behandling mot sjukdomarVår favorit aprikos kommer från de varma regionerna Armenien, Indien, Kina. Sjukdomar av aprikosträd och deras behandling – bilder på sidan, är förknippade med förändringar i livsmiljöförhållanden. I ett klimat som inte kännetecknar trä utvecklas svamp- och icke-infektionssjukdomar, vilket minskar trädgårdens produktivitet. Endast förebyggande och korrekt vård kan bidra till att förebygga sjukdomsutbredning.

Sjukdomar och deras behandling

aprikos sjukdomIngenting i trädgården händer av en slump. Vid fel tid gör ett gulfärkt eller visat löv, en gren, att trädgårdsodlingen sätter upp öronen. Tyvärr är det omöjligt att förstöra en infektion i offentliga trädgårdar. Reproduktion av sporer och bakterier i det infekterade området kan minskas genom att regelbundet genomföra behandlingar för biologiskt skydd. Spores och cysters mantel kan vara ett enda träd i en övergiven trädgård.

Om trädgården påverkas av aprikossjukdomar måste kampen med dem planeras. Men för detta behöver du känna tecken, farliga perioder och sätt att behandla varje sjukdom.

Distinguish typer av sjukdomar:

 • fysiologisk;
 • bakteriell;
 • jäst;
 • viral.

För att behandla sjukdomen måste du känna till dess tecken. Det finns en determinant, där det finns bilder av sjukdomar av aprikosträd och deras behandling beskrivs. Förhindra att sjukdomen kan vara förebyggande åtgärder – att skaffa plantor, toleranta mot sjukdomar som förekommer i regionen, att utföra skyddsåtgärder, att utföra under jordbruksverksamhet.

Monilios är den vanligaste sjukdomen hos aprikosplantor

monilisk bränningMonilios orsakas av introduktionen av marupialsvampens monilia. Sjukdomen utvecklas i två former – det påverkar bladen och orsakar grå rutt av frukten.

Förvänta sig att sjukdomen på bladen borde vara efter en varm vinter. Om blomningstiden sammanfaller med det våta dimmiga vädret – sporer genom blommans öppna kronblad introduceras i träet. Samtidigt blir blomman brun, det drabbade träet matar inte bladet.

Namnlösa: Infektion med moniliasis är orsaken till att aprikos torkar efter blommande. Bladen faller inte av, de mumifierar, men på grenarna visas sprickor, som trädet försöker patcha, utsöndrar gummit.

Related  Hur odlar man plantor av plantor själv?

Åtgärden att kämpa mot en monologbränna är skuren av skadade grenar två gånger under sjukdomens utseende och i 2-3 veckor. Behandling med kopparberedningar kommer att minska reproduktionen av svampmonilia. Förebyggande – höstvitvatten i trädgården med tillägg av kuproksata i lime.

grå frukt rotAprikosens moniliasis och kampen mot den kommer att krävas på sommarens höjd, i en varm våt säsong. När skörden är klar för mognad täcker frukterna med en vit, grå, fluffig beläggning och rotnar sedan. Dessa frukter måste samlas och förstöras. Men på vintern behandlas träden med Bordeaux vätska tre gånger. På våren, även före blommande, behandlas trädgården med en grön kon, svampmedel på knoppar:

 • horus;
 • Nitrafen;
 • Insekticider.

Behandling mot insekter är nödvändig, eftersom de överför rot till friska äggstockar.

Nästa år ska den försvagade växten befrias från en del av grödan, avlägsna grenarna och tunna växten. Samtidigt är denna metod förebyggande mot svampsjukdomar.

Klyasterosporiosis eller perforerad mottling

aphisia leaf aphrodisiasisDu undersöker noga igenom hålen, leta efter bladbageln, och innan du är svampsjukdom är apiärens klyasterosporiosis. I början visas små ljusfläckar, pressade in i plattan. Då nekros och ett hål visas. Om du inte vidtar åtgärder – blir fläckarna större, arket förstörs. Källan av sjukdomen kan vara svamp, infektion eller störningar i jordbrukstekniken. Så kan bladen brännas med förebyggande behandling. Om du överskrider dosen av kemikalier kan trädet försvagas genom infektion. Men om det inte finns någon annan anledning – det är en svamp, och behandlingen behöver fungicider. Och det sår som har uppstått, där tuggummit suger, behöver behandlas och stängas med en trädgårdsdamp.

Shedding frukt

kasta av aprikosfrukterDet verkar, utan orsak, även gröna eller gula frukter utan smak börjar smula och lindra grenarnas belastning. Varför aprikos smuler? Det finns många anledningar. Kanske är trädet överbelastat med frukt, och det finns inte tillräckligt med mat. Ägaren reglerade inte lasten, och det försvagade trädet blev av med skörden.

Related  Vi växer på vår plot en fruktbusk av gumi

Kanske gick en orkanvind igenom tomten och släppte frukt. Men temperaturförändringar, skada på bagageutrymmet ger samma resultat. Trädet väntar på apoplexy om temperaturen sjunker till 0 grader. Cellulärjuice frös, cellerna var svullna, bladen saktade och visnade. Efter det börjar det drabbade trädet torka upp och det är inte längre förrän skörden. Därefter införs bakterier och svampar i de drabbade vävnaderna. Behandling av apoplexi består av behandling med kopparhaltiga preparat, skärning av de drabbade grenarna.

Hur man förhindrar tuggummi

aprikosspiringGum är en skyddande limhalt av trä – lim, harts, utspätt med juice. Vad ska man göra om tuggummiproduktionen vid aprikosen tar bort sin vitalitet? Sjukdomen kallas gummosis, den är karakteristisk för stenfrukter.

Det släppta tandköttet är en klibbig tjock substans, utformad för att täcka såren, som en limpasta. Ett läkemedel som används i traditionell medicin. Öppet sår, sprickan bör botas. Men de penetrerade svamparna och bakterierna stör, träet förstörs, flödet fortsätter, försvagningen av trädet.

Förhindra utseendet av tillväxten kan vara korrekt vård:

 • Skada inte trädets bark;
 • Tillåt inte frost och solbränna;
 • Gör inte traumatisk beskärning vid saprörelse.
 • Användning i avelssorterade sorter.

Aprikos vitas 3 gånger om året – på sommaren, på vintern och på hösten. Vinterförpackning av bagageutrymmet med säckning hjälper. Balanserad markkomposition för kalcium är viktigt för att stoppa utsläpp av tandkött. Överskott av kalcium kan avlägsnas om säsongen vattnas med en svag lösning av kaliumpermanganat.

trädet behöver behandlingMetoder för att kämpa med tuggummi mycket, liksom orsakerna till vilka sjukdom uppstod. Det viktigaste är att hitta orsaken och efter att ha eliminerats genomföra agrotekniska åtgärder. Sjukdomen hos aprikosträd som visas på bilden och deras behandling utgör oftast ett komplex, tecknen är sammanflätade. En expertgronomist kan introducera klarhet.

Related  Tips – hur man blir av med bladlus på dill

Video om monic burn apricot