med bladlus på dill

Doftande frukter är resultatet av att vårda sommaren bosattaAv stor vikt vattnar äppelträdet under fruiting. Att inte få tillräckligt med fukt, för att bevara sig själv, drar trädet vätska från frukten, som kan rynka och falla. Därför är regelbunden vattning av trädgården under fruktning obligatorisk. Men rötterna behöver syreförsörjning, och om regnet fortsätter i veckor, är jorden övermättad med fukt, dumpande äpplen är också möjligt. Under dessa förhållanden krävs luftning av jorden, dess luftmättnad med hjälp av djup lossning av den närmaste cirkeln. Det är inte svårt att utföra dessa aktiviteter, och frågan om varför äpplen skrapar frukt kommer aldrig att störa en vårdgivare.

Sjukdomar som leder till en minskning av avkastningen

Äpplen påverkas av fruktrotEventuella sjukdomar i fruktträdet leder till förlust av skörden i alla skeden. Varje sjukdom bidrar. Ofta arbetar sjukdomar och skadedjur i nära samarbete. Därför är det viktigt att hålla trädgården i överensstämmelse med kartan över de agrotekniska aktiviteterna vid den rekommenderade tiden.

För att upprätthålla en hälsosam trädgård är det nödvändigt att utföra behandling och förebyggande mot sjukdomar och skadedjur vid den rekommenderade tiden i orten.

Fungerar i höstgårdenVarför äter äpplen på äppelträdet och kan sjukdomen bli besegrad? Denna fruktrot eller monilios slog frukt. Sjukdomssjukdom, multipliceras med sporer, viloperioder i myceliet i marken och på växtrester. En stor fara är den orena förfallna frukten kvar i höst i trädgården. Nästa år kommer det att finnas en ny infektion från de övervintrade kvarlevorna. En trädgårdsmästare kräver noggrann rengöring och desinfektion av trädgården efter att skörden är klar.

Äppelträdets monilios distribueras:

  • i fuktigt, varmt väder;
  • befolkade på skadade frukter;
  • går till hälsosam frukt vid beröring.

Ruttna inte anspråk en stor del av skörden fungicid behandling krävs för att genomföra trädgården i två veckor, blöta varje kvist. Preparat av systemisk verkan, tillåten för användning i dotterbolag, är Skor, Topaz, Fundazol, Hom. De fungerar på andra sjukdomar som förknippas med förruttnelse av äpplen, såsom skorv, moniliosis föregångare. Därför, när fungicider behandlas samtidigt, är det en kamp med skuret på äppelträdet. Effektiva kommer att vara några beredningar baserade på koppar, men deras användning under fruktning är oönskade. Kopparpreparat används under vårperioden.

En trogen assistent till trädgårdsmästaren är en hackspettUtvecklar monilios av äppelträd, som börjar med bildandet av äpplen storleken på en valnöt. Det var då när den första molt moth larv gör ett hål i huden på äpplen och frukt tränger djupt in i tvisten, som växer i mycel och förstör äpple. Först uppträder bruna fläckar, sedan en grå beläggning, som liknar mögel. Det här är nya tvister, redo för genomförande. Om det finns en kontakt med en annan frukt, så kommer infektionen att inträffa och rotten går vidare.

Related  Hemvård för ett unikt melonträd

Detta kan hända på trädet före skörden eller vid lagring av frukter under vinterförhållanden. Vissa sorter, särskilt vintern och lätt syrlig röta liggande, eftersom de har tjocka skal och en tät vaxskikt som skyddar fostret från smitta.

Frukt rot skador är resultatet av preliminära skal skadedjur, hagel eller mottaglighet sorter på grund av tunn svål, till infektion genom beröring.

Beredning av lösningen för behandling av äppelträdAtt bekämpa skadedjur som skadar frukter och är föregångare till framväxten av moniliasis är en integrerad del av agrotekniska aktiviteter. Alla typer av fällor och sprinkling av äppelträd mot skadedjur på sommaren är en förutsättning för att upprätthålla en hälsosam trädgård. Därför är åtgärder för att bekämpa malmen samtidigt skydd för fruktens hälsa.

När man frågade varför äpplen knäcktes på äppelträdet, mottogs ett svar, vilket än en gång bekräftade att manifestationen av någon sjukdom ligger i komplexa orsaker. Sprickning av ett äpple är möjligt om maten fortsätter, och huden är inte elastisk nog. Det är känt att skottet verkar på en del av växten så att de slutar växa. De inkommande näringsämnena sönder huden och sprickan är sprickad.

Men det finns fysiologiska skäl. Efter en lång torka följde stora regnar. Rötterna körde juicerna i stora mängder, och den redan pundrande huden kunde inte klara det inre trycket. Varför äpplen knäckt på äppelträdet, vilket inte är sjukt alls, är det klart i detta fall. Det var nödvändigt att ordna vattning i torkan och täcka mulchens runda cirkel så att det inte förekommer någon plötslig förändring av fuktigheten.

Tendensen att spricka är större i frukt med grov hud. Dessutom kan du inte hålla skörden av mogen frukt på ett träd under lång tid. De kan också spricka och ruttna.

Related  Foto och beskrivning av sjukdomar i dill och kamp med dem

slutsats

För att inte förbli utan äppelgrödor krävs det att följande åtgärder vidtas för att bevara trädgården under hela säsongen.Tillämpningsförteckning av preparat

  1. Höstsamling av alla växtrester och destruktion genom bränning. Utför rengöring av barken, behandling och vitkalkning av träd med speciell färg. Gräva i strumporna.
  2. På våren är det nödvändigt att reparera kronan och trädstammen före början av sapflödet. Spraya med en stark urea lösning. På en grön kotte, behandla kopparhaltiga preparat mot svampsjukdomar.
  3. Efter att ha blommat i trädgården, utför skyddande behandlingar varannan vecka, kombinera behandlingar mot svampsjukdomar och mot insekter. Glöm inte i tid att mata och vattna plantorna.

Det är fortfarande att följa rekommendationerna i denna artikel för att bevara skörden av din trädgård och att behaga dina släktingar med goda frukter.

Hur får man en stor skörd av äpplen – video

https://www.youtube.com/watch?v=4rgU_paXkyg