peachy persikaEn fikonliknande persika är en slags fruktträd, såväl som nektarin och pubescent. En egenskap av sorten är platt, som en frodig kaka, frukter som liknar en rov. Det finns denna typ av persikor från Kina, och de kallas i daglig användning: fat eller fergana persika, men oftare, kinesisk nypa. Den kryddiga persiken kännetecknas av större vinterhårdhet i knoppar och knoppar, mognar i slutet av augusti, kräver en lång, varm sommar. Därför, i förorterna, har frukterna inte tid att få en smak, mogen. Frukt är mycket tung, 90-140 g.

Egenskaper hos en platt persika

Liksom andra sorter hör fikonfersken till den rosa familjen. Den skivformade formen av frukt liknar fikon, men en hybrid av persika och fikon är omöjlig. Träet odlas som en persika, liknande agrotechnics, samma sjukdomar och skadedjur. Frukten är annorlunda, de har en mer intensiv smak och en liten sten. Sädning med ett ben överför dock trädets materiella egenskaper. Den platta persiken är målade i vanliga färger – orange och gul med alla nyanser och röd rodnad. Huden är mindre pubescent och kommer inte från massan.

Träet kan växa upp till 5 meter i höjd, kronan sprider sig, tillväxten är svag. Formade former finns redan påträffade. Kraven för att välja en varm ljus grunt sluttning, med skydd från nordväst, skiljer sig inte från släktingar. Men trädet blommar i mitten av april, och varför det avgår från de sena södra frostarna. Bladen på skivfersken är lanserade, mörkgröna på toppen, baksidan av plattan är gråaktig. Blommor är som rosa höfter, de har blekrosa blommor.

Ett foto av en persikafärg kan inte förmedla brisspel med löv, värmen och smaken av frukten.mogen fikon persika i trädgården

Beskrivningen av en persikafärg lyfter uppmärksamheten på dess användbara egenskaper. Frukt har i sin sammansättning hälften av elementen i Mendeleyev-tabellen. De är användbara för att förebygga cancer, har en låg kaloriinnehåll. Även lukten har en fördelaktig effekt – det hjälper till att lindra deprimerat tillstånd. Du kan inte använda denna användbara frukt till diabetiker och de som är allergiska mot Rosa-frukterna.

Men frukterna av en persikaferska till 2010 konsumeras endast av invånare med varma kanter. De kunde inte transporteras. Mirakulöst, eller tack vare GMO, ligger de nu på hyllorna i norra butiker och försämras inte.

Hur man odlar en persikaferska

ärtplantorTrädgårdsmästare i södra regionerna är glada att odla en kinesisk persika. Agrotekniska växter är inte svårare än för nektarin eller ett vanligt trädträd. Men vinterhårdheten hos frukt och lövknoppar är högre, växten tolerant mot de viktigaste sjukdomarna. Blossom disk persika senare, från kalla snap löv. Han behöver mycket värme, i södra delen av landet till Voronezh, några persikor har tid att mogna. Kostnaden för kinesisk persikofrukt är 3 gånger högre än den andra, och avkastningen är utmärkt.

Nackdelen med skivfrukt är låg hållbarhet, dålig transportbarhet och en benägenhet för snabb utveckling av grårot, som kan lämna utan skörd.

Plantering av en platt persika utförs av plantor från fruktträdskolan eller odlas från frön. När du väljer en persikaplanta plantor är det nödvändigt:

  • Ange var sorten odlades och acclimatized i området;
  • rötter måste vara levande, utan torra och skadade;
  • barken från insidan bör vara grön, lev;
  • De bästa plantorna anses vara ettåringar.

Saplingen är rotad i en tidigare beredd grop i mars eller i slutet av september. Höstplantering är att föredra. Fruktbart substrat bereds av 2 hinkar av organisk 1 liter burk av askaska, ett glas superfosfat och ett halvt glas kaliumklorid hösten, svavelsyra under våren. Substratet får inte röra direkt på rötterna. Ärter av kemiska gödningsmedel kan göra en kemisk bränning. Efter komprimering av marken borde rothalsen ligga över jorden. När plantan vattnas, är jorden mulkad.

trimmingsschema för en persikaAtt odla en persikafärg baseras på verksamheten:

  • vattning och matning;
  • formning och årlig sanitetsbeskärning;
  • förebyggande av skadedjur och sjukdomar;
  • skyddad från frysning.

Fanning bildandet av en persikafärg ger ett ljusflöde till varje blad, som arbetar på grödan. Trädet behöver i framtiden sanitets- och tunna beskärning. Beskärning bör ge ett fläktarrangemang av grenar. De lämnas inte längre än 50 cm. Alla, avskurna på en ring, stubbe, behandlas med en torrgårdsås.

Peach topp dressing börjar från det andra året efter roten. På våren krävs mineral och organiska kvävegödselmedel. Efter skörden är det nödvändigt att öka vinterhårdheten genom att mata trädet med kaliumfosforblandningar. Under vintern är det möjligt att värma rötterna med gödsel, som ligger i stammen, utan att röra på stammen. Grävningen av den nära kusten cirklar kommer att mätta jorden med syre.

Fjäderfristig sprutning av trä med 1% lösning av kopparsulfat kommer att förstöra vintersporer och mycelium. Schemat för behandlingar är vanligt – efter nedstigning av snö, på knoppar, före blommande och efter.

Olika kulturer

Tänk på vissa sorter som är vanliga i Rysslands regioner.

slags persika VladimirTräet är lågt, grödorna är vanliga. Resistent mot de viktigaste sjukdomarna i platta persikor. Frukt är fodrad, vikten av en bär är 180 g, söt saftig, färgen på massa är grädde.

sort Sweet CapTräet är kort, snabbt. Utbytet av grödan är ett steg. Frukt väger 140-150 gram, trevlig, söt och sur smak.

typ av Nikitsky plattEn rik smak, ett litet ben, en bra skörd – vad mer att önska en trädgårdsmästare! Vikt rund “tallrikar 80-120 gram. Sorten gillar inte transport, lagras inte länge.

platt persika SaturnusEn stor variation av Saturnus av amerikanska avel föddes så långt tillbaka som 1820, men för sina enastående egenskaper älskar vi trädgårdsmästare i alla länder.

Kolonformad platt persikaModerna sorter av fikon persikor har flera kolumner som är lätta att dölja för vintern. Men i förorterna för en uppsättning smaker har de inte tillräckligt med värme och ljus. I Voronezh odlas ett anbudsträd redan.

Video om en Peachy Belmondo persika