pelbagai ceri OvstuzhenkaDi antara banyak jenis yang diperolehi untuk band tengah, terdapat beberapa seperti yang menanggung sejuk, besar berbuah, hasil dan lazat. Antara pemimpin – ceri Ovstuzhenka, keterangan tentang varietas itu mungkin menarik bahkan di utara. Penulis VM Kanshin menerima pelbagai yang luar biasa, yang diperkenalkan pada daftar negara pada tahun 2001, yang disyorkan untuk bahagian Tengah Rusia. Variasi ini termasuk semi-hermaphrodit, yang bermaksud bahawa sekurang-kurangnya 10% dari sejambak bunga akan diikat tanpa pendebunga, anda tidak akan tetap tanpa tanaman!

Ciri-ciri pelbagai

ceri mudaPenerangan tentang pelbagai ceri Ovstuzhenka mengesahkan, saintis boleh berbuat banyak. Yuzhanka dijinakkan begitu banyak sehingga dia bersedia untuk bertolak ansur dengan frosts hingga -45 darjah. Tetapi suhu rendah sedemikian, walaupun di Siberia, kini jarang berlaku – iklim berubah.

Pokoknya tumbuh dengan cepat, tetapi bergegas ke atas selama 4-5 tahun pertama, sehingga ia memasuki masa berbuah. Mahkota bulat, padat. Ketinggian pokok ceri Ovstuzhenka adalah mudah untuk penjagaan dan penyingkiran buah-buahan. Daun ovate, sangat menonjol ke puncak, serrate, pada daun pendek. Dalam setiap sejambak ada 3 bunga besar dengan stamens dan pistil yang keluar. Kelebihan utama varieti adalah rintangan fros bunga besar dan tunas vegetatif ke suhu rendah.

pengairan dan baja pokok ituJika berhampiran dengan ceri Ovstuzhenka terdapat penyerbuk – Iput, Raditsa, Bryansk merah jambu, penuaian dari satu ceri manis dijanjikan sehingga 30 kg. Apabila menguji varieti dari hektar, 102 -206 peratus buah beri dituai. Terutama perlu diberi perhatian adalah larva ceri yang hampir hitam, masak. Bergantung pada penjagaan, buah beri tumbuh 4-7 gram. Warna gelap mereka adalah isyarat, beri berguna untuk menguatkan otot jantung dan sistem vaskular.

Komposisi buah:

  • kompleks multivitamin lengkap mengembalikan defisit unsur berguna dalam badan selepas avitaminosis;
  • Rasa buah-buahan dianggarkan 4.5 mata pada skala lima mata;
  • bahan kering – 17,7%;
  • Gula – 11,6%;
  • asid askorbik – 13.4 mg / 100 g produk.

Related  Pemilihan jenis pokok epal lajur untuk penduduk dacha berhampiran Moscow

Menurut keterangan mengenai ceri manis Ovstuzhenka, pokok buah mekar pada dekad kedua Mei, panen itu masak pada akhir bulan Jun. Dalam iklim yang hangat, berbuah pada pertengahan bulan Jun, di Trans Ural – sebulan kemudian.

Walaupun kualiti yang cemerlang, yang dinyatakan dalam penerangan jenis, perlindungan bulatan di sekeliling-batang untuk musim sejuk, Buat sungkupan tanah dengan baja kuda untuk meningkatkan kayu Jaminan pemeliharaan dan menyuburkan tanah. Whitewater musim luruh akan menyelamatkan anda dari radang dingin.

Walaupun kestabilan pelbagai ceri manis Ovstuzhenka kepada coccomicosis dan moniliasis, langkah-langkah perlindungan pencegahan diperlukan.

Agrotechnics of sweet cherry Ovstuzhenka

buah ceri OvstuzhenkaKelebihan ceri manis Ovstuzhenka adalah kekompakan pokok, rintangan fros di musim sejuk dan rintangan bunga ke beku. Untuk kelihatan seperti Ovstuzhenka ceri, seperti dalam foto, pokok dari masa penanaman memerlukan penjagaan yang betul.

Untuk pendaratan, pilih cerun selatan yang cerah dengan tanah yang subur dan jadual air bawah tanah yang rendah. Dalam kes ini, anak benih diletakkan supaya leher berada di atas tanah. Jarak antara pokok hendaklah 3-5 meter. Binatang yang berakar dalam iklim panas pada musim gugur, di pinggir bandar – pada musim bunga. Pada ketinggian trunk, cawangan-cawangan dikeluarkan untuk 1 meter, ini akan membolehkan pokok itu meletakkan mahkota lebih cepat.

ceriAdalah penting untuk mengekalkan bulatan berhampiran pantai sentiasa bersih, dan secara tetap bibit muda air, tetapi tidak kotoran. Akar mesti bernafas. Ini akan membantu melonggarkan dan menyusun komposisi tanah yang subur.

Menanam dan menjaga ceri Ovstuzhenka tidak berbeza dengan jenis agroteknik lain. Mereka perlu dibentuk dengan pemangkasan, pemakanan, penyiraman dan penyemburan perlindungan.

Untuk penuaian penuh, adalah penting untuk mempunyai beberapa pokok di laman web atau di dachas jiran. Pengkomplot untuk Ovstuzhenka akan menjadi jenis yang berkembang secara serentak.

Related  Cari tempat di laman web anda untuk pelbagai hibrid Cherry Blossom

Pada satu pokok adalah perlu untuk memperuntukkan tidak kurang daripada 12 meter persegi bumi. Baja terbaik untuk ceri manis adalah baja kuda. Ia dibawa pada musim gugur, ditambah ke dalam lubang. Pada musim bunga, untuk pembangunan pesat, tumbuhan memerlukan baja nitrogen – urea tersebar ke dalam bulatan berhampiran. Selepas berbuah, pokok itu disediakan untuk musim sejuk, memberi makan pada bulan Julai-Ogos kalium sulfat dan superfosfat.

Pembentukan mahkota, cawangan rangka memimpin selama 4 tahun mengikut skema:skim pemangkasan

Selepas setiap tahun, pemangkasan kebersihan dan penipisan dilakukan, sementara mengehadkan pertumbuhan.

rawatan terhadap perosak seranggaRawatan pencegahan dengan nitrophene dan tembaga vitriol pada musim bunga akan membolehkan pokok-pokok menjadi kebal terhadap penyakit kulat. Rawatan terhadap serangga perosak akan menjaga kebun dari penyakit yang telah dimasukkan. Dari pelepasan fros dan gusi akan menyelamatkan penjagaan yang betul.

Ia mesti diingati, ceri manis yang berhampiran akan bersih, dan di sekelilingnya anda boleh menanam madu dan kacang-kacangan dan siderates. Apabila memotong, mulsa akan memberi makan bumi dengan unsur-unsur berguna kandungan semulajadi.

Dan hidup pokok anda selama seratus tahun!

Ceri di Tengah Tengah – video