dammen fra en koppTil tross for størrelsen på tomten, vil den alltid bli raffinert. Dette kan både være et dyrt landskapsdesign, og ideer til en dacha med egne hender, formet ved hjelp av improviserte materialer. Et vakkert og originalt nettsted er i stand til å tiltrekke seg oppmerksomheten til forbipasserende og besøkende, og eierne selv presser bare for å skape enda mer interessante detaljer. Nedenfor er et bilde av de grunnleggende ideene til et sommerhus og en hage laget med egne hender fra improviserte materialer.

Ideer til hytter eller et annet liv av gamle møbler

gamle stoler

Møbler, som ikke har vært brukt i lang tid, kan tjene som tro og sannhet i mer enn et år. Etter å ha ryddet det fra den gamle maling og re-malt, kan du lage interessante ideer for å gi:

 • stoler: Fjern setet, på plass for å installere store blomsterpotter;
 • et spisebord: å ha vertikalt en bordplate mot en vegg av huset, og dermed ha fjernet foreløpige bein og ha slått to horisontale rejki-holdere, er det mulig å motta en støtte for fottøy;
 • Stolens bakside: I forskjellige variasjoner kan du lage en hylle eller en henger for små ting, en original fotoramme;
 • treseng: uten ben i suspendert tilstand på sterke tau eller kjeder, oppnås en hengende seng;
 • Sittestol med bakside: Hvis du fjerner bena og fester tauet, kan du bygge en barnesving.
 • dør: en utmerket base for stativer, hyller, speil, kleshengere og til og med bord, hodegjerder for senger.

De gamle møbler er som regel laget av naturlige materialer. I dyktige hender til en kreativ person, vil det nødvendigvis bli grunnlaget for nye og nyttige interiørelementer.

stol

hengende seng

Ideer til bildekkhage

Kanskje brukte bildekk er det vanligste materialet for implementering av ideer til hagen og dacha. Fra den fleksible og slitesterke gummi er det oppnådd underholdende figurer av dyr, vakre blomsterpotter, gynger for barn, sandkasse, sandaler for arbeid på tomten og jevne møbler. De utføres veldig enkelt og enkelt passer inn i villaens interiør.

Related  Pleie og gjengivelse av hagehibiskus

blomsterbed

Ved kutting av en solid del av dekkene brukes en elektrisk stikksag, en slitesterk kniv og en bulgarsk, og til dekorasjon – aerosol eller oljemaling. De håndlagde materialene er tau, festebolter og skruer, negler, ledninger og fiskelinjer. Du kan også bruke hele dekk. Fra gravd i bakken, vakker gjerding av områdene, en hagetrapp, alpine åser, flersenger senger, en liten dam.

Vanlige steiner

En stein er et pålitelig naturmateriale, som er et utmerket stykke dekor innredning. Stone ornamenter er ikke redde for værforhold, mister ikke farge og form. Store steinblokker og små småstein kan brukes i komposisjon med vakre planter i japansk eller italiensk stil, egnet for å lage hageveier eller bisarre skulpturer.

blomsterbeds av steiner

En original idé for en dacha laget av stein er en alpin sklie eller rock hage – rockery. De er laget av steiner av forskjellige størrelser, upretensiøse lavvoksende trær og planter. Noen ganger er steinhagen dekorert med en bekk eller en dam.

En av de klassiske bruken av steiner i hagen er fontener. I slike strukturer spiller den våte steinen en ny farge og skaffer seg et interessant utseende. I et gammelt tre eller en stubbe kan du lage et lite hus for gnomes. Elskere av eksotiske planter kan skape en hage fra steinene. Og initiativrike håndverkere kan bygge mobile steinbaner, etter å ha laget dem fra et metallnett og har vedlagt dem en småstein.

Maleri på steinen – en annen god løsning for å dekorere hagen. For bildet kan du velge en historie eller et bilde: en ladybird, et hus, et smil, en katt. Ved å bruke oversikten i blyant, skal den males med akrylmaling.

marihønene

Interessante ideer til hytter med plastflasker

Plast er et lett tilgjengelig og billig materiale. Takket være slike egenskaper som styrke, fleksibilitet og holdbarhet har moderne håndverkere funnet mange muligheter for å bruke den:

 • morsomt håndverk;
 • verktøykasser og tilbehør;
 • Beskyttende gjerder for trær fra gnagere og blomster;
 • mini-greenhouse for seedlings;
 • en fugl mater og en fly felle;
 • et vaskerom;
 • Potter og blomsterpotter for gateblomster.

Related  Hvordan lage blomsterbed fra plastflasker i landet?

Påfugl laget av plastflasker

For mer seriøse ideer for å gi, laget med egne hender laget av plast, trenger du et stort antall flasker. For eksempel, å bygge et lysthus, drivhus, støtte for klatring planter.

et lysthus med flasker

For disse formål bør du være tålmodig og vittig. Dacha strukturer er reist fra sand- eller jordfylte beholdere og festet med skruer. Primeren gir styrke og pålitelighet til strukturen.

Sommeren ideer: Vi bruker trærne

Wicker strukturer laget av kvistene er den mest økonomiske varianten av innredning i landet. Du kan veve kurver, gazebos, benker, buer, støtter for klatring planter, fortauer for blomsterbed, gjerder og dammer fekting.

flettet blomsterbed

Men det vanligste er et gjerde – et wattle gjerde. De kan beskytte ikke bare Dacha-delen, men også gi et rekreasjonsområde, et sted for kjæledyr eller grønne områder. Fullført med egne hender, denne ideen for å gi i bilder og på nettstedet ser spesielt og original.

wicker gjerder

For oppretting av et flettegjerde blir det brukt kvist av pilertrær som vokser i lavlandet i nærheten av vannet. Du kan også bruke en ung asp, hazel eller noen tilgjengelige grener av hagen trær. For veving blir det tatt årlige skudd som høstes høsten. De blir slipt, tørket, bundet i bunter og lagret for oppbevaring. Før bruk skal tørrvintet være godt ristet, og for maksimal beskyttelse – det er godt å behandle med antiseptisk for tre.

Dessverre er det tradisjonelle wattle gjerdet kortvarig, det kan vare mer enn 5 år. For å forhindre forfall av gjerdet, er det nødvendig å installere et lite murstein fundament eller å lage en liten drenering fra sanden. Det kan også gjøres av cattails eller siv.

Related  Vi lager en skøytebane for oss selv

Ethvert produkt fra et vintre er bedre å male med naturlige fargestoffer:

 • hydrogenperoksid vil gi stolpene en hvit farge;
 • Kaliumpermanganat eller flekk vil gi en brun farge;
 • Iron vitriol vil lage en grå nyanse.

Alt avhenger av den kreative naturen til mesteren og dyktige hender.

Vi bygger en miniatyr dam

Hver sommer bosatt ønsker å installere en dekorativ dam på hans tomt. Tross alt er en dam en indikator på kunstnerens kunst og mesterskap. Uansett om et lite område av territoriet eller det er ingen mulighet til å utstyre byggingen av en fullskala dam, er denne ideen i dag ganske mulig. La oss vurdere noen interessante og ganske enkle ideer til en sommerbolig med et bilde av miniatyrreservoarer.

mini dam

Teknologi de har til felles – det valgte reservoaret er fylt med grus, gryter med vannplanter og oversvømmes med vann:

 1. For en dam kan du bruke små tanker: store blomsterpotter, en bolle, et badekar.
 2. Pond i maksimal kapasitet. Tanken er installert på utvalgt sted i hagen.
 3. Den gamle fatet, gravd opp mest i bakken, skaper en stasjonær, dyp dam. Den kan utstyres med en fontene eller en liten foss.
 4. En dam på terrassen. En beholder er egnet for dette alternativet. Vedlagte hjul lar deg lage en miniatyrdam mobil.
 5. Den minste dammen kan bygges hjemme. Et slikt stykke natur vil lyse opp kjedelige vinterkvelder, og om sommeren – en terrasse i landet.

dam i en tønne

mini dam

Mesterens fantasi er ubegrenset: noen dacha ideer er legemliggjort i en time, andre tilbringer en hel dag. Men i hvert fall, dacha kreativiteten provoserer positive følelser og fungerer som en utmerket innredning av tomten. Les mer om utformingen av hagen eller grønnsakshagen her!

Ideer til fritidsbolig – video