pengembara pelbagai ceriKebanyakan tukang kebun tertanya-tanya jenis plum ceri yang digunakan untuk penanaman di taman mereka untuk mendapatkan hasil tuaian yang kaya dan sihat. Pengembara Alycha, keterangan pelbagai dan gambar yang menunjukkan kesaksian, serta penuaian yang kaya dan berkembang pesat, akan sesuai dengan tapak anda. Buah-buahan kegemaran anda boleh dimanjakan sudah di tengah musim panas. Dan hasil panen itu ternyata manis dan berair.

Keterangan dan ciri khas pelbagai

tuaian biasaPelbagai jenis pengembara borong ceri merujuk kepada kacukan plum Rusia. Dalam penampilan, pokoknya adalah rendah dan mencapai ketinggian tiga meter, mahkotanya padat dan tidak terlalu tebal. Daun plum ceri mempunyai warna hijau pucat dengan ujung runcing. Bunga yang muncul bersaiz putih dan besar.

Ciri khas:

 1. Buah-buahan di atas pokok mempunyai berat purata 20-30 gram. Kulit mereka licin, merah jambu.saiz buah rempah ceri
 2. Memisahkan tulang dari pulpa agak sukar.
 3. Ragam ceri cherry tidak bersahaja dalam penjagaan dan tidak mempunyai keistimewaan istimewa.

buah plumTukang kebun memberi ciri khas buah:

 • dalam potong ceri plum mempunyai warna oren, struktur berserat nipis.
 • sederhana tinggi.
 • selepas beberapa lama selepas memotong janin, ia mula menjadi gelap.
 • Rasanya sedikit berasid.
 • aroma itu menyenangkan, lembut, merebak ke jarak yang jauh.
 • tulang saiz kecil.

Kebaikan dan keburukan pelbagai

taman mudaSebelum menanam pokok, anda perlu mengambil kira kelebihan dan kekurangannya. Antara kebaikan varieti boleh dikenalpasti:

 1. Ketabahan yang baik terhadap musim sejuk yang teruk.
 2. Penampilan yang cepat.
 3. Tuaian tahunan.
 4. Tidak meminjamkan kepada penyakit seperti moniliosis dan klyasterosporiosis.

Kelemahan:

 1. Pelbagai ini tidak bertolak ansur dengan cuaca kering.
 2. Menurut penerangan foto jenis plum ceri, pengembara dapat melihat bahawa buah masak mempunyai ukuran yang kecil.
 3. Daging sukar dipisahkan dari tulang.
 4. Sejak bunga mula berkembang sejak awal, terdapat bahaya pembekuan mereka semasa musim sejuk.
 5. Plum plum tidak disimpan untuk masa yang lama.

Related  Baja yang berkesan dan siderat untuk minyak sawit tanah – lobak

Ciri-ciri penanaman dan penjagaan buah cherry

penanaman pokok pokok plumJenis ceri plum sesuai dengan jenis tanah, mula berbuah awal dan dikehendaki tukang kebun dengan tuaian tahunan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa keunikan dalam menanam dan menjaga tukang paip yang perlu diambil kira:

 1. Untuk menanam, lebih baik memilih tempat yang diterangi di mana tidak ada angin yang kuat.
 2. Air bawah tanah di kawasan penanaman harus terletak tidak kurang dari 1 meter dari permukaan.
 3. Pilihan yang baik adalah lemah alkali, tanah liat.
 4. Menanam plum ceri adalah yang terbaik pada musim bunga.

Jika anda menanam benih pada musim gugur, maka mereka mungkin tidak mempunyai masa untuk mengambil akar dan tidak akan mengalami fros dan sejuk.

Cara memilih benih

Adalah lebih baik untuk membeli anak benih berusia satu tahun, yang diperolehi oleh akar yang tumbuh atau dengan keratan. Mereka mempunyai keupayaan untuk pulih selepas pembekuan mahkota.

Memperoleh anak benih, anda perlu memberi perhatian kepada sistem akarnya, ia mestilah dikembangkan dengan baik dan terbentuk. Biasanya akar benih tersebut bercambah melalui bekas atau beg plastik di mana ia disimpan.

Pencemar pelbagai

pendebungaan plumPengembara Alychu boleh dipanggil pelbagai persenyawaan diri. Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan hasil tuaian yang banyak, jenis lain yang ditanam di sebelahnya akan diperlukan. Penyuap terbaik untuk plum ceri akan menjadi pelbagai plum Rusia atau Cina, serta plum Plum Blossom.

Alycha sendiri Pengembara boleh menjadi pendebunga yang sangat baik untuk jenis lain ceri plum.

Bagaimana untuk menjaga

plum ceri mekar di negara iniWalaupun jenis plum ini membawa penuaian tahunan, adalah penting untuk menjaga pokok itu. Inilah satu-satunya cara untuk menyelamatkannya lebih lama dan untuk menerima tuaian yang semakin banyak. Kilang itu memerlukan penyiram biasa, berpakaian atas dan rawatan dari perosak.

Related  Penerangan mengenai dadah Aktellika dan arahan penggunaannya

Bagaimana untuk mengurangkan plum

susunan buah-buahan yang padatIni adalah peringkat penjagaan tumbuhan yang sangat penting. Terima kasih kepada pemangkasan, pokok ini dilindungi daripada pelbagai penyakit, ia tumbuh lebih baik dan bentuk, hasilnya bertambah. Pada tahun pertama selepas menanam tumbuhan, ia mesti dipotong dalam bahagian 1/3. Selepas manipulasi sedemikian dilakukan untuk memperbaiki penampilan dan memastikan cahaya matahari di seluruh tumbuhan.

Dalam tempoh musim luruh dan musim bunga, perlu memotong semua cawangan yang sakit, kering dan dipintal.

Pemakanan tumbuhan

Jika baja organik dituangkan ke dalam semak, maka dalam tempoh dua tahun akan datang pokok itu tidak memerlukan pembajaan tambahan. Sebagai baja digunakan humus, kompos, baja, garam.

Cara memastikan penyiraman yang betul

Plum jenis ini tidak menyukai tanah yang sangat lembab dengan air bertakung. Oleh itu, anda perlu air sering, tetapi dalam kuantiti yang kecil. Apabila pokok itu tumbuh, jumlah air meningkat dari 2 hingga 6 balak. Semasa musim hujan, jumlah air mesti dikurangkan.

 

Pada musim sejuk, tumbuhan tidak memerlukan penyiraman, tetapi sebaliknya, untuk mengelakkan genangan air, adalah perlu untuk menggali alur saliran khas di mana semua air yang tidak diperlukan akan pergi.

Penerangan dan foto pelbagai jenis ceri Buah-buahan yang menonjolkan karakter yang bersahaja, tuaian yang kaya dan kemungkinan penanaman benih di mana-mana tanah. Dengan penjagaan yang betul dan penyediaan benih dengan semua elemen berguna, anda boleh menyediakan diri anda dengan hasil tuaian selama bertahun-tahun.

Bagaimana untuk menanam plum – video