fleråriga blommorSkapandet av blomsterbäddar i landet är ett trevligt och hårt arbete. När allt kommer omkring bör du noggrant välja färgerna. Fleråriga blommor, blommande hela sommaren – detta är ett idealiskt alternativ och drömmen om någon blomsterhandlare. När allt kommer omkring tolereras sådana blommor lätt av svåra vintrar och behöver inte en årlig plantering.

Dekorera villan med blommor kan vara enkelt. Det finns trots allt ett stort antal färger som inte kräver problem vid plantering och vård. Det är nödvändigt att välja och välja de växter som kommer att betona webbplatsens originalitet och säsongsbetonade egenskaper. Drömmen är realiserbar, så du kan beundra blommans skönhet från vår till höst.

Blommor är en prydnad för landets tomt och blomsterhandlarens stolthet. Trots allt, ljusa färger av blommande växter skapa mysighet och harmoni. Blommarvärlden är slående i sort. Välj blommor för utformningen av villaen webbplatsen du behöver de som kommer att behaga skönheten och harmonin hela säsongen.

Vilken typ av fleråriga blommor att välja?

Vissa odlare föredrar årliga blommor, eftersom de är unika med sina färger. Men många väljer fleråriga blommor.

Fördelar med fleråriga blommor för stugor:

 1. Behöver inte transplantation i ca 2 år.
 2. Tåla en kort frost.
 3. Anmärkningsvärt vinter.
 4. Behöver inte extra vård.
 5. Titta bra under hela den varma årstiden.
 6. Kan användas som underlag för att skapa blomsterträdgårdar.
 7. Växande fleråriga blommor är mycket billigare, eftersom växten under transplantationen kan delas upp i flera delar för att skapa nya blomsterbäddar.

För att blomma hela varma säsongen måste du ta hand om det här på hösten. Höst – det här är inte dags att förlora hjärtat, du måste arbeta i trädgården, så att blommande växter glädjer ögat.

Plantering fleråriga blommor kan vara av tre typer:

 1. Glödlampor.
 2. Rötter.
 3. Frön.

Du kan plantera hela kompositioner som inte kräver transplantation under de närmaste åren.

Regler för plantering fleråriga blommor

 1. Bestäm av planen, hur blommans bädd kommer att se ut.
 2. Du måste veta tydligt vilken typ och tillväxt du planterar blommor. Lågfödda bör vara i förgrunden, höga växter i bakgrunden.
 3. Kom ihåg att gränsen blommar för att placera längs vägarna och stigarna.
 4. Tänk på färgskala, blomningstid och harmoni för varje växt.

Fleråriga blommor planterade på hösten

Överväga långsiktiga blommor för stugor med foton och namn så att varje trädgårdsmästare kan hämta den blomman som kommer att se perfekt ut i blomsterbädden.

Blomning på våren

Crocuses (photo) – det finns 4 arter, de mest populära är de holländska hybriderna. Alla arter blommar i olika vårter, så plantera alla sorter.

krokusar

Hyacinter – växten börjar blomma i april. Det finns mer än 30 sorter, som skiljer sig inte bara i färg, men i form.

hyacinths

Narcissus – det finns många sorter av växter, olika färger och former. Växtens glödlampa är anmärkningsvärt övervintrande, så på våren kommer det att kunna behaga vackra och eleganta blommor.

påskliljor

Tulpaner. Det finns ett stort antal grupper av tulpaner som skiljer sig åt i färg, form och variation.

tulpaner

Barvinok är en blomma av kort höjd, når en höjd av 20 centimeter, blommor små, blåa. Påtagligt växer i skuggan.

Related  Foto och beskrivning av potatisorter

vintergröna

Adonis av Amur är en kortvuxen växt. Det blommar med gula, röda och rosa små dubbla blommor.

Adonis Amursky

Blommor är stauder för stugor som blommar i sen vår och hela sommaren

Daylily är en lång blomma som har olika färger: rosa, orange, vit och så vidare.

dag lilja

Pansy är en delikat, flerårig blomma som fascinerar med sin ursprungliga form och ovanliga kombination av färger.

pansies

Peony – en av de spektakulära höga blommorna, som ser bra ut inte bara i förortsområdet, men också i blommabukettkompositioner.

pioner

Phlox phalanx – doftande, ljus, lång blomma, vilket glädjer ögat med sin mångfald.

Phlox frostat

Lily är en känslig och otroligt söt blomma. Knoppar imponerar med sin skönhet. Capricious växt, är känslig för sjukdomar. Men om du försiktigt ser efter det kommer blomman att ge dig eleganta blommor.

lilja

Kornblomma – ett extra anbudsverk. Det finns flera arter med vita, rosa, mörklila och lila-lavendelblommor.

blåklint

Gladiolus.

gladiolus

Iris.

iris

Astilba är en flerårig tallväxt som blommar hela sommaren och trivs med ljusa färger. Blommorna i växten är små, de kan vara rosa, vita, lila. Växten är resistent mot sjukdomar och skadedjur, kräver ingen speciell vård.

Astilba

Host. Blomman har stora löv, som kan vara av olika färger. Blomststammar är långa, kan nå 125 centimeter.

värd

Klockor – om du bryr dig om blomman så kan den blomma för kallt. Klockans utseende och färg varierar, så att de kan hittas på nästan varje blomsterbädd av landets tomt.

klocka

Välj fleråriga blommor som blommar hela sommaren så att de följs av en enkel vård. För att skapa en blomsterbed i sommarstugan, som ständigt blommar, är det tillräckligt att plantera från 8 till 10 sorter av fleråriga blommor som blommar på olika tider. På detta sätt kommer du att säkerställa kontinuerlig blomning av dina favorit och vackraste blommor. Du måste tydligt definiera sortimentet och du kan börja.

Kom ihåg att nästan varje växt blommar omkring 3 veckor. Under denna period kan 2 eller 3 växter blomma, samtidigt som man inte skapar en upprepad blommande bild på blommaträdgården. Det finns många fleråriga sorter av blommor som är resistenta mot skadedjur, sjukdomar. Tack vare bilden av fleråriga blommor kan du på förhand förstå vilken blomma som kommer att vara i blomningen. Detta kommer att hjälpa till på ett korrekt och harmoniskt sätt bilda en blomsterbädd eller blomsterbädd.

Genom att föredra fleråriga växter bestämmer blommodlarna utseendet på deras tomt under lång tid. För att inte vara felaktig vid valet av grödor är det bra att titta i katalogen som beskriver fleråriga blommor med foton och namn.

en blomsterbädd av stauder i lantgårdenVärlden av prydnadsväxter är otroligt bra. Men plocka blommor till dina rabatter, gränser och rabatok, nybörjare går ofta på om färgglada illustrationer och inte tar hänsyn till sådana viktiga kriterier som tidpunkten för blomning och storleken på en anläggning. Vilka blommor att plantera i landet, att blomma hela sommaren, var väl synliga, opretentiösa och perfekt kombinerade med andra “invånare” på webbplatsen?

Tall trädgård stauder med foton och namn

Planering av blomsterbäddar börjar med val av växter som kommer att uppta de viktigaste platserna i plantering. Om du vill bryta en blomma med en cirkulär utsikt, kommer “dess huvudpersoner” att vara långa, välmerkade blommor. I blomsträdgården som ligger vid huset eller staketet är sådana långa perenner också oersättliga.

Det är viktigt att de ständiga blommorna som väljs ut för trädgården inte bara dekorerar platsen med ljusa färger, men också har dekorativt lövverk, vilket efter blomningen kommer att fungera som bakgrund för lägre växter.

älggräsOlika sorter av twill blommar under första halvåret. Lush borstliknande ljus, rosafärgad eller vita moln inte bara graciöst flyter ovanför snidade bladverk, men också avskräckas från området horseflies, knott och särskilt irriterande myggor vid denna tid på året. Växthöjd når en och en halv meter, kultur Hardy och även har läkande egenskaper.

Related  Regler för vård och plantering av japanska kvitten

stam-rosFrån slutet av juni eller de första tio dagarna i juli är det dags att få lyxiga lagerrosor. Höga, kraftfulla peduncles rymmer upp till 20 stora enkla eller terry corollas i alla nyanser från vitt, gult till lila.

Lagerroser, eller som de kallas storfärgsmallow, betraktas som värmebärande växter, därför kan inte alla Rysslands regioner säkert överleva vintern. Men de kan enkelt bytas ut. Till exempel för Uralerna finns det fleråriga blommor som blommar hela sommaren, med ett foto och namn nära den tidigare kulturen.

mallow ZebrinaDetta är en mallow Zebrina med spektakulära lila violettblommor, dekorerad med karaktäristiska ornament i deras vener. Nekapriznoe örtartade växter bildar en lös buske 1,5-1,8 meters höjd och en stor grön bladverk och knoppar av 10-15 upprätt blommor.

buzzon tandadÄnnu mer vinterhärdad och inte mindre dekorativ är buzulen, som växer och blommar under de svåraste förhållandena.

foxgloveOtroligt imponerande ser tät upprätt blomställning rävklöver. Kulturella sorter är slående i olika färger av många bellflowers. Denna ständiga blomma för trädgården kommer att dekorera platsen från juni till augusti.

scabbard lilaI mitten av sommaren kommer blomningstiden för olika arter och sorter av bonsai. Lila, rosa, mössor vit eller rödaktig dess blomställningar ser bra ut i de öppna områdena, nära vatten, nära Rudbeckia dissekerade eller guld bollar, och samma opretentiösa alpina astrar.

Den senare kulturen är ganska låg, men måste nödvändigtvis anges i listan över namn på fleråriga blommor för Sibirien, norra Ryssland, Uralerna och andra regioner där växter kräver uthållighet (foto ovan).

blomning av jordärtskocka i JerusalemI ett litet område där trädgården ligger i anslutning till sängar och grönsaksland, på gränsen kan planteras jordärtskockor eller solros tuber med tjocka hjärtformade blad, hattar gula blommor och stjälkar, ibland överstiger höjden på 2-3 meter.

Fleråriga blommor för en medelstor trädgård

Mellanzonen på en blomsterbädd eller blomsterbäddar lämnar blommande växter i höjd från 40 till 80 centimeter. Denna katalog över ständiga blommor för stugor med bilder och namn är oerhört omfattande och för olika delar av landet kan inkludera dussintals och hundratals värdiga grödor. Och i de flesta fall kan blomsterbäddar dekoreras inte bara av blommor utan också av lövverk.

Flerårig persisk vallmoTill exempel, eftersom tidig vår från snö visas ludna, med intrikat dissekeras kanten av ljusgröna blad av persisk vallmo. Ett stort glorior av rött, orange och blå färger visas även under de första dagarna i sommar tillsammans med många olika typer av trädgårdskragar, Akleja, flerfärgad lupin och lyxiga iris.

Related  Chereshnya Valery Chkalov: en beskrivning av jordbruksteknologins sort och särdrag

AquilegiaKänd för foto och namn i Sibirien, kommer den långsiktiga blomman Kandyk också att vara intressant för blomstillarna i mittenbandet.

blommande godisBloom i april eller början av maj, är anläggningen stora mångfalden av rabatten med redan traditionella typer av krokus, hyacint mus eller muscari, samma känd för sin utmärkta uthållighet och överlevnad bortom Uralbergen.

muscariUnder trädens kronor som ännu inte blommat helt och liljor i dalen känns bra i byggnadens skugga. Deras blommande faller i maj och sedan fram till andra hälften av sommaren är trädgården dekorerad med en tät gardin av brunt lanserat läderlikt lövverk med ljusa pärlor skarlagda frukter.

Nyligen blir anemoner mer populär, som inte blommar mycket länge, men alltid frodiga och ljusa.

gräslökTillsammans med den traditionella, välkända med namn och foto lök blommor i trädgården och trädgården är perenner inte mindre effektiva, men samtidigt användbara. Detta är tillgängligt idag för trädgårdsentusiaster, fleråriga lökarter med stora blomställningar – hattar med violett, rosa, vit eller grön toner.

gemensam yarrowLika opretentiösa och vackra är de vanligaste vinterns sorter, som blommar under den första månaden av sommaren och nästan lämnar under snön med blomställningarna av gula, vita, rosa och orange nyanser.

De varma sommarmånaderna – tidsluft barnets andetag bloom, ömhet rival med sådana “stjärnor” i trädgården som Astilbe, är det bäst att inte känna under den brännande solen och i skuggiga hörn.

AstilbeSedan augusti, avslöjar färg hatt över mörkgröna bladverk flox, daylilies ljusa glorior på listan över namnen på blommande hela sommaren, som på bilden, perenna blommor för Northwest. Samtidigt kommer tiden för Astro-familjen.

cluster astersOvanför de ljusa rosetterna av bladen, blomställningar av dorenyukma, småblommiga frostbeständiga krysantemum, ständig gaylardia stiger. Lilac, rosa och vita färger är skenade med buskar av fleråriga asters.

Fleråriga underdimensionerade blommor till en trädgård med ett foto

Förgrunden av blomsterbädden ges till låga växter, vilket ger effekten av en kontinuerlig matta. Om du tittar i katalogen med bilder och namn på fleråriga blommor till sommarstuga, kan ett sådant resultat uppnås med hjälp av olika typer av rengöringsmedel som håller grönsakens dekorativitet och friskhet hela sommaren.

filt filtUtmärkt, ljusa fläckar på deras bakgrund kommer att se täta kuddepinnar och en liten pinks.

arabisFör öppna ytor i områden med lätt luftig jord kan du landa en arabisk. Denna anläggning kommer snabbt att uppta den plats som tilldelats den och under det andra året kommer du att tacka med rosa eller vita blommor av blommor.

Duchene indiskaEn grupp av underjordiska trädgårdsperenner innefattar blommor med namnet dyusheneya. Dekorativa jordgubbar bildar ett vackert grönt skydd, täckt av gula blommor, på tråden som senare blir röd, men tyvärr oätliga bär.

Dekorera en sommarstuga med stauder, du måste ta hand om sitt skydd mot förkylningen, från vilken bulbous växter, liljor, clematis och dekorativa halv buskar lider oftare. De står för vinterdäcksblandning, torv eller torrt blad och skyddar sedan med ett ovävt material.

Blommor perenner för sommarstugor – video