körsbärsortiment Leningrad svartForskare Pavlovsk Experiment Station Vir decennier outtröttligt skapa härdigare sorter av olika grödor för omgivande område i Sankt Petersburg och nordvästra regionen. Bland dem är körsbären Leningradskaya svart. Beskrivning av sorten kommer bilder av fruktbärande träd och mogna körsbär bidra till framgång för de ryska uppfödare.

Under sovjettiden var trädgårdsmästare Nechernozemie och nordvästra delen av landet nekas möjlighet att ens drömma om växande körsbär. Dessa kulturer har traditionellt ansetts södra och olämpliga för industriell trädgårdsskötsel. Därför blev uppfödningen av vinterhärdiga sorter möjliga relativt nyligen. I den statliga registret fortfarande officiellt inte någon sort för norra och västra delarna av Ryssland, men tusentals lastbilsförare redan regale söta saftiga frukter till sina egna webbplatser. Detta samtal från Leningrad svarta körsbär, liksom egenskaperna hos frukten av anläggningen.

Karakteristik av söta körsbärssorter Leningradskaya svart

icke-samtidig ripning av frukterMångfalden av mognad anses med rätta vara en av de mest frosthärdiga, hårda sorterna. Den kan framgångsrikt odlas från central-chernozem-zonen till regionen Leningrad.

Vid frostiga vintrar, inte för varm och solig sommar, tidig ankomsten av förkylning och vårfrost visar varianterna hög stabilitet och avkastning.

Plantor under de första åren efter plantering, växer snabbt och redan i en ålder av tre blom, bildar den första äggstocken. Senare tillväxthastigheten minskar något, som inte interfererar med sötkörsbär variation Leningrad svart, enligt den beskrivning och foto, generera huvuddelen, spridning krona form till 3-5 meter hög. Växande, grenar kan göra kronan alltför tät, ogenomtränglig för solljus och luft. Stora blad elliptisk form med sågtandade kanter, spetsiga tips och avlånga bladskaft kompletterande effekt, så träd behöver mycket försiktig beskärning.

Efter maj blommar på bukettgrenarna visas äggstocken. Samlas i bunter med 2-5 delar frukt snabbt hällt. I Chernozemregionerna kan skörden skördas i slutet av juni, i nordväst utsätts denna period för 2-4 veckor. För körsbär av den svarta sorten Leningrad är icke-samtidig ripning av frukt karakteristisk. När de första av dem redan har förvärvat en tät, nästan svart färg och söt eftersmaks, förbereder sig andra för att bli fyllda.

Egenskaper av fruiting körsbär Leningrad svart

stora frukter av mörk färgFrukt som har en slank eller nästan rund form och väger från 3 till 4 gram, i vikt underlägsen de södra sorterna av söt körsbär. Under den tjocka, burgundy mörka huden finns det en rikt röd massa. Bären har en trevlig söt smak, knappast märkbar surhet och lätt spiciness. Innehållet av sockerarter beror på villkoren för tillväxt, platsen för plantering och vård av körsbäret Leningrad svart. Ju varmare våren och sommaren desto mer frukt hälls och smaken är bättre. Om juni är regnigt faller sockerhalten, och köttet verkar lite vattent. Samma händer med överdriven vattning.

För att säkerställa maximal utbyte och kvalitet av frukt, för att plantera körsbär, välj skyddad från vind och frost med lätt, luftig jord. Dessutom behöver det självstarka sortet pollinatorer, som planteras i närhet.

blomning av Leningrad svartMassan av den söta körsbären Leningrad svart, enligt beskrivningen av sorten och bilden, gömmer ett medelstort, ovalformat ben. I mogna frukter avlägsnas det lätt, vilket hjälper byborna att förvandla friska körsbär till utmärkt rubinröd kompot, smaklig sylt eller sylt. I kylskåpet lagras den frukt som tagits från grenarna i en vecka väl och kan transporteras.

En annan egenskap och värdighet av sorten är förmågan hos mogna körsbär att inte smula länge, vilket är mycket viktigt för icke-samtidig ripning. Under säsongen ger en vuxen träd från 20 till 40 kg söta svarta och röda bär.

regler för plantering av en plantorSom pollinatörer för svart körsbär Leningrad använda sådana variationer som Iput, Tyutchevka, Fatezj, Ovstuzhenka, Veda, rosa och Brianskaia Bryanochka, Michurinka och sorter Leningrad körsbär frukter med en gul och rosa färg. Vid val av pollinatörer hänsyn inte bara blomningsperioden, men härdighet träd. Förutom vinterkall kan körsbärsträdan hota vårens sol. Nämligen, blir det en orsak till brännskador på lång sikt timmer, dess sprickbildning och lossnande.

Hur man väljer en bra plantor – video