Druvor kan attackeras av skadedjurVingården lockar uppmärksamheten hos många dussintals skadedjur. Omkring 800 arter av insekter har registrerats runt om i världen, vilket kan skada grödan av denna gröda. Och inte bara bär drabbas, utan också rötter, fleråriga och gröna skott, blomställningar och löv.

Utan ett ordentligt konstruerat system för växtskydd, förebyggande och terapeutisk behandling av druvor från sjukdomar och skadedjur finns risk för att 30-50% av växten förloras, och några fiender av denna gröda kan helt förstöra plantagen.

Druvmider och metoder för att bekämpa dem

Druvor korrumperad av en fickaDe vanligaste skadedjurna av druvor i världen är många arter av fästingar, som försvagar vingården, som utfodrar juicer av gröna delar av växten. Med den allmänna skadan frigörs insekter, vilket orsakar störst skada på njurarna och bladens blad.

Om tiden inte hindrar reproduktionen av insekter och börja använda kampmetoder med druv kvalster, deras levebröd negativt påverkar mognad skotten, kvaliteten och kvantiteten av bär och de drabbade delarna av anläggningen kan växa kolonier av bakterier och svampar, inklusive patogener sådana allvarliga sjukdomar som bladmögel och finkornig dagg.

Skadade vinbladHibernating på ogräs eller inuti njurarna av kvinnliga kvalster på våren börjar redan äta och lägga ägg redan vid en temperatur på cirka 7-8 ° C. Till följd av detta är blommans knoppar och skottskador skadade, de resulterande borstarna är mindre än före nederlaget vid fästet och vinsten är svagare. Om mitten träffar knoppar, rodnar de, blir täta och smula.

Skadan från en insekt som ger under säsongen från 6 till 11 generationer, ökar under sommarmånaderna, när mat av druvklumpen beror på saften av den gröna delen av busken.

Spår av förekomsten av skadedjur ser ut som deformation av bladets yttre sida, utseendet på det av märkbara tubercles, vilket motsvarar de små hålen som är täckta med filt, vilket liknar filt eller spindelväv.

Ju starkare bladets lesion, desto svagare är det i vävnaderna metaboliska processer. Om du inte vidtar brådskande åtgärder för att bekämpa druvklor, flätar fläckar på bladets baksida, bladplattan viks och faller nästan ut ur fotosyntesprocessen. Bladet försämras och mår. Ibland är filtkåpan också mogna borstar.

Lövtillstånd efter druvinfektionOm mitten ligger i början av säsongen på vinterns nedre nivå, då utan ordentlig kontroll, kan den också komma sig in i yngre skott. Spridningen av mitten främjas av torrt, varmt väder, från sjuka delar av växten till friska insekter får man beskärning, plantering eller ympning. För att minimera risken för växtförlust från en druvkryssning måste metoder för att kontrollera detta skadedjur omfatta agrotekniska tekniker och sprutning med moderna insekticider och akaricider.

Related  Radisholjessäde: siderat, foder, honung

Försvagad eller frusen på vintern måste skotten tas bort. På hösten eller på våren, när druvorna på druvorna ännu inte har börjat växa, behandlas vinstockarna och potentiella ställen för druvklumpaggregation med en 2% lösning av DNOC. Mot vinterns honkryssning kommer en 3% lösning av nitrafen att vara effektiv. Eftersom insekter ofta döljs av en formad filtrock, läggs särskild uppmärksamhet åt bladets baksida när man behandlar druvor från sjukdomar och skadedjur.

En långt beprövad åtgärd för bekämpning av druvklor anses vara en tvåfaldig behandling av planteringar med svavelberedningar. Det är viktigt att lufttemperaturen är över 20 ° C, och det ska vara 10-14 dagar mellan förfarandena.

När plantorna attackerades av ett kvalster, ett medel för kemisk behandling, inklusive Fufanon, Neoron och Akhtar, aktellik eller Tevit Jet, valt att inte bara baserat på deras effektivitet, men också säkerheten i samband med bin och människor.

Druvluft eller phylloxera

DruvlökExtremt farligt för rotstocken och sorter av europeisk pest av druvor – är en druva växt lus, orsaka skador på befintliga planteringar i alla former, oavsett om det är larverna, nymfer, flygfän och jord.

Skedde i Europa i mitten av XIX-talet orsakade detta skadedjur en förödande skada på de mest kända vingårdarna och ifrågasatte odlingen av denna gröda i Frankrike.

För säsongen aphid ger 7-8 generationer, som en följd av infekterad rot form av phylloxera växt avsevärt försvaga deras rotsystem är omogen och utan bearbetning av druvor från vinstockar sjukdomar och skadedjur dödas inom några år. Hantera detta formulär kan bara vara att helt ta bort de drabbade buskarna. Bladformen, som kännetecknas av utseendet på baksidan av bladet av galls som innehåller bladlus, upptäcks vanligen under det andra året.

Äggbladlöss på vinbladetEftersom detta farliga skadedjur är karantän, är kontrollåtgärderna för att förhindra spridning av bladlöss samt att använda phylloxerresistenta grundstammar. Mot arkformen gäller Actelik, Dilor, Confidor Maxi och Etaphos. Den första behandlingen utförs när knopparna masseras och den andra på scenen när det finns 9-12 lämnar redan på skotten.

Broschyrer och andra gröna som skadar gröna

malCaterpillars of Grozdevoy, druvor och tvååriga löv rullar mata på njurarna, ömma blommor och knoppar av druvor, liksom äggstocken och redan mogna bär. Som ett resultat roter de drabbade delarna av vinstocken eller dör och dör. På druvbuskarna parasiterar även larverna på skop och mal som matas på njurarna och löven. Utan ordentlig uppmärksamhet kan allvarliga skador på växtens gröna delar orsakas av molgruvan, vars larver utvecklas i bladvävnaden och matas på den och gör vridningspassager.

För att skydda grödan från bladrullar och skopor utförs behandling av druvor från sjukdomar och skadedjur med insekticider under den period då fjärilar flyger ut.

Caterpillars scoopOm ägg och larver finns på druvorna, är det viktigt att försiktigt ta bort skadade delar av växten och förhindra att skadedjur sprider sig. Skydda grödan kan vara genom tre på varandra följande behandlingar Fozalon, Abhush, Sumicidin eller biologics av ​​modern serie.

Related  Hemligheter att transplantera rosor i landet

Thrips: en beskrivning av druvor av druvor, bilder och sätt att behandla

Thrips på druvbladParasiter på den gröna delen av druvplantorna är små och når längden 0,6-2 mm, insekterna genomtränger lövbladets löv och suger juicerna, vilket leder till en fördröjning i utvecklingen av busken på våren.

På bladen som drabbas av tråkar, först, längs kanterna och sedan längs hela plåten, visas de brända områdena, ytan deformeras och gradvis vrids.

Bladblad av druvor som helt påverkas av dropparLiknande skador kan ses på unga skott, antenner och senare på bär. Som i fallet med en druvkryssa är metoderna för att bekämpa dessa insekter användningen av fosfamid eller BI-58, karbamyl och metomyl.

Sköldar och mjölkfiskar

Sköldar på vinstockenDruvor skott lockar många skadedjur. Små scutes och mealybugs, som leder en stillasittande livsstil, bosätter sig på vinstocken, suger juicen. Det leder till försvagning av de drabbade delarna av växten, deras torkning och minskning av utbyte. Närvaron av skalor ger ut glansiga fläckar av honungsdugg, som tilldelas av dessa insekter. Skador på växten från sådana skadedjur är emellertid inte begränsade till försvagningen av skott och lövverk, på platserna för maskar och skott, svampar utvecklas snabbt, foci av gravsjukdomar uppkommer. Var bor dessa skadedjur, representerade i bilden, live och hur man behandlar den drabbade busken?

På hösten koncentreras unga scutes på basen av skott-ettåringar, de är fästade och vinterade. På våren ger mogna insekter liv till en ny generation som framträder under sköldarna hos döda honor.

Pulverformiga mjölmormarPulverformig mulberry med en vitaktig lös vaxmassa som beläggning kan orsaka allvarlig skada på druvor. Vintern som larver under barken av vuxna skott, och även stöd spaljé är skadedjur med uppkomsten av värme flytta till de gröna delarna av växten, på skott och blad, där de blir vuxna. Med mealybugs och skala insekter kämpar olika typer av bearbetning av alla antenn delar av busken, samt tapisserier detaljer. Sprutning utförs i början av våren, innan knopp öppning och, eventuellt under högt tryck, så att läkemedlet har trängt in i skikten av cortex.

Related  Hur man trimmer toppar på äpple och päronträd

Skosari eller weevilbaggar

Vingårdarna är skadade av flera typer av vävbaggar, som knappar ut knopparna och lövbladet av unga lövverk, och deras larver kan allvarligt skada rotsystemet.

Bägare-weevils skada druvorVuxna och larver av skalbaggar som övervintra skadedjur i jord på ett djup av 15 till 30 cm. Aktiviteten hos insekten börjar med ankomsten av fjädern när luften upphettas över 10 ° C. Bearbetning av druvor från sjukdomar och skadedjur, inklusive vivlar, som genomförs av insekticider under perioden från april till maj, då skalbaggar aktivt utfodring, och i juni, medan jord ungdomar. Vingård besprutas två gånger med ett intervall av 10 dagar med användning av triklorfon och fosalon, i jorden mellan rader lossas till ett djup av minst 15 cm.

Skydd av druvor från vepsar

Vepsar bosatte sig på druvbuskenOm det största delen av året ökar kolonin av vepsar aktivt antal och söker proteinfödor för utfodring av nötkreatur, börjar i augusti insekterna förbereda sig för vintern och deras diet förändras radikalt. Från häftorna, som nu exklusivt är intresserade av söt, lider skörden av många trädgårdsgrödor, inklusive druvor. Och på grund av den tunna skinnet av druvbär kan dessa skadedjur allvarligt minska utbytet och negativt påverka borstkvaliteten.

Därför är skyddet av vingården från häftorna en viktig uppgift för trädgårdsodlingen.

Hantera tjurar är inte lätt eftersom med användning av mogna bär blir användningen av insekticider farlig.

Aspen NestDet bästa resultatet kan uppnås om du påbörjar skadedjursbekämpningen i förväg och använder alla befintliga metoder. Förstöring av ryggstöd är bättre tillbringad på kvällen när insekter samlas för natten. När vi ska utföra en sådan uppgift måste vi vidta alla åtgärder för personlig säkerhet. Platsen för skadedjurskoncentration behandlas med hög hastighet, aktiv mot insektsmedel.

Fällor för tjurarAnvändningen av industriellt tillverkade och hemgjorda fällor hjälper inte att bli av med insekter, men med ett systemiskt tillvägagångssätt kommer deras antal att minska avsevärt. I början av sommaren är fällan utrustad med kött eller fiskbete, och i augusti och september fylls kärlet med sirap eller annan söt produkt. När fyllningen är klar rengörs enheten och hängs ut nära vingården.

Skydd av mogna bunter från vepsarNär borstarna börjar mogna, för att skydda druvorna från häftorna, andra insekter och fåglar, täcker de med masklock eller ett non-woven material. Ett sådant skydd bör vara tillräckligt fritt att inte störa fyllningen av bär och förhindra kondensation inuti och utveckling av rot.

Video om sjukdomar och skadedjur av druvor