Vårsprutning av trädgårdenOm träden inte ges uppmärksamhet, är det knappast möjligt att vänta på en bra skörd, även med utmärkta plantor och sorter från fruktträdgården. En av de viktigaste åtgärderna för vård är sprutning av fruktträd på våren.

I tid och korrekt genomförd procedur:

 • kommer att bidra till att bygga ett tillförlitligt skydd mot massan av farliga växtsjukdomar;
 • förhindrar insekter skadedjur
 • kommer att skapa en reserv för framtida blomning och skörd.

En av de viktigaste händelserna, som öppnar en ny sommarsäsong, syftar till att förstöra skadedjur som fortfarande är gömda från trädgårdsmästarens ögon. Många av de fina trädens värsta fiender dväller och utvecklas inuti skorpan, i jordens ytskikt under träden och till och med inuti njurarna.

Vårförädling av träd hjälper till att spara skördenUnder vilka perioder på våren behandlar fruktträd från skadedjur den största fördelen? För att förhindra insektens massiva framväxt utförs den första striden med den dagliga temperaturen som överträffar barriären +5 ° C, och huvudskyddet slocknar. Exakta datum kan inte namnges, eftersom mycket beror på regionens klimatkännetecken och förhållandena för ett visst år.

Vårbehandling av fruktträd innan njurarna öppnas

I de flesta områdena i mittenbandet bör man börja förbereda sig för sprutning från mitten av mars.

Innan spraya måste stommen av träet rengörasVad är den här träningen? Innan vi fortsätter till vårens behandling av fruktträd från skadedjur:

 • Planterna undersöks för att identifiera skadade och döda spirer, sprickor och sår på barken, slipning av grenar och andra problem;
 • skuren beskurna torra skott;
 • utföra rengöring av stammar och skelettgrenar från lavar och skadade för vintern, exfolierad bark;
 • Under träd och buskar skördar de förra årets lövverk och andra skräp för att utesluta reproduktion av markskadedjur och utföra inte bara behandling från skadedjur av fruktträd på våren utan även att rengöra stammarna under plantager.

Related  Jordgubbar trädgård – kunglig bär

Skivornas skivor behandlas med trädgårdsvinAlla dessa åtgärder syftar till att minska risken att sprida infektioner från döda delar av växter till friska. Alltså, efter sågspån och rengöring behandlas alla sårytor och skär på buskar och fruktträd på våren med kopparsulfat, med en 1-3% lösning av substansen i vatten. Och först då är tätningen av trädgården.

Vad sprutar fruktträd på våren?

Valet av preparat för bekämpning av skadedjur och sjukdom är så brett idag att det är svårt att navigera i färgförpackningar när man besöker en butik. Vilka medel är lämpliga för sprutning av fruktträd på våren?

Lösning av kopparsulfatDet mest populära sättet för trädgårdsmästare i Ryssland kan erkännas som kopparsulfat. Kopparsulfat är en fungicid som framgångsrikt motverkar sådana vanliga sjukdomar av fruktträd och bärbuskar som pulveriserad mögel och scab. Den kan användas i alla väder under hela året.

Att behandla fruktträd på våren med kopparsulfat var effektivare, det är baserat på Bordeaux-vätska. För att göra detta blandas vitriol i lika delar med slakad kalk.

Den resulterande blåa vätskan har inte bara egenskaperna hos en fungicid, det är:

 • bekämpar bakteriella infektioner
 • hjälper till att klara vissa typer av insekter.

Vårsprutning av fruktträd med järnvitriol är också inriktad på bekämpning av växtsjukdomar, men används som bladplätering med järn. Som i fallet med kopparsulfat krävs två behandlingar av trädgården med järnsulfat för att uppnå en bestående effekt.

I början av våren används dieselbränsle effektivt för att behandla träd från vintervinter. Att bilda en tunn, ej andningsbar film, den sätter på ytan av cortex och tillåter inte insekter att andas. Vanligtvis kommer effekten om några timmar. Larverna och äggen som deponeras i njurarna och under barken dödas, utan att utvecklas till en vuxen insekt.

Effektiv bearbetning av trädDessa behandlingar utförs innan de blottar. Vad mer att spruta fruktträd i april? Ett viktigt komplement till fungicider kommer att vara systemiska sätt att kontrollera insekter, till exempel med ett äppelbladigt parasitiskt på många trädgårdsplantor.

Related  Beskrivning och foto av druv Velez

Sprinkling av fruktträd på våren före och efter blommande

Riktigt blommande av ett trädDen andra etappen av attacken på sjukdomar och skadedjur utförs när växterna förbereder sig för att blomstra, har redan öppnat knoppar, och även vid scenen av äggstocksutseende. Vid denna tidpunkt läggs stor vikt vid utrotning av skadedjur, liksom konsolidering av resultaten av kampen mot sjukdomar och infektioner.

På våren sprutar fruktträd, för att skörda en full, hälsosam gröda på sommaren? Trädgården behandlas på två sätt:

 • När det bara finns knoppar på träden;
 • när de flesta kronblad kommer att flyga över, och på grenarna kommer de första tecknen på äggstocken att bli synliga.

Trädgården behandlas i flera stegVid detta tillfälle används komplexa insektsmedel i kombination med fungicida medel. Dessutom är det värt att uppmärksamma bladbearbetning av träd med urea eller urea. Den kemiska produkten klarar av flera uppgifter samtidigt:

 • bekämpar de flesta sjukdomar av äpple, päron och sten, inklusive alla slags rot;
 • förstör skadegörare på ägg och pupparstadiet
 • är ett nitratgödselmedel som simulerar tillväxten av grön massa.

I stora trädgårdar, som ligger långt bortom bostadsområdena, utförs vårens behandling av fruktträd från skadedjur med hjälp av DNOC, som samtidigt verkar på kvalster, insekter och patogener.

Preparatet är giftigt, därför är det viktigt med allvarliga säkerhetsåtgärder. Behandlingen utförs mycket tidigt på våren eller hösten när växterna inte visar tecken på aktiv tillväxt.

Populär de senaste åren är beredningar av biologiskt ursprung bra för förebyggande av sjukdomar. Om trädet redan är sjukt eller skadedjurat, kommer sådana medel, även om de är säkrare för växterna själva och för människan, inte att hjälpa till mycket, eller jag kan inte klara problemet alls.

Related  Växande begonia från frön

Hur utförs sprutning av fruktträd på våren?

Hur man sprayar trädgårdsplantager? Hur mycket lösning kan krävas för att bevattna ett visst träd?

Spruta träd med kemikalier bör följas striktOm du hänvisar till anvisningarna som bifogas det kemiska skyddet av växter, är det alltid en del av utspädningen av läkemedlet, liksom det ungefärliga flödet av vätska per kvadratmeter. Men hur man fokuserar på dessa figurer, när man spruter fruktträd på våren är det inte bara på marken, men framförallt på kronan?

Det är därför det är oerhört viktigt att förbereda en högkvalitativ spruta före början av våren, vilket gör det möjligt att fukta de svåraste delarna av trädet med en riktad stråle. Som regel tillåter en bra maskin att spara kemikalier, undvika onödiga förluster och ge en kraftfull fin dispersion. Video om sprutning av fruktträd på våren hjälper till att behärska metoden för kompetent urval av droger och bevattning av växter. Behandlingen kan betraktas som fullständig, när kronan på ett träd eller en buske blötläggs på alla sidor, behandlas stammen och den grundläggande delen av jorden, där insekter kan dölja och vintersporer av svampar.

Spruta fruktträd på våren – video