bojler za tušProblem postavljanja električnog grijalice toka u tuširanje javlja se u urbanim sredinama ljeti, kada komunalije popravljaju mreže. Trebamo takav uređaj i kamionere. Ako je moguće, ekonomičnija je ugradnja plinske opreme. Protočni grijač ne zahtijeva mnogo prostora, spreman je u bilo kojem trenutku da dade pravu količinu vode.

Zahtjevi za ugradnju električnog grijača za tuš

kontinuirani grijač vodeDostupna je široka paleta električnih protočnih grijalica za tuširanje. Odlikuju se toplinskim elementima, snap-in i parametrima. Ujedinjuje sve uređaje zahtjev za pouzdanom mrežom za povezivanje. Iz mogućnosti spajanja snažnog elementa grijača bez preopterećenja kućne linije, ovisi o tome koliko se vode može trošiti. Tekući grijač vode za tuš izračunava se na temelju protoka vode u lonac za napuhivanje u prosjeku od 6 l / min. Dakle, zimi, kada je voda na autocesti oko 5 C, potreban je grijač od najmanje 13 kW snage, to je moguće samo s trofaznom mrežom.

Možete koristiti ne tlačne instrumente, one se ugrađuju na jednofazne linije s potrošnjom snage 3-8 kW. Obično takvi električni grijači vode na tušu imaju vlastitu mlaznicu i rade samo s njom.

No čak i uređaji male snage zahtijevaju odvojeni dovod, vlastiti štit i sustav zaštitnih blokova za upotrebu električnog aparata u vlažnoj prostoriji.

Prije stjecanja uređaja potrebno je zaključiti stručnjaci o mogućnosti spajanja uređaja u zgradu stanova. Izgrađen prije više od pola stoljeća prema drugim standardima i pod starim aparatima za kućanstvo, mreža može biti slaba za instaliranje grijača za tušem.

Dakle, prije kupnje uređaja trebate:

 • saznati maksimalni kapacitet za koji je dizajnirana kućna mreža;
 • razjasniti je li moguće provesti trofaznu liniju, jer prisustvo električne peći u kućanstvu nije jamstvo ove mogućnosti;
 • kako bi se pojasnio je li pritisak u vodovodnoj vodi stabilan i njegovi parametri za odabir tlaka ili nenaponskih uređaja.

Related  Odabrali smo pumpu za navodnjavanje kućica iz bačve

tuš u kupaoniciNeće biti teško instalirati bojler bilo kojeg kapaciteta u modernim višemjesečnim stambenim zgradama. Standardom se osigurava opremu za napajanje koja osigurava ugradnju uređaja do 36 kW. Grijač vode za tuš u šalici može biti samo bez pritiska i povezan preko posebne linije do 8 kW. Ali kod dacha možete koristiti oba skladišni kotao i solarnu energiju za dnevno grijanje kontejnera.

Značajke pokretnih električnih kotlova

krug grijača vodeElektrični grijač vode instaliran na tušu radi na načelu ispiranja spirala grijaćeg elementa vodenim mlaznicama. Što je manja debljina sloja zagrijanog voda, to će se brže zagrijati. Podešavanjem protoka vode u tušu moguće je podići ili smanjiti temperaturu mlaza. Učinkovitost i pouzdanost grijača ovisi o snazi ​​jednog ili više grijaćih elemenata, vodoopskrbnom sustavu i dizajnu kotla.

Prednost pokretanja sustava grijanja je:

 • dobivanje vruće vode u odgovarajućoj količini nekoliko sekundi nakon uključivanja vodotoka;
 • kompaktnost uređaja i prikladnu instalaciju;
 • kratko vrijeme čekanja nakon primanja naredbe.

Postoje značajni nedostaci kod korištenja tekućeg bojler za tuš:

 • sigurnosni zahtjev pri korištenju električnog aparata u kupaonici zahtijeva profesionalnu instalaciju svih uređaja u izvedbi s vlagom, prisutnost RCD-a, uzemljenja i dodatne jedinice za električnu zaštitu;
 • ugradnja zasebne linije na uređaj;
 • mogućnost korištenja grijalice na jednoj točki izbora;
 • Za postizanje normalnog protoka i tlaka u tušu s ugodnom temperaturom potrebna je trofazna mreža.

Posebna pozornost treba posvetiti ožičenju vodova trofazne struje u tuš kabini. Ne pokušavajte sami raditi posao. Vjerujte opremu, izbor kablova i zaštitne sustave specijalistima. Nijedan uređaj nije imun na kvar, a voda je tekući dirigent, poput ljudskog tijela.

Izračunavanje potrebne snage kako bi se osiguralo prijam tuš

grijač vodeZa pravilno izračunavanje potrebnog kapaciteta tuš jedinice koristimo sljedeću formulu:

M = P * (Tu-Tn) * 0,073, gdje:

 • M – snaga kW za vodu za grijanje;
 • P – protok vode po jedinici vremena;
 • (Tu – Tn) – koliko stupnjeva tople vode.

Related  Ručni kultivator za vrtlarstvo – alat od primarne potrebe

Za oštriti 4 litre vode na 20 stupnjeva potrebnih 6 kW snage, ali grijač zadovoljio samo ljeti, kad je voda i tako toplo, a korisnik je zadovoljan i niskog tlaka. Za puni tuš, potrebna je trofazna instalacija od najmanje 13 kW.

Međutim, proizvođači su primjeni zakone fizike, razvio je sustav bez pritiska elektro vode za tuševe s mnoštvom posebnog dizajna, povećava pritisak na izlazu, ne samo povećanjem volumena grijanom vodom. Posebne tuš mlaznice imaju širi vod za spajanje s uređajem i uski na izlazu. To povećava tlak u sustavu, a male rupe u tušu dodati efekta pritiska. Zato bez sustava tlaka rade s vlastitim skupom privitaka. Uređaji za pritisak ne trebaju takve trikove, oni koriste standardnu ​​sanitarnu opremu.

U tehničkim parametrima svih protočnih vodenih grijača vode po tušu, brzina protoka je naznačena iz izračuna grijanja do 350 C, a samo Electrolux izračunava protok na temelju temperature 29.

Uređaj i razlike tlaka i sustava bez pritiska

Standardni set bojlera za tuširanje sastoji se od:

 • Napajanje dizalice iz mreže;
 • naprava za spajanje tuš ili završena veza kanala za zalijevanje u kompletu;
 • termostat s blokom sušenja električnog grijača;
 • grijaći element i ulagač;
 • stambenog i upravljačkog sustava.

model atmorDo sada su najjednostavniji bili niskotlačni automobili, ali s pojavom nove Atmor serije, tako da možete razgovarati s oprezom. Novi, popularan među korisnicima, bio je bojler koji izvodi Atmor Enjoy 100 na tušu. Ovo je uređaj bez gravitacije, dizajniran za snagu od 3500 W, u seriji ima snažnije marke. Grijanje temperature do 50 stupnjeva, podesivo. Brzina protoka 3 l / min na nazivnoj temperaturi. Stoga se može povećati, spuštajući grijanje na ugodnu razinu, postoje 3 faze regulacije. Veličina kućišta je 39 x 22 x 9 cm, vrlo mala. Slučaj je plastični, ergonomski. Uređaj ima nižu opskrbu vodom, crijevo za tuš glava je dugačak 1,5 m. Koristite se grijačem za vodu s filtrima za pročišćavanje vode na ulazu. Uređaj košta 2670 rubalja. Jednostavna instalacija i ušteda energije u procesu korištenja čine ga prednost odabira Atmor grijalice.

Related  Kako odabrati glodalicu za drvo

Kako odabrati električni toplinski pritisak vode?

dijagram ožičenjaNajprije odaberite parametre koji su već spomenuti. Važno je da uređaj pripada pouzdanom proizvođaču, a mnogi od njih. Na raspravi Atmor, Ariston, Termex, Electrolux i drugih poznatih brandova. Zatražite pouzdan pregled modela na Internetu.

Za instalaciju tlačnog uređaja u zgradu stana, moguće je za ljetno razdoblje ispunjavanjem tople vode. U tom slučaju aparat će ostati zimi, što će znatno produžiti vijek trajanja.

Ugradnja stalnog električnog bojler – video