sarang untuk katil hangatIa tidak menguntungkan untuk melengkapkan rumah hijau di bahagian-bahagian kawasan kecil, kerana struktur pegun lebih banyak ruang daripada rumah hijau. Kita perlu menjaga rumah hijau, cat sokongan kayu, supaya papan tidak kering.

Oleh itu, ramai penduduk musim panas yang menggunakan tempat tidur hangat di plot mereka, mengatur rumah hijau kecil untuk tomato dan tanaman lain. Teknologi yang berkembang ini membolehkan anda menanam benih di atas katil dua minggu sebelum itu, dan oleh itu – untuk menuai pada pertengahan bulan Jun. Di rumah hijau, anda boleh menanam tanaman termophilic, walaupun anda hidup dalam iklim yang sejuk.

Pemasangan gerbang di atas katil hangat

Anda perlu memasang gerbang di atas katil. Untuk melakukan ini, bingkai kayu patch hangat digerakkan ke tanah dengan pin logam, yang akan berfungsi sebagai penyangga untuk lengkungan. Sokongan ditetapkan pada jarak yang sama antara satu sama lain.

Kemudian mereka memakai paip polyethylene untuk air sejuk.

Jika lebar katil hangat adalah 1 m, gunakan panjang paip 2.5 m, dengan itu, ketinggian rumah hijau siap ialah 1.1 m, yang cukup untuk tomato. Jika anda ingin menanam timun atau tanaman tinggi lain di atas katil, gunakan panjang paip 5 m.

Apabila arka dipasang, anda perlu mengukuhkan lagi mereka. Untuk melakukan ini, gunakan ketebalan rasuk 50 mm, yang dipasang secara menegak di tengah-tengah lengkungan akhir. Sokongan yang dihasilkan tetap dengan skru.

Sokongan akhir ditutup dengan filem polietilen, yang diperbaiki dengan kerangka pembinaan. Untuk kes katil taman yang hangat, filem itu tetap dengan jalur kayu.

Apabila sokongan akhir sudah siap, anda perlu menyelaraskan semua arka di bawah tahap. Untuk ini, satu sisi setiap arka diskrukan ke badan katil yang hangat, dan kemudian rasuk panduan tengah dipasang pada arka. Ia diskru ke batang akhir.

Selepas meratakan di bawah tahap semua arka, mereka dipasang dengan ketat ke badan katil hangat. Pada jarak 25 cm dari pancaran sentral, dua papan lain diskru, yang perlu untuk sokongan mudah bahan penutup.

Related  Penanaman jagung gula

Selepas pembinaan sokongan, rumah hijau harus ditutup dengan bahan penutup putih. Kaedah penanaman ini mempunyai beberapa kelebihan:

  1. Di dalam sarangnya, kelembapan bertahan lebih lama, jadi anda tidak perlu memasak tempat tidur.
  2. Di rumah hijau ada suhu yang stabil, sehingga anda dapat menanam tanaman yang menyukai panas dengan rumah kaca bahkan dalam iklim yang dingin.
  3. Untuk pertumbuhan yang baik, tomato memerlukan pengudaraan. Rasuk sampingan membenarkan membuka filem untuk udara segar.

Kelebihan reka bentuk rumah hijau adalah bahawa ia boleh dibongkar dan dipindahkan ke patch panas lain untuk tahun depan. Ini membolehkan anda mematuhi putaran tanaman.