The Emerald UralPada masa ini, banyak pencinta taman di taman sering boleh bertemu gooseberries. Dan jenisnya sangat menarik baik dalam bentuk semak dan dalam ukuran buah itu sendiri.

Minat berminat dalam gooseberry dijelaskan oleh kandungan vitamin C di dalamnya, dua kali lebih banyak seperti dalam lemon. Mengagumi beri besar, ada keinginan untuk menanam keajaiban dan kebun itu.

Memilih dari pelbagai jenis benih gooseberry yang ditawarkan menentang penyakit, keadaan iklim sejuk dan potensi tinggi. Salah satu daripadanya ialah gred pencuci mulut dari gooseberry Ural zamrud.

Secara terperinci mengenai gooseberries Ural zamrud

The Emerald UralGooseberry zamrud Ural awal hijau gelap telah dilancarkan penternak of the South Ural Scientific Research Institute of Hortikultur dan bandar Potato Chelyabinsk akibat daripada jenis kacukan seperti Nugget dan Sulung Minusinsk. pelbagai ini adalah bertujuan untuk penanaman di kawasan West-Siberia. mendarab yang sangat baik dan keadaan iklim yang lebih baik.

Penerangan mengenai pelbagai gooseberries Ural Emerald:

  • ciri-ciri semak – sredneroslye, dengan mahkota cawangan padat, slaboroskidistye; Pucuk muda mempunyai warna hijau, struktur tebal, dilindungi sepanjang keseluruhannya dengan duri saiz sederhana, indeks spiny adalah rata-rata;

gooseberry Ural zamrud

  • dedaunan – penutup daun yang tidak rata dari daun hijau tua yang kecil dan besar, yang mempunyai penampilan berkilat ciri, berkedut dentikel tajam;
  • hal berkembang – warna matte-pink yang besar, penyerbukan diri;
  • buah – buah beri besar dan sederhana bujur atau bulat dengan nipis dekat dinding mani, hijau; rasa buahnya manis atau manis dan masam; Beri digunakan kedua-duanya untuk membuat jus dan pengambilan, dan jem, jem dan pelbagai ubat-ubatan; digunakan dalam bentuk segar dan dalam tin, dalam bentuk beku digunakan untuk quenching dahaga;
  • penunjuk hasil – dari enam kilogram buah dari satu belukar; buah-buahan tidak jatuh, mereka mudah dikeluarkan dari cawangan;
  • darjah ketahanan terhadap penyakit – rintangan tinggi terhadap cendawan serbuk, anthracnose, tidak terjejas oleh rama-rama oleh kelip-kelip dan sawung pain;
  • penentangan terhadap keadaan semulajadi dan iklim – pelbagai ditujukan untuk berkembang di bawah syarat-syarat Siberia yang teruk, musim sejuk.

Related  Di mana dan bagaimana persimmon tumbuh: ciri-ciri budaya dan penanamannya

Kelebihan utama jenis gooseberry dari zamrud Urals adalah hasil yang tinggi, toleransi selsema, buah gula wangi yang harum indah yang lazat digunakan secara universal.

Kelemahan utama adalah kepadatan semak dan spin cukup banyak.

jenis Gooseberry Penerangan zamrud Ural membuat anda mahu untuk mendapatkan perladangan yang baik, untuk mengumpul daripada anggur tua yang sangat baik, tetapi tukang kebun orang baru perlu tahu bahawa hasil indeks jenis yang berpotensi, hanya dapat dicapai melalui semak samun penanaman yang betul dan penjagaan.

Pendaratan yang betul

Sejak pelbagai zamrud Ural gooseberry mempunyai renek sredneraskidisty, maka dalam plot kecil boleh ditanam pada masa yang sama beberapa benih, seperti yang ditunjukkan dalam imej, membentuk semak yang tidak akan mengganggu antara satu sama lain, tetapi sebaliknya meningkatkan hasil daripada pendebungaan silang, bersama-sama dengan pendebungaan sendiri dengan itu dapat mencapai kadar tertinggi hasil gooseberry.

Gooseberries Ural zamrud suka cahaya matahari, bersahaja dengan perubahan suhu, tetapi sangat menuntut kesuburan tanah. Sempurna diterima pakai di kawasan lapang longgar.

Jangan sekali-kali jangan meletakkan gooseberry Ural zamrud di kawasan tanah rendah dan kanopi ketinggian tinggi. Tanah rendah rendah dengan kelembapan, dan gundukannya kurang dalam indeks kelembapan, dan kepelbagaian ini lebih suka penyederhanaan kandungan lembapan di dalam tanah.

Menanam varieti ini pada musim gugur, masa yang baik untuk penanaman adalah jurang antara akhir bulan September dan awal bulan Oktober. Titik yang paling penting dalam perkara ini adalah untuk menavigasi ramalan cuaca dan mempunyai masa untuk menurunkan gooseberry di suatu tempat kira-kira tiga minggu sebelum fros pertama.

Penanaman gooseberries yang tepat pada masanya menyediakan masa benih untuk menanam. Betiseberry yang ditanam dengan betul pada musim bunga melampaui pucuk muda dengan sempurna dan membentuk belukar yang kuat.

Related  Bilakah untuk menanam gooseberries?

Hitching the HooksTempoh musim bunga lebih cenderung untuk tidak menanam, tetapi untuk pengeluaran semula zamrud Ural. Memasang gooseberries, mempunyai semak belukar perayauan, boleh menjadi lapisan mendatar.

Lapisan gooseberry untuk musim semi-musim panas dipotong dari semak ibu pada musim gugur dan ditanam dengan baik untuk kawasan pertumbuhan mereka di taman. Semasa penanaman, baja organik perlu ditambah ke telaga.

Penjagaan yang betul

Kerana ketegangan ini adalah tahan kepada penyakit tumbuhan berbahaya utama, pengeluaran adalah hanya memotong betul, yang dilakukan pada musim luruh, air sederhana dan merumput rumpai sekitar belukar dan persenyawaan berkala dengan nutrien organik dan mineral.

Bagaimana untuk mengembangkan seekor gooseberry dengan cekap – video