Bestem tidspunktet for å plante jordbær

Fortell meg, når er det bedre å plante jordbær? I fjor kjøpte jeg et dusin planter i juli og plantet dem i landet. Buskene syntes å ha startet, alt var borte om vinteren, men om våren var det bare to, til tross for at vinteren ikke var kald og jeg gjemte dem. Tilsynelatende gisset jeg ikke med landingstidspunktet.

når du skal plante jordbærHver selvrespektende sommerboer har på tomten minst en jordbærplaster. Og hvorfor ikke, fordi de duftende søte bærene er gode i noen form, både friske og i kompott eller syltetøy. En av de viktigste oppgavene til dyrking av kulturen er rettidig planting, fordi plantene ikke bare skal slå rot, men har også tid til å bli sterkere ved ankomsten av kaldt vær, og i noen tilfeller – å høste denne sesongen. Noen gartnere foretrekker å håndtere denne høsten, mens andre utsetter prosessen til våren. Hvordan bestemme tidspunktet for landing, for ikke å miste?

Å velge tiden når du planter jordbær, må du fokusere på slike faktorer:

  • type planting materiale;
  • Formålet med avl (for å skaffe frøplanter eller bær);
  • mangfold av kultur.

Hva er plantene?jordbærplanter

Det beste valget – å kjøpe frøplanter med lukket rotsystemet eller dyrke sin egen i potter eller skuffer. Å plante slikt materiale er i begynnelsen av høsten, etter all denne tiden i buskene vil danne gode røtter, vil de være sterke, lettere å outsource en transplantasjon, og raskt slå rot, spesielt hvis du ikke skader skrøpelige rommet og bare krysse frøplante fra potten på en seng. I tillegg før vinteren er dyrket buskene har tid til å legge frukt knopper.

Plantemateriale med et åpent rotsystem vil gi høyere overlevelse i vårplanteringen. Når slike planter sendes til sengene i høst, er det en risiko for at de ikke får tid til å bli sterkere før frosten.

Når det gjelder frøplanter av “ripening” frigot jordbær, er det bare nødvendig å plante det på våren, og om tre måneder vil det være mulig å høste avlingen.

Hva er formålet med avl?jordbær jordbær

De fleste innbyggere i sommer vokser jordbær for “mat” formål, det vil si å skaffe bær. For å få de første bærene neste sommer, plantes plantene i slutten av august.

Hvis høsten ikke er så viktig som å skaffe seg et nytt plantemateriale, er det bedre å plante jordbærene i moderkrukken om våren.

Effekt av sorten på plantetidenplanting av frøplanter

Som du vet, er jordbær tidlig og remontant, hver art har sine egne særegenheter av vegetativ utvikling og dets plantetid, nemlig:

  1. Tidlige varianter. Hvordan er det: Knute blomsterknopper med kort lys og temperatur i området 16 til 18 grader varme. Nye rosetter danner etter modningen av høsten, i begynnelsen – midt på sommeren. Nye planter roter i august, og allerede i september plantes de nyrer. Røstsystemet til bushen, som utviklet høsten, lever opptil 9 måneder og er ansvarlig for dannelsen av generative knopper. Når skal man plante August – begynnelsen av september.
  2. Reparasjon av varianter. Hvordan er det: Dagslysets varighet påvirker ikke nyrenes bokmerke, men slike varianter er mer termofile. Når skal du plante?: å høste i juli-august i år, plante bedre i april.

Når det gjelder sommeren planting, er det ikke noe poeng i det. Høye temperaturer og mangel på fuktighet vil gjøre virksomheten selv om plantene vil overleve og resten av sommeren, gode røtter, har de ikke bygge opp og kan dø i vinter, i tillegg vil frukt knopper i slike forhold ikke form.

Video om når det er bedre å plante jordbær

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector