Jenis anggur terbaik di pasaranWinegrowers dengan pengalaman dalam menjual tanaman mereka sendiri tahu bahawa perkara pertama yang pembeli perhatikan adalah penampilan anggur. Tandan cantik, terdiri daripada banyak buah beri besar, semestinya yang pertama untuk menarik pembeli, dan kualiti rasa dinilai sedikit kemudian. Pemohon dipanggil anggur terbaik untuk pelbagai pasaran harus memberi jenis tuaian ini. Shrubs sepatutnya dapat menahan hasil yang stabil dan tinggi, mengalami bahaya minimal pencemaran dengan penyakit berbahaya untuk budaya dan kehilangan ovari dari perosak. Terima kasih kepada kerja pemilihan yang berterusan, penanam wain menerima semua jenis dan bentuk menarik baru yang, selepas ujian, kadang-kadang orang ramai yang diiktiraf pemimpin dalam ranking varieti anggur yang terbaik.

Arkady Grapes: keterangan dan gambar pelbagai

Anggur ArkadyDicipta oleh penternak Ukraine dari persimpangan Moldova dan Kardinal Arkady hari ini diiktiraf sebagai salah satu varieti terbaik anggur di banyak kawasan negara di mana viticulture dibangunkan. Pelbagai merujuk kepada kantin dan menghasilkan 115-120 hari selepas permulaan musim yang semakin meningkat.

Kilang ini membentuk pokok yang kuat dan matang dengan sistem akar kuat dan kelangsungan hidup yang baik. Arcadia menunjukkan hasil purata untuk penentangan terhadap penyakit anggur, untuk melindungi anggur dari cendawan, dua rawatan pencegahan diperlukan, dan perlindungan daripada cendawan serbuk diperlukan. Pelbagai toleransi fros ke -21 ° C Dengan penurunan kelembapan, beri kadang-kadang retak, yang menjejaskan kualiti tanaman.

Seperti yang dapat dilihat dari gambaran dan gambar, anggur Arkady membentuk kelompok besar, kebanyakannya padat dengan berat 0.5 hingga 2 kg. Bentuk berus adalah silinder atau dekat dengan kon. Berat kira-kira 15 gram buah beri pelbagai pasaran ini boleh tumbuh lebih besar daripada 2.8 cm. Pada masa yang sama beri mempunyai bentuk berbentuk jantung dan warna kekuningan atau putih yang indah. Oleh kerana varietasnya sangat tinggi, buah-buahan tidak dapat mengumpul banyak gula, tetapi dengan keasidan sedikit, rasa Arcadia tidak akan mengecewakan. Ia menyegarkan, menyenangkan dan ringan, yang sangat dirasai ketika makan buah segar dengan konsistensi yang gemuk.

Anggur Kishmish Radiant

Anggur Kishmish RadiantBeri tanpa buah anggur pertengahan pagi Kishmish Radiant terkenal kepada pengguna. Variasi yang ditanam di Moldova dari persimpangan anggur merah Kardinal dan Kishmish matang dalam 125-130 hari dan dibezakan oleh hasil yang tinggi yang masak dalam semak sederhana atau kuat.

Kishmish Radiant tidak berbeza dengan rintangan fros tinggi dan terdedah kepada jangkitan kultur ini. Pada masa yang sama, kepelbagaian menuntut perhatian penanam anggur, dan dengan penjagaan yang tepat ia memberi kompensasi untuk usaha, memberikan beri besar dan sederhana warna emas dan merah-merah, hingga 2.5 cm panjang dan hingga 4 gram berat badan. Saya mempunyai buah masak yang konsisten yang padat dan rasa dan aroma muscat. Berus salah satu anggur terbaik untuk pasaran mencapai panjang 40 sentimeter dan boleh menimbang lebih daripada 600 gram. Tuai mudah dibawa dan disimpan untuk masa yang lama.

Penerangan dan gambar anggur Codreanka

Anggur CodreanqueMenurut foto dan keterangan anggur, Codreanka boleh dianggap sebagai salah satu jenis moden yang paling menarik. Sebelum pematangan buah beri oleh Kordyanko, diperolehi daripada varieti ibu bapa Marshalsky dan Moldova, ia mengambil masa antara 110 hingga 118 hari. Pelbagai ini menghasilkan anggur menghasilkan tinggi tinggi, mampu menahan jisim berus besar, dengan berat 400 hingga 1500 gram.

Antara kekurangan yang berkaitan dengan jenis anggur yang terbaik ialah menghancurkan buah beri, yang anda boleh mengatasi, menggunakan gibberellin, yang akan membuat anda tumbuh beri dan mengurangkan bilangan tulang di dalamnya. Biasanya buah anggur kira-kira 3 cm panjang dan seberat kira-kira 7 gram dibezakan oleh pewarna biru-violet padat, daging padat dan kulit tidak dapat dilihat. Pada masa pematangan beri mengumpul cukup banyak gula, tetapi mereka mendapat rasa yang menyenangkan walaupun sedikit lebih awal. Berus hendaklah diangkut, disimpan dengan baik dan jangan kehilangan kualiti mereka untuk jangka masa panjang jika ditinggalkan di semak.

Anggur Hadji Murat

Anggur Hadji MuratDasar untuk kerja saintis Tajik dalam pembiakan anggur Hadji Murat adalah varietas Zabalkansky dan Muscat Hamburg. Akibatnya, salah seorang calon untuk gelaran itu dinamakan pelbagai anggur terbaik untuk pasaran, beri masak dalam 125-135 hari pada semak yang kuat.

Anggur Hadji Murat mengalami frosts hingga -22 ° C, tetapi terasa lebih baik di rumah hijau atau di bawah perlindungan musim sejuk. Buah-buahan yang menuai buah-buahan ini dituai sebanyak 75% atau lebih, mengekalkan kuas yang sangat besar, dengan berat 800 hingga 2500 gram dan mengekalkan sifatnya semasa penyimpanan dan pengangkutan. Pelbagai adalah hasil tinggi, cenderung untuk membentuk sejumlah besar ovari, oleh itu, untuk memastikan kualiti buah beri, perlu menormalkan hasil tuaian masa depan.

Berus Hadji Murat anggur mempunyai bentuk konak dan kepadatan sederhana. Berry oval matang boleh menimbang dari 15 hingga 25 gram, mempunyai warna hampir hitam yang padat, ditutup dengan salutan waxy abu-abu dan mempunyai rasa yang baik.

Anggur Pretty Woman

Anggur Pretty WomanUntuk masak merah jambu gelap dengan hujung ungu padat buah beri yang indah dalam pelbagai anggur, Pretty Woman berlepas dari 110 hingga 110 hari. Di Krasota, semak ketinggian sederhana, pucuk buah-buahan yang matang dan bahkan menimbang kira-kira 500-700 gram berus. Pelbagai menunjukkan rintangan purata terhadap jangkitan biasa dan perosak.

Bunches mengandungi memanjang, kira-kira 3 cm panjang dan berat sehingga 6 gram beri dengan rasa segar yang segar, pulpa berair dan agak kenyal dan hampir tidak dapat dilihat ketika memecahkan kulitnya. Berry of Grapes Pretty dengan kelembapan kelembapan pada tahap matang kadang-kadang boleh pecah. Buah-buahan varietas ini tidak mendapat rasa manis, tetapi mereka tidak dapat bersaing dengan kecerahan rasa dengan jenis untuk kegunaan peribadi.

Grape Monarch: gambar dan penerangan pelbagai

Raja AnggurApabila memilih varieti terbaik untuk pasaran anggur, Monarch boleh diberikan perhatian tukang kebun dan pakar, kerana pada masa masak yang matang ia menghasilkan besar, sekitar 900 gram berus berkualiti tinggi. Pelbagai menunjukkan hasil yang tinggi. Satu pokok anggur memberikan sekurang-kurangnya 7 kg buah beri segar yang berkualiti.

Menurut foto dan keterangan anggur, Monarch mempunyai kekuatan pertumbuhan yang tinggi, perakaran yang baik dari keratan dan penuaan lebih daripada 65% dari panjang pucuk. Pelbagai adalah beku dan menunjukkan rintangan yang tinggi dan sederhana kepada penyakit tanaman yang diketahui. Ciri khas anggur ini adalah berry 20 gram yang besar dengan warna kuning yang indah. Pulpa adalah berair, tetapi bukan konsistensi cair dan rasa yang kaya. Selepas masak, berada di atas anggur, berus anggur Monarch, seperti dalam gambar dan dalam keterangan, hampir tidak kehilangan kualiti, boleh disimpan dan diangkut dalam masa yang lama.

Anggur Galahad

Anggur GalahadBuah anggur hibrida yang dahulunya awal Galahad di wilayah Kuban dan di kawasan lain hasil penanaman vikultur sudah dalam masa 95-100 hari selepas permulaan tumbuhan. Kilang itu menerima tajuk yang terbaik untuk pasaran pelbagai anggur kerana kualiti rasa tertinggi, kekuatan pertumbuhan semak yang baik, keupayaan untuk musim sejuk pada suhu udara -25 ° C, dan juga perhatian yang layak untuk menentang kulat dan reput yang berbahaya.

Anggur memberikan yang indah, jisim sehingga 1.1 kg, ketumpatan rata-rata tandan kerucut. Panjang purata bujur, berry amber yang besar ialah 2.6 cm. Beratnya berisi dengan konsistensi yang menyenangkan dan buah beri manis datang kepada 12 gram.

Foto dan perihalan anggur Super-tambahan

Anggur Super EkstraHibrida tempoh matang awal yang diperoleh oleh E. Pavlovsky menghasilkan hasil 100-110 hari selepas penampilan daun pertama. Menjelang akhir bulan Julai, di atas semak-semak tinggi anggur Super-Ekas, anda boleh melihat besar, sehingga 1.5 kg berat, loam sederhana. Pelbagai ini menghasilkan tinggi, jadi viticulturist mesti berurusan dengan normalisasi ovari dan perbungaan.

Mengikut keterangan dan gambar buah-buahan Super-Extra berus terdiri daripada beri besar atau ovate berukuran besar dengan berat 7-8 gram. Warna buah beri putih atau kuning ambar. Berries sangat cepat mendapat manis, pulpa mereka menyenangkan, padat dengan jumlah jus yang mencukupi.

Anggur tidak buruk terhadap penyakit dan frosts musim sejuk. Berus selepas penuaian boleh diangkut dan disimpan, satu-satunya kelemahan ialah kebolehubahan beri dalam tandan.

Anggur Fourchette

Anggur FourchetteAnggur Furshetny menghasilkan buah selepas 115-125 hari selepas permulaan tumbuhan dibiakkan di Ukraine oleh pembiak V.V. Zagorulko dari pelbagai Kuban dan Hadiah Zaporozhye. Menurut data yang didapati oleh penanam wain sudah biasa dengan anggur ini, Furshetny mempunyai rintangan purata terhadap serangan kulat dan berjaya hibernates pada suhu -22 ° C. Semenung kuat spesies ini secara aktif membentuk pucuk, hampir sepenuhnya masak pada musim luruh.

Berus di semak terbentuk padat, dalam bentuk lebih dekat ke silinder. Berat buah yang terdiri daripada beri bujur seberat 16 gram, dari 600 hingga 800 gram. Panjang buah beri berasingan adalah kira-kira 3.5 cm, warna berwarna gelap, kemerahan-violet dengan salutan waxy yang jelas. Salah satu jenis anggur yang terbaik mempunyai rasa yang luar biasa dengan nota kismis dan mulberry masak.

Mengenai perihalan varieti anggur Furshetny kenalan dengan jenis terbaik untuk pasaran tidak berakhir. Baca artikel mengenai jenis anggur yang terbaik untuk dijual. Kami berharap pilihan kami akan membantu anda membuat pilihan anda dan melakukan penanaman anggur untuk dijual.

Video tentang jenis anggur yang terbaik