rosor i krukorRose anses vara en kunglig blomma. Hon är också vacker och uppriktig. Men några av de första blomsterhandlarna vågar plantera den, för att den helt enkelt inte vet hur man korrekt planterar en ros och utför mer omsorg för kulturen. Tidigt avstämd till misslyckande. Men erfarna sommarbefolkningar säger att om du följer de grundläggande rekommendationerna är det möjligt att odla en riktig blomsterträdgård i ditt område, vilket någon professionell kommer att avundas.

Hemligheten till framgången med att plantera rosor

Att växa en ros måste du noggrant närma sig urvalet av plantor. Detta är grunden för framgång. De har två typer:

 1. Icke-ympade. De växer bäst i söder.
 2. Graft. De rekommenderas att planteras i norra regioner. I detta fall kommer planteringen av rosor av sådana plantor att tillåta att växa en fullvärdig växt, med ett starkt rotsystem. Och även under ogynnsamma klimatförhållanden, kommer det att ge möjlighet att få en vacker blomsterträdgård.

Specialister uppmärksammar att i båda fallen växtvård inte skiljer sig väsentligt. Den enda nya nyansen när det gäller ympade rosor är att i rätt tid avlägsnas onödiga skott.

Oavsett om rosor kommer att planteras på hösten eller när som helst, när man köper plantor bör man vara ytterst försiktig.

Otvetydigt bör du vägra att köpa, om kopiorna:

 • De har torkade löv;
 • Kultur är “shriveled”;
 • Stommen är täckt med fläckar eller sprickor;
 • Antalet skott på plantorna är mindre än tre;

Till blommodlaren för en anteckning

Först och främst bör du välja rätt plats för plantering av rosor. Denna kungliga blomma är ganska lättälskande. Det är lätt som hjälper till att bilda attraktiva knoppar. Men det betyder inte alls att planteringen av en ros nödvändigtvis måste utföras på en plats där solens strålar faller hela dagen. Därifrån blir hennes kronblad blek, och kanterna blir brända och snart förgås.

Related  Hur odlar man en ros från en bukett?

Planterar rosor i markenBrist på rätt mängd ljus kommer att leda till att kulturen kommer att sträckas och försöker “fånga” solens stråle, vilket gör att växten blir svag. Dessutom är sådana växter extremt mottagliga för skadedjur och svampsjukdomar.

Därför kommer den optimala lösningen att planteras av blomman i sydöstra delen av webbplatsen. I det här fallet kommer det att finnas en balans mellan solljuset.

Lika viktigt är markens urval. Kultur är idealisk för land, “luft” konsistens. Men från planteringen av växten i sandstenen är det bättre att överge. Denna typ av jord är föremål för temperaturförändringar, vilket är dåligt för rotsystemet. Och i detta fall kommer att plantera rosor och ytterligare vård, vara problematisk.

Många blommodlare är intresserade av när det är nödvändigt att plantera en blomma. Kulturen kan planteras på våren.

För att anläggningen ska kunna anpassa sig fullt ut, bör styrkan och tiden att blomma, erfarna sommarboende, rekommendera att plantera rosor på hösten, optimalt i september eller i början av oktober. Senare är manipulation inte nödvändig. Kultur kan inte bära förkylningen.

En detaljerad guide till åtgärder vid plantering av rosor

Innan du utför liknande arbete är det nödvändigt att förbereda groddarna på förhand. För detta är det nödvändigt att avskärma de smärtsamma och flaccida delarna. Rötterna borde inte vara pitied. Maximal längd bör vara 20 cm. Vid behov tas alltför många skott bort. Optimal mängd – upp till 5 st.

Därefter görs ett hål i marken, upp till en halv meter i bredd. Djupet ska vara upp till 30 cm. Preliminärt rekommenderas att man lägger till organiskt gödselmedel, mineraler.

Då kan du plantera rosor på ett av de vanliga sätten.

 1. Den första är torr. För detta sänks växten i gropen, rotsystemet korrigeras, sprinklas sedan med mark och vattnas.
 2. Den andra metoden föreskriver att i hålen, häll sedan åtminstone 10 liter vatten. Därefter placeras växten i en grop, och håller den, ströms med jord. Efter utförande av de beskrivna manipulationerna bör vattning inte utföras.

Related  Plantering och odling från frön av jordgubbe "Ruyan"

Båda ovanstående metoder, korrekt plantering av rosor, är effektiva. Därför är det omöjligt att rekommendera några av dem. Allt är rent individuellt.

Hur man bryr sig om rosor

vattningSå, med frågan om hur man korrekt planterar en ros, räknade ut. Men det är bara hälften av frågan. Framgången av den fortsatta tillväxten av kulturen beror direkt på hur man ska ta hand om rosen.

Kanske är det viktigaste är rosens bästa dressing.

I detta skede bör du följa dessa regler:

 • Som foder rekommenderas att man använder hästgödsel, vilket nödvändigtvis måste ligga i förväg. Sedan blandas gödningsmedlet med jorden och läggs under buskarna.
 • Taboo – kyckling och grisgödsel. Det kan orsaka brännskador på rosor.
 • Så snart knopparna dyker upp är det nödvändigt att mata kulturen med kalciumnitrat. Efter två veckor, använd mullein eller örtinfusion. När kulturen blommat, bör gödselprocessen avbrytas.

Bush stegEn speciell typ av växt är trädgården. Det måste avskuras, till skillnad från andra sorter. Detta är ett helt naturligt och smärtfritt förfarande. I stället för gamla skott uppträder unga, fräscha, starka. Klippet måste göras något över den gamla skottet, ca 5 – 8 mm. Denna manipulation kan utföras när som helst utom vinter. Förfarandet måste utföras uteslutande med ett skarpt instrument. En tråkig sekatör delar bara rosenstammen.

Liksom alla andra växter behöver rosor vattna. Framkallad växt, det är nödvändigt att vattna det sällan, men rikligt.

Frekventa och minimala förfaranden leder till att rotsystemet blir ytligt, vilket är väldigt skadligt för kulturen.

Ungefär är den mängd vatten som kommer att krävas minst 5 liter för buskar och stubbeprover. Och för linsorter bör mängden ökas till 15 liter.

Related  Foto av sjukdomar och skadedjur av ärtor, åtgärder av kamp

Rosar plantering och vård – video