kopparsulfat inom trädgårdsodlingVarje bybor vill växa och samla starka, friska grönsaker, frukter och frukter, men villkoren i sängarna är långt ifrån idealiska. Koppar vitriol, vars användning inom trädgårdsarbete har visat sig vara effektiv, är en av de mest kända fungiciderna som motsätter sig patogena svampar.

Erfarenheten av att använda kopparsulfat inom trädgårdsarbete och trädgårdsarbete är mer än ett sekel. Under denna tid uppträdde andra kemiskt aktiva föreningar, men kopparsulfat är i efterfrågan idag. Tack vare koppar skyddar denna förening inte bara växter från farliga sjukdomar, men har också en positiv effekt på grödans kvalitet.

Försiktighetsåtgärder vid applicering av kopparsulfat inom trädgårdsodling

säkerhetsteknik

Tank användning av kopparsulfat kan leda till en ansamling av koppar i den fertila lagret av jord och vatten, brännskador och vävnadsskador odlade växter, såväl som oönskade konsekvenser för människors hälsa.

Därför är det viktigt att följa:

 • rekommenderas för sprinkling av träd i vårdoseringen av kopparsulfat;
 • Villkor för bearbetning av vissa trädgårdsgrödor;
 • säkerhet i arbetet med kemikalier, det vill säga använd personlig skyddsutrustning.

Innan du arbetar med koppar vitriol, bör odlaren ta hand om närvaron av glasögon, andningsskydd eller klädsel av bomullsgas, handskar, arbetskläder och lättskötta skor. Lösningen framställs i en separat behållare som inte har kontakt med mat och dricksvatten.

Under behandlingen av träd med kopparsulfat på våren eller andra sätt att använda fungiciden, se till att det inte finns några oskyddade människor och djur i närheten. För att förhindra farlig avdunstning av kemikalien används den vid en lufttemperatur under +30 ° C.

Villkor för bearbetning av trädgården med kopparsulfat

svag bladbehandlingEffektiviteten av behandling med kopparföreningar beror på att du följer instruktionerna, väljer dosering och korrekt appliceringsperiod. När sprays träd med kopparsulfat, på våren, på sommaren eller på hösten?

En lösning av kopparsulfat är en aktiv kemisk vätska som har en torkning och jämn brinnande effekt. Spruta det med löv och unga skott skyddar inte bara mot svampar, men leder också till skador på växter. Dessutom fungerar sulfatkoppar endast på sporer utan att det påverkar det övervuxna myceliet. Därför är kopparsulfat ett utmärkt förebyggande och medicin för trädplantor med utseendet av de första tecknen på nederlag.

Läkemedlet bör användas för profylax. Detta underlättas av bearbetningen av trädgården med kopparsulfat i början av våren, då bladen på träden och buskarna ännu inte har vridit sig, eller på hösten efter att de har fallit.

På samma gång, kopparsulfat bevattning av trädstammar, som hjälper att bli av med de svampsporer som ackumuleras i ytskiktet av jord och vind eller vattendroppar genom överföring till växten.

På de gröna bladen används kopparsulfat och beredningar baserade på det noggrant för behandling och profylax tills sporer från drabbade kulturer sprids till friska växter.

Related  Instruktioner för användning av insekticiden Aktara

Metoder för användning av kopparsulfat inom trädgårdsodling

sjukdomskontrollInstruktioner för användning av kopparsulfat i trädgårdsodling beskriver framställningen som ett kristallint pulver blå eller blå färg som under långvarig exponering för luften blir mindre intensiv men returneras om kopparsulfat, lösningen bringas i kontakt med fukt.

De mest använda metoderna är följande:

 • prisvärd, effektiv antiseptisk
 • fungicid för förberedande förberedelse av knölar, frön, behandling av träd och buskar;
 • en förberedelse för att förbättra markens kvalitet med låg koncentration av humus och kopparbrist.

På markar med hög sandhalt, på torvmossar och andra områden där växter lider av kopparbrist, kan pulverformigt preparat appliceras på våren och vintern.

Kopparvitriol förbrukas med en hastighet av 1 gram per kvadratmeter, tidigare blandad med en liten mängd substrat. På odlade jordar införs medlen, för att undvika ackumulering av koppar, med intervall om 4-5 år parallellt med en växtrotation.

skadedjursbekämpningAnvändningen av kopparsulfat inom trädgårdsodling på våren är inte begränsad till pulver. Marken dekontamineras med en lösning i en koncentration av 5 gram av substansen per 10 liter vatten. Denna åtgärd bidrar till att spara årliga grödor från fusarios, olika sorters rot, svartben.

Höjden av vegetation, dvs i mitten av sommaren, om det finns tecken på kloros av växter och inhibering av tillväxt, jord nedanför vattnas svag, cirka 1 gram kopparsulfat i 10 liter vattenlösning.

Hög koncentration. 100 gram per 10 liter vatten, övervinner kopparsulfat moniliosis patogener, skorv klyasterosporioza, anthracnose och mögel, körsbär bladfläck, och några vissnande flammighet. Den aktiva vätskan desinficerar fullständigt skadade områden på stammarna av frukt och prydnadsväxter. I detta fall omfattar tillämpningsområdet för kopparsulfat inom trädgårdsodling:

 • stenfrukter, inklusive plommon och körsbär, aprikoser, törnen, körsbär och persikor;
 • päron och äpple;
 • fruktbuskar, till exempel alla sorter av vinbär, hallon och krusbär;
 • vinstockar.

Related  Varför är det nödvändigt att kissa fruktträd på våren, timing av det

I slutet av hösten sprutas en lösning av 50 gram kopparsulfat i 10 liter vatten med rosor. Planterna desinficeras, en gång nedsänkning av rotsystemet i vätskan. Samma förfarande, men med en två gånger svagare lösning utsätts plantor av trädgårds jordgubbar och andra gröna växter, och vätskans kemiska aktivitet reduceras genom tillsats av ytterligare komponenter.

kopparsulfat för rosorInnan du planterar kopparsulfat för användning i trädgårdsodling, måste du ta hand om en tillräcklig mängd pengar.

Den genomsnittliga förbrukningen för vuxna träd är 10 liter. På dwarfish krävs unga exemplar och långa buskar upp till 2 liter, och för vanliga buskar tar en halv liter vätska. Under bearbetningen av växter övervakas att lösningen inte bara är på de synliga delarna av stammen och grenarna.

Hur man planterar kopparsulfat för användning inom trädgårdsodling

korrekt läkemedelskoncentrationLösningen av kopparsulfat har en begränsad aktivitetsperiod, så den bereds före sprutning av fruktgrödor, bearbetningsplanteringsmaterial eller gröna växter.

Hur man planterar kopparsulfat för att spruta träd? Det blåa pulvret löses i en liten volym vatten och sedan bringas vätskan, omröring, till den erforderliga koncentrationen. Behandlingen ska påbörjas omedelbart.

Den bästa tiden för sprutning är torrt, vindlöst väder med måttlig grumlighet, växten stängs från direkt solljus. Det är bekvämt att utföra behandlingen tidigt på morgonen eller kvällen, efter solnedgången.

Eftersom åtgärden av kopparsulfat och beredningar på grundval av den tar ungefär en vecka, och för att uppnå den önskade effekten ska ta minst 4 timmar. Om plantan faller under regnperioden eller vattnas, minskar effekten av vitriol.

Med en massa användbara egenskaper hos kopparsulfat har detta medel en allvarlig nackdel – ökad surhet. På grund av hennes lösning förbränns gröna delar av växter, unga skott och rötter, så omfattningen av vitriol är mycket begränsad.

Related  Foto och beskrivning av sjukdomar i dill och kamp med dem

Lime hjälper till att neutralisera toxiciteten hos kopparsulfat. En sådan blandning, upplöst i vatten, kallas Bordeaux-vätska, har alla antifungala egenskaper hos vitriol och vid en genomsnittlig nivå av toxicitet orsakar inte allvarliga skador på trädgårdsgrödor. Bland de sjukdomar som ges före Bordeaux-vätskan, scab, senblight, mögel, antracnos, rost och cerkopi.

 1. Framställning av det kalkbaserade och kopparsulfatbaserade medlet för användning i trädgårdsskemikalier blandas separat från varandra i plast- eller glasbehållare. Metallrätter är inte lämpliga på grund av aggressiviteten hos komponenterna!
 2. I vitkalkmjölk, gradvis, ständigt rörande, häll i en blå vätska.
 3. Slutligen filtreras lösningen och används enligt anvisningarna.

1% lösning för blommorFör vårapplikationen av Bordeaux-vätskan kan dess koncentration vara högre än på sommaren. Spruta av träd utförs av en 3-c lösning, och för bearbetning av gröna buskar av rosor, jordgubbar, fleråriga blommor och buskar gör en sparsam en-procentig komposition.

Lite mindre effektiv är en vätska baserad på kopparsulfat och soda. Men en sådan blandning är lättare att göra genom att tömma två tidigare gjorda lösningar. Hennes droppar på löv lämnar inga spår och för bättre vidhäftning till ytan kan du lägga till mjölk, tvål eller snickerilim.

Till sommarstugans förfogande finns det många sätt att applicera koppar vitriol inom trädgårdsodling. Det viktigaste är att använda verktyget korrekt, utan att orsaka skador på plantager, jord eller människor runt.

Video om egenskaper och metoder för användning av kopparsulfat