Motorna pila Stihl mc 180Motorna pila Stihl mc 180 je alat za rezanje drva u poprečnom smjeru. Oprema pripada kategoriji opreme za kućnu uporabu. Model se razlikuje od profesionalnih alata s materijalom radnih tijela i namijenjen je za periodično korištenje, ne više od 40 minuta po ciklusu rada.

Vrste pila i tehničkih svojstava

Lančana pila u rastavljenom stanjuPotražnja za Stihl mc 180 motornom pilom kod amatera određena je udobnošću rada i pouzdanosti. Temeljni model teži samo 3, 9 kg. Sablja, duljina platna 35 cm omogućuje vam da vidite drvoreze ili ispustite drveće s odsječkom do 30 cm. Snaga dvotaktnog motora od 2 litre. To vam omogućuje da obavite sav posao kućanstva povezan s poprečnim rezanjem ploča, pa čak i ogrjevnim drvetom iz bilo koje vrste drveća. Kapacitet spremnika goriva je samo 0,25 litara, ali to vam omogućuje da rade bez zaustavljanja 45-55 minuta.

Biti korišten za punjenje smjese koja se sastoji od preporučene ili ne ulje mjenjača s omjerom olovnog benzina AI-AI-92 i 95 – 25 ml aditiva po litri benzina.

Lanac za lancanu pilu Miran 180 predstavlja beskrajnu zatvorenu traku od 50 veza. Ostali parametri:

 • lančani nivo – 3/8 inča;
 • širina utora je 1,3 cm;
 • materijal za proizvodnju visoko ugljičnog čelika, kromiran čelik, dobitne slavine.

Lančana lančana lanca 180 MirnoRadni mehanizam, pila za pile, uključuje gumu, zvjezdicu i automatski sustav podmazivanja.

Sustav napetosti lanca nalazi se na bočnoj strani, što je prikladno. Za lanac je predviđen kočni uređaj.

Sustav napetosti lanca nalazi se na bočnoj straniOvisno o duljini gume i modernizaciji lančanika KS 180 postoji nekoliko izmjena. Sabre pile s duljinom od 35 cm se modeli u kojima je oznaka 14 prisutan, njihove duljine u inčima – 14. istu opremu motora i njenih parametara, a dužine od 40 cm od gume, pod nazivom MS 180 16 180 pile Stihl mc C BE alat iznad klase. U njoj su oba linijska duljina od 40 cm, sustav laganog pokretanja i sustav za brzo zatezanje lanca. Lagani pristup filtru za usis zraka, uvjet u kojem se produžuje vijek alata.

Related  Zašto trebate aeratorsku stazu

Sustav za lagano pokretanje

Usklađenost s uputama temelj je za dugi rad mehanizma

Na bilo koji instrument, složeniji je, kao i motorna pila za vjetrobransko staklo 180, priložena uputa za uporabu. Prije nego što započnete prvu vožnju, morate proučiti tehnički priručnik. To je još važnije ako već imate iskustva s Druzhbinom pila. Druga konfiguracija, sustav zatezanja lanca, uvjeti za pokretanje i podešavanje alata zahtijevaju prethodno upoznavanje. Na forumima postoje izvještaji o tome da je pilana preplavila svijeću na prvom startu – starter je povukao mnogo puta, potrebno je:

 • Pomaknite polugu do krajnjeg položaja;
 • povucite starter polako – 2 puta;
 • povucite nekoliko puta oštro i brzo.

Da nema problema, potrebno je razviti benzin do kraja, a ne ostavljajući u spremniku nekoliko dana.

Filtar zraka i svjećicaUputa za uporabu daje verbalnu definiciju oznaka na kućištu alata. Postoji također i karakteristika dijelova, redoslijed demontaže lančane pile 180 za zamjenu čvorova, oštrenje lanca.

Upozorenja o redoslijedu rada s alatom povećane opasnosti, o sigurnim prijemima pomoći će izbjeći traumu. Važno je mijenjati lanac, svakako provjerite preporučuje li ga proizvođač. Nedosljednost čvorova može dovesti do neuspjeha, nepoštivanja uvjeta jamstvenog servisa.

Popravite svoju pilu vlastitim rukama

Popravak motornih pilaPojavom lagane i udobne lance pile MC 180 u kućanstvu, ona u potpunosti zamjenjuje dvije ruke, pramčane, pa čak i piljevinu. S vremenom su lanci prigušeni, zupčanici se nose, sustav za opskrbu uljem je oštećen. Neki se problemi mogu riješiti sami. Drugi zahtijevaju popravke u posebnim servisnim centrima.

Provjerite ima li masti u spremniku, i da li se radi o lancu, možete koristiti čisti list papira. Da bi se guma poslala na list papira, ona bi trebala imati karakterističan trag u obliku uljne trake.

Sklop alata alataPopravak pile po sebi može se shvatiti samo u čvorovima uređaja i slijedu operacija za uklanjanje i vraćanje ili zamjenu čvora. Priručnik za rad motornog pila Smjesa 180 postat će pouzdani pomagač. U njemu se nalaze metode ugradnje i slijed operacija za popravak:

 • sustavi za opskrbu naftom;
 • dovodeći u pogon rasplinjač;
 • popravak ili zamjena pumpe ulja.

Related  Pregledajte marke Druzhba

Oštrite lanac vlastitim rukamaOsim toga, domaći majstor može skratiti ispruženi lanac i izoštriti ga.

Ako je pila za vrijeme rada ostaje suho ili naftne tokove, zbog čega zahtijeva uklanjanje kvara i popravak Stihl motorne pile sustav podmazivanja 180. U tom slučaju, provjerite naftom linije i gustoću veze s priključcima. Filtar za ulje mora se očistiti. Ako na crijevima postoji malo mehaničkih oštećenja, brtvljenje se može vratiti brtvenim sredstvom.

Popravak rasplinjačaRasplinjač se čini težim kada pokreće pilu, a alat za trčanje ne dobiva zamah, zaustavlja se pri zaustavljanju. Uzrok svibanj biti trošenje manžeta na klipu, kao rezultat, usisava zrak kad je ispražnjen. Da biste popravili rasplinjač, ​​uklonite ga i pričvrstite na balon na akceleratoru, raščlanjujući čvor u redoslijedu:

 • Skinite poklopac s membranom odvrim vijak;
 • uklonite zaštitni krug;
 • odvojite zaklopku zraka, uklonite ventil za gas;
 • izvucite akcelerator s oprugom;
 • zamijenite sitni klip s manžetom i montirajte rasplinjač obrnutim redoslijedom.

Provjerite radnu sposobnost svjećicaNeispravnost može biti posljedica sustava paljenja. Nakon provjere učinkovitosti svijeća i čišćenja ugljika, izvršite prilagodbu rasplinjača, napajanje i očistite injekcije. Rasplinjač je složen čvor, a radna brzina ovisi o njegovu podešavanju. Ako nema povjerenja i vještine, bolje je koristiti usluge stručnjaka. Često, rad na siromašnom benzinu, s uljem nije preporučljivo, glavni je uzrok svih problema.

Da bismo pomogli resorniku resursa, na raspolaganju vam je informacije o tome kako popraviti čeličnu lancanu pilu sa svojim rukama, na primjer, video će prikazati redoslijed rastavljanja.

Za dijagnosticiranje sustava podmazivanja možete pronaći ovdje:

Značajke lanaca pile

Lančani lanacRadni mehanizam pile je lanac. Proizvodnja lanaca pile provodi se prema posebnoj tehnologiji:

 1. Rezni element izrađen je od visoko ugljičnog čelika, a upotreba kromiranja ili primjene na rezaču dobivenog sloja. Što je složenija proizvodna tehnologija, to je veći trošak lanca.
 2. Rupice šarki su tlo kako bi se smanjilo trenje i produžilo vijek trajanja.
 3. Nokti su samo otvrdnuli posebnom tehnologijom.
 4. Na zubima su označeni na kojima možete utvrditi trošenje i izraditi ujednačeno oštrenje.
 5. Nakon povezivanja veza u lanac, proizvod se proteže kako bi se osigurala dimenzijska stabilnost tijekom rada.

Related  Pregled privitaka za bušilicu za rad u zemlji

Lančana vezaDobro razvijeni sustav automatskog podmazivanja lanca povećava vijek trajanja. Nova pila treba odabrati u skladu s karakteristikama navedenim u uputama za uporabu lančane pile 180.

Trebate znati lanac s pobeditovye obloge su 3-5 puta skuplji nego obično, ali brusiti svoje ruke na popravak motornih pila Stihl 180 nemoguće. Zaposleni takvim alatom češće zaposlenici Ministarstva za izvanredne situacije.

Za produženo razdoblje bez održavanja potrebno je koristiti ulje koje preporučuje proizvođač alata. Koristi se poseban mineralni sastav koji sprečava brušenje lanca. Nije dopušteno koristiti ulje, namijenjeno dodatku benzinu za pile Stil.

Ulje za podmazivanje lancaČesto se pita pitanje je li moguće provesti uzdužne rezove pilom. Snaga pile omogućava rad na rezanju drva samo preko vlakana.

U masi svojih pregleda na pile su mirno. Postoje pritužbe oko nedovoljne snage instrumenta. Potrebno je odabrati pomoćnika za zadatke. Jednostavna i povoljna Lančana pila 180 je dizajnirana za periodičnu upotrebu. Za rad na sječi i rezanje drva postoje posebni proizvodi. Kod kuće, takva opcija nije opravdana. Alat je mnogo teži i piljen po malim daskama koje nisu s rukom.

Cijena Stihl MS 180 motorne pile je sasvim drugačija. Najjeftiniji osnovni model uobičajenog kompletnog seta. Trošak uređaja ovisi o zemlji proizvođača. Njemački ili američki proizvod skuplji je od kineskog iz poznatih razloga.

Pregled lančanih pila mirno 180