Tri tirne celice za kunceIzkušeni rejci kuncev zelo dobro vedo, kako pomembno je, da imajo celice kuncev pravilno oblikovanje in so izdelane iz kakovostnega in varnega materiala. Ker je na teh dejavnikih odvisno zdravje hišnih ljubljenčkov in njihova sposobnost razmnoževanja. Kletko lahko kupite že pripravljene ali izdelane s svojimi rokami. Zadnja izbira je priporočljiva, saj se pri gradnji upošteva pasma in število živali, ki so v njej nameščene.

Potrebni materiali in celična gradnja

Kletna hiša za kunceNe glede na to, kakšne vrtce bodo zgradile, imajo vsi enako osnovo:

 • okostje;
 • stene;
 • tla;
 • strop;
 • vrata.

Kletka za kunce je izdelana iz lesenega materiala ali mrežnega očesa, vendar nikakor ne iz železa. V vročini je zelo vroče, in na mrazu lahko živali zamrznejo.

Okvir zgrajena iz debelih tramov, medtem ko mora biti dolžina noge biti vsaj 35 cm, če bo vrtec bo na prostem, je najbolje, da jih še višje -. 70 do 100 cm Poleg tega, celica, da višina je veliko lažje vzdrževati in živali bodo. zaščiteni pred plenilci. Stene so narejene iz vezanega lesa, plošč ali mrež. Tla v jasli uporablja ograje ali mreže, saj skozi njih dobro zbudi odpadki. Streha je izdelana iz enakih materialov kot stene. Če bo industrijska kletka za kunce biti na prostem, boste morali dodatno streho, ki ga ščiti pred dežjem.

Vsaka podrobnost v drevesnici mora biti gladka in varna, brez drobovja ali ostrih koncev v očesi, tako da živali ne morejo poškodovati.

Vrste celic

Obstajajo različne vrste drevesnic:

 • konvencionalen z ali brez matične lužine;
 • I.N. Mikhailova;
 • N.I. Zolotukhin;
 • z pešpoti na sprehod.

Celica s kraljevskim loncem in vreloV prvi različici ima celica velike noge in dva ločena prostora za hranjenje in gnezdenje. Ločeni so s trdno pregrado z luknjo. V gnezdu so vrata iz masivnega lesa in v okvir za hranjenje iz okvirja z mrežo. Če je prostega prostora, se v kletko doda pnevmatika za hojo. Vstavite ga skozi zadnjo steno ali jo uredite od spodaj pod ohišjem, kot je prikazano na spodnji sliki.

Related  Kako pravilno gojiti brojlerje v kletkah ali kakšne pogoje je potrebno za ustvarjanje piščancev

Pogosto drevesnice s ptičjo, ki se uporablja za parjenje, saj je aktivno gibanje ne le pozitivno vpliva na zdravstveno stanje kuncev, ampak tudi izboljšuje njihovo reproduktivno sposobnost.

Mere kletke s kletko za hojoMikhailovove industrijske celice se štejejo za najbolj zapletene in napredne, izgledajo kot majhne kmetije. Zagotavljajo prezračevanje, police, ogrevanje matične lužnice in pivce, kot tudi edinstven sistem za odstranjevanje odpadkov – vse vlije v en tank.Industrijska celica Mikhailova za kunce

Spodaj je fotografija risbe Mikhailove celice za kunce, po kateri jo lahko naredimo ročno.Dimenzije celice Mikhailov za lastno proizvodnjo

Celica NI. Zolotukhin

Glavna razlika med tujimi avtorji in drugimi je, da se namesto mreže ali talnih tirnic uporablja vezan les ali ploščat skrilavec in ni palete. Tla so nameščena z rahlim nagibom. Mreža je nameščena vzdolž hrbtne stene širine 10-20 cm. S tem se odstranijo iztrebki in urin, zlasti ker se v večini primerov kunci spopadajo s potrebami na zadnji steni.Celotna tla Zolotukhina na hrbtni steni so izdelana iz mreže

Hranilniki se uporabljajo pri nagibanju, da jih očistite, samo nagnite sami sebi in jih ne odstranite iz kletke. To je treba razdeliti na polovico mreže, tako da se zajec ne more vzpenjati.Celotna tla Zolotukhina na hrbtni steni so izdelana iz mreže

Tudi Zolotukhin predlaga, da v poletnem času ne bi opremili materinstva. Dovolj je samo ograje potrebne velikosti plošče širine do 20 cm in postavite v kotiček sena. Zajec sam bo sama naredil gnezdo. Zahvaljujoč tej metodi obdelovanja so pogoji za življenje v kletki za kunce najbližji naravnim. Kot rezultat, so kunci rojeni manj dovzetni za nalezljive bolezni. Takoj, ko odrastejo, se plošča odstrani, zato je na voljo več prostora za hojo. Pozimi namesto krovu je potrebno ustanoviti majhno hišo za kunca z potomcem.

V video spodaj Zolotukhin govori o načelu delovanja celic za kunce, ki so jih sami izdelali po metodi, ki jo je izumil.

 

Za gradnjo celic z metodo Zolotukhin ni treba imeti določenih znanj in dragih gradbenih materialov. Dovolj mrež, plošč, ravnih skrilavcev ali vezanega lesa, pa tudi pločevine. Okvir, gnezda in predelne stene so iz lesa. Tla so izdelana iz skrilavca ali vezanega lesa in mrežnega očesa. Tudi mreža se uporablja za vrata v podajalnikih. Pločevina se zlomi z palicami in drugimi vidnimi lesenimi kraji, tako da kunci ne grizijo. Gnezdo ne bi smelo dobiti veliko svetlobe in prepihov, zato so vrata trdna in ne iz mreže. Na robu tla v lončeni lonec je prag, ki je visok vsaj 10 cm, pritrjen tako, da kunci ne morejo odpreti, ko se vrata odprejo.

Zadnja stena srednjega in spodnjega sloja je izdelana pod pobočjemZadnja stena zgornji etaži je raven in spodnji nagnjeni odpadkov iz vrha ne spadajo v druge celice, in zdrsnila ob steni navzven.

Related  Krmljenje telet pred rojstvom in do 3 mesece

Faze ustvarjanja

Korak po korakih, kako narediti kletko za kunce z vgrajeno kraljico za lončke in krmo z lastnimi rokami:

 1. Leseni okvir je sestavljen iz lesenih blokov velikosti 5×5 cm, v krajih, kjer so odseki za hranjenje, je talna mreža pritrjena.
 2. Vgrajena je zadnja stena in vgrajena trdna tla za celico kraljice.
 3. Stranske stene kletke so zaprta s vezanimi ploščami in postavljena je septa z vrzeli za maternični predelek. Premer letve ni manjši od 20 cm.
 4. Pokrovi so pritrjeni na gnezda.
 5. Na sredini kletke je na okvir postavljen palec, ki se deli na odseke, po katerem so nameščeni krmilni koraki.
 6. Drekač se obrne in talna mreža je končno pritrjena s pomočjo regalov.
 7. Namestijo se bunkerji za hranilnike in oddelek za brušenje. Namesto vej, lahko uporabite mrežo s presekom 2×5 cm.Izdelava kletke za kunce
 1. Montirana celična streha in drsna vrata z ročajem za podajalce.
 2. Okvir je fiksiran z vrati z mrežo in trdna za gnezda, pa tudi za njih.
 3. Če bo drevesnica stala na ulici, je treba poleg tega izdelati vodoodporno streho. Da bi to naredili, je okostje s stojala privezano na obstoječo streho, na njej pa je pritrjen strešni material, na primer skrilavec. Ne pozabite na naklon, tako da če je višina vrtca 70 cm od spredaj, mora biti na zadnji steni 60 cm. To je potrebno za odstranjevanje sedimentov s strehe.

Preden začnete izdelovati kletko za kunce, morate pripraviti podrobne risbe z dimenzijami.

Predlagana različica je primerna, saj ima koš za hranjenje velike zmogljivosti. Sprejme najmanj 6 kg krme. Tudi ta oblika omogoča namestitev dodatnih stopenj. Glavna stvar je postaviti zbiralnik odpadkov med njimi ali nagnjeno površino, na katero se bodo zavihtili v posodo. Toda ne vzemite preveč ravni, ker se hrana prelije od zgoraj.

Velikost mrežnih celic za kunčje celice ne sme biti večja od 2×2 cm, v nasprotnem primeru se lahko zrušijo in se zataknejo.

Priporočila

Preden začnete sestavljati kletko za zajce z lastnimi rokami, morate določiti kraj za namestitev drevesnice. Treba ga je zaščititi pred močnimi vetrovi. Ni priporočljivo, da se na južni strani vzpostavi vrtec, saj bodo poleti živali pod sončnim žarkom ves dan. Tudi na velikost celice vpliva na pasmo kuncev, nekatere so veliko večje od drugih. Optimalna velikost celic za kunce različnih barv je 150x70x70 cm, odvisno od števila živali. Streha je bolje narediti odstranljivo, zato bo veliko bolj priročno izvajati dezinfekcijo celice.

Related  Skodelica za čebele in kako urediti

Kletka za dekorativne kunceČe kunci v zimskem času živijo v vrtcih, je tla bolje izdelana iz lesa. Spodnji del postane trdna v obliki palete, zato jo je treba izvleči. Na vrhu je postavljen dno lamel, polnjenih s korakom 1,5 cm. Hranila in skodelice za pitje je bolje, da jih je mogoče odstraniti, tako da bi jih bilo bolje očistiti. Da se ne zamrzne v zimskem pridelku Dodatno je treba izolirati stene koli toplotne izolacije, kot peno. Izolacija mora biti v filmu tesno zaprta, da se ne vleče v vodo. V kraljevem delu lahko postavite ogrevalni sistem na toplo tla ali grelno ploščo.

Za pritlikave in okrasne kunce naredijo druge drevesnice, in nujno s kletko na prostem. Kletka za takšne kunce je najpogosteje zgrajena z lastnimi rokami v obliki hiše z veliko lestev in police. Če bo hišni ljubimec živel v hiši, je najbolje, da kupite že pripravljeno različico, saj imajo privlačen videz.

Korak za korakom za izdelavo kletke za kunce – video