Za olakšavanje teškog rada ljetnog stanovnika pomoći će Neva motoruTeški poljoprivredni rad može značajno olakšati Neva motorni blok. Mehanizam kotača za uzgoj zemljišta opremljen je samo kultivatorom. Ali uređaj s jakim motorom prilagođen je za rad s montiranim alatima za obradu zemlje, košnju trave, pa čak i kolica za transport.

Prednosti motoblock

Neva Motoblock može se nadopuniti dodatkomProljetni radni dan u seoskom seoskom imanju gotovo je okrugli. Većinu vremena potrebno je ručno raditi na kopiranju polja za sjetvu. Usput su bili mehanički konji – Mole, Neva i slično. Za 2 sata na motorni blok Neva može iskopati 10 hektara zemljišta, osloboditi 3 dana za ostale proljetne ili jesenske radove. Kljun je mali i žilav, čak i ženske ruke su sposobne, ali slabe snage, prilično slabe vuče. Poklon za seljane postao je moćnijom univerzalnom jedinicom.

Motoblock Neva, je zamisao strojeva za strojogradnju St. Petersburg. Stvorena je na crvenom listopad-Neva poduzeću. Proizvođači su stvorili jednostavan nepretenciozan automobil za sve sezone za seoski posao. Snaga motora 5,5-7,5 litara. a. osiguravaju pouzdani motori

 • Američki model “BriggsStratton”;
 • «Honda»;
 • «Subaru».

Motoblock Neva s adapteromMotoblock je opremljen dvostrukim zračnim filterom, što čini rad stabilnijim. Prilikom okretanja pogona jedan je kotačić isključen i odmotan “na pete”. Mogućnost korištenja drugih alata za poljoprivredni rad čini motoblok univerzalnim pomoćnikom seljaka.

Možete kupiti i popraviti uređaj u najudaljenijim regijama. Cijena Neva motobota je dostupna i za osobe s niskim primanjima. Zemlja ima 250 trgovina koje prodaju poljoprivredne strojeve i 160 servisnih centara. Online trgovine isporučuju kupljenu robu u bilo koji dio zemlje uz pomoć popisa za slanje e-pošte. Proizvođači proizvode strojeve s jamstvom, ali 1% braka je neizbježno, tada je tehnologija zamijenjena ili je jedinica poslana na instalaciju. Nema problema s kupnjom potrebnih rezervnih dijelova za Neva motor-blok.

Modeli motoblokova

Motoblock Neva MB-1Prva je jedinica sastavljena s domaćim modelom DM-1K. Crijevo cilindra motora bilo je lijevanog željeza, što je značajno povećalo životni vijek motora. Razvoj teških tala i čak i djevičanskog tla bio je snaga aparata. Do sada, na farmi sela, možete upoznati motorni blok Neva MB-1.

Modernizirani model motobota je u velikoj potražnji. promjene:

 • instaliran je reduktor zupčanika;
 • upotrijebljeni uvozni motor;
 • mogućnost otključavanja lijevog kotača za lagano uključivanje male platforme;
 • brzina praznog hoda povećava se na 12 km / h.

Motoblock Neva MB-2Nosivost motora Neva MB-2 iznosila je 300 kg, što je omogućilo korištenje trakavice. Nakon modernizacije motoblock počeo uživati ​​u povećanoj potražnji, unatoč značajnom povećanju troškova. Stručnjaci su ocijenili povećanje izvedbe modela:

 • Povećajte širinu prerade trake u jednom prolazu;
 • mjenjač s pomakom brzina – 4 naprijed, 2 leđa;
 • remen za prijenos snage na priključke;
 • prisutnost upravljača;
 • Povećanje nosivosti tereta na prljavom putu do polutona.

Korijen alat, koji dolazi s blok – sablja glodalice za razbijanje gornjeg sloja tla. S povećanjem snage, njihova držanja udvostručit će se dubinom razmaka od 35 cm. Pogledajte kako Neva motoblock radi lako na videu:

Postoje modeli MB-23 i MB-3. Model 23 obavlja iste funkcije kao MB-2, ali motor ima kapacitet od 10 litara. a. i slučaj je postao teži. MB-3 svjetlosni kultivator bez priključaka.

Motoblock Neva MB-3Prvi model je prekinut. Koji od predloženih asistenata za odabir farmera ovisi o području zemljišta i prirodi posla.

Različiti privitci za motoblok Neva

Izvorni proizvod je struktura okvira. Opremljen je gumenim kotačima s dubokim i teksturiranim valovitim profilom za dobar prianjanje na skliskoj površini. Komplet uključuje rezače u obliku sablja na osi, koji zamjenjuju kotače tijekom uzgoja. Za cjelogodišnju upotrebu, za Neva motorni blok nude se raznovrsna oprema za šarke.

Tehnika se stoga naziva blokom, uz pomoć awnings zamjenjuje sijena i hiller, kolica za prijevoz do smeće u pola rublja, a zimi se pretvara u snijega. Kupnja dodatnih nadstrešnica može biti jedan po jedan ili u paketu.

Kosilice i kosilice

Stroj za košnju na Neva motor-blokuUmjesto rukom pletenice priloženog alata štedi vrijeme i snagu. Ovisno o profilu i ravnini stranice, odabran je segment ili rotacijska kosilica.

Segmentna kosilica za Neva motorni blok predstavlja okvir opremljen noževima za rezanje. Noževi u obliku dviju ploča sa zubima dobivaju oscilirajući gibanje iz pogona i rade kao škare, rezajući travu u vodoravnom dijelu. Širina prianjanja je 110 cm, brzina kosilice je 4 km / h. Kada se brine za travnjak, tehničar će pružiti neprocjenjivu pomoć

Uređaj ima zube izrađene od tvrde legure i zalogaje, čak i povremeno kapi grančica do 1 cm u poprečnom presjeku. Iz sigurnosnih razloga instrumentni remen je prekriveno kućištem. Ukloniti i staviti krov može biti brzo, i neće biti teško zamijeniti pločicu zubima, u slučaju lomljenja uređaja za rezanje.

Važno je napomenuti da je nagib kvalitativan čak i na neravnim mjestima, budući da se čišćenje polja provodi u dva prolaza. Na kraju konzole je sanjka, ne dopuštajući da mehanizam padne na tlo. Rotacijske kosilice za motoblock proizvode nekoliko tvornica u zemlji, tip KN 1.1.

Segment kosilice za motoblockRotorna kosilica za Neva motorni blok u ruralnim područjima postala je sve raširena. Uređaj predstavlja disk ili dva, montirana na okvir u sredini. Kada se rezne površine diska okreću, sve što padne na putu je srušeno. Uređaj je namijenjen:

 • voditi debelu travu;
 • rade na nejednolikoj površini;
 • kositi dolje, obraslo grmlje, neugodnosti.

Mehanizam za rezanje predstavlja 4 noževe, pričvršćene na disk pomoću čepova. Noževi izlaze iz utora na disku pod djelovanjem okretnog momenta, a nakon što se zaustave, uklanjaju se na mjesto. Trava je položena u glatke role. Kosilica za motorni blok Neva tip Zarya opremljena je s dva diska, okrenuta jedna prema drugoj. Visina krilca je podesiva. No, noževi se brzo zatamnjuju ili izlaze iz sudara s olakšanjem. Proizvodnost alata rotora je ispod, širina krivulje je 80 cm.

Rotacijska kosilica na motoblokZa primjenu u prigradskom području u pretrpanim uvjetima, prikladnija je rotaciona kosilica montirana na Neva-KR-05 za motorni blok. Oprema za vlastiti motoblok proizvodi proizvođač Krasny Oktyabr. Širina uboda je samo 56 cm omogućuje vam da postavite granice i pomaknite stabla.

Korištenje bilo koje vrste košnje nameće izvođaču odgovornost za sigurnost drugih i vlastitih. Stoga je nužno ne samo provjeriti čvrstoću pričvršćivanja alata za rezanje i duljinu pojasa nego i stanje polja koje treba rezati.

Kante, kamenje i drugi strani predmeti mogu oštetiti noževe, ozlijediti kosu. Potrebno je voditi brigu o povlačenju djece i životinja iz rizika. Radite u zatvorenoj odjeći i zaštitnim naočalama.

Tijekom rada treba periodično provjeravati stanje pričvršćivanja i zatezanja remena. Ako je potrebno popraviti ili zamijeniti nož, nož, motoblock mora biti odspojen.

Zašto trebate adapter za motoblock?

Adapter na motoruAdapter za Neva motorni blok predstavlja okvirnu strukturu s mehanizmom za vuču. Na vrhu se može postaviti sjedalo za zaposlenika ili kutiju za prijevoz robe. S gumenim kotačima prednjeg kotača i stražnjim kotačima na stražnjim pogonima, proizveden je upravljivi mehanizam sa samo četiri kotača. Minitractor se može koristiti za razne poslove.

Budući da Neva motor-blok ima 2 spojke, jedan od njih je pričvršćen na vozačevo sjedalo. Drugi čvor može biti opremljen hillerom ili drugim sličnim alatom. Radovi na vrtu mogu se provesti u povoljnijim uvjetima.

Adapter model AM-2Model AM-2 opremljen je posebnim okvirom i mehanizmom za tende s podiznom polugom. Rezultat je mehanizam s vozačem, u praznom hodu brzinom do 10, u radnom položaju – 3 km / h.

Ostali parametri:

 • dimenzije u sklopu – 1600 * 750 * 1270 mm:
 • težina adaptera je 55 kg;
 • trag kotača – 65 cm;
 • lumen je 27,5 cm.

Model APM-350-1 koristi se kao stolac, ili umjesto stolca, instaliran je drugi set opreme. A zatim se uzgoj zemlji može provoditi istodobno s dva bregasta, s dvije plugove. Na ovom adapteru tijelo je pričvršćeno za prijevoz teških kompaktnih jedinica.

Hilleri su se koristili u nadstrešnicama do motornog bloka

Ploughshare hillerNajteža radnja je sjeckanje brazda za sadnju i hvatanje uzgojenih biljaka. Sjeckanje u rukama vrtlar je univerzalni alat. Sonda za Neva motorni blok kreirana je prije drugih alata. Razlika između diska i vijaka koji se koriste u krovištu je načelo njihova rada. Prozračnjak, stvoren od oblikovanih dijelova, povezan zajedno kao strelica, omogućuje da s obje strane razbije tlo s oštrim krajem ovalnim pomoću zakrivljenog profila. Postoje uređaji:

 • neregulirana;
 • podesiva;
 • Nizozemski.

Neregulirani hillerNeregulirani hiller je fiksna širina konstrukcije. To je najjednostavniji uređaj, koji stvara rad na jednome mjestu zbog čvrstih krila. Takav hiller može raditi na brazdama, gdje je slijetanje izvršeno njegovim profilom profila. Takav alat radi u utorima do širine od 30 cm i ne može se pojaviti u redovima krumpira. Upotrijebite nadstrešnice s lakim kultivatora, na šipkama do debljine 12 mm. Uređaj je energetski intenzivan zbog profila koji se koristi na umjereno vlažnoj tlu. Na moćnom motoblocku, njegova uporaba je neopravdana.

Konstrukcije s promjenjivim zahvatom najčešće se susreću na osobnim poljoprivrednim gospodarstvima, budući da je načelo njegovog djelovanja slično kopiranju. Ovaj alat može se obnoviti na bilo koji redak. Primijenite i dvostruku hilleru. Sa prolazom, dio tla prolazi ponovno u brazdu, čime je vrh niži. Međutim, ne samo da regulira raspad, već i dubinu smrzavanja.

Snimanje diskaNizozemska vrh brda je kompromis između prve i druge varijante. Visina udara i uske brazde dobivena su podizanjem preklopa do željene visine. Sklopljeni, gotovo su dvostruki. Pljusak se podigao, poput krila leptira. Zbog visokog krila, zemlja ne pada u brazdu, vrh je visok.

Za Neva motorni blok, otvor za disk smatra se najboljim krovom. Dva diska instalirana na određenoj udaljenosti postavljena su na željeni kut bijega. Sustav za pričvršćivanje je usklađen, čineći potrebnu veličinu reda i visinu udara. Takvi uređaji su nekoliko puta skuplji od krilatih, ali rade učinkovitije, a opterećenje na motor-bloku je manje.

Prilikom rada s hlađenjem treba koristiti smanjenu brzinu i zamijeniti gumene kotače metalom radi bolje prianjanja na tlo. Nakon rada, očistite sve dijelove za pričvršćivanje od tla i mazite ih debelim masti – litolom ili solidolom.

Primjena kobilice s motornim blokom

Potresat na Neva motor-blokPrincip opreme za sakupljanje krumpira temelji se na vađenju gomolja iz zemlje i prosijavanju. Sakupljanje se obavlja ručno. Za svaki prolaz motoblokta, krumpir se izvlači iz jednog reda.

Skupljač krumpira za Neva tresilicu vibracijskog tipa KKM-1 koristi se na laganim suhim tlima s niskom vlagom. U ovom slučaju, u zemlji treba biti manje kamenja od 9 tona po hektaru. Uređaj se sastoji od podšišane šindre i rešetke na kojoj zemlja odvaja, a krumpir ostaje na površini. Uređaj je jednoslojni, kapaciteta do 0,2 ha / h. Traka širine 37 cm, dubine 20 cm, izrezana je, izrezana i prošla kroz rešetku. Postoje i druge izmjene koje se temelje na istom načelu vibracijskog prosijavanja izrezane lopatice.

Motoblock je opremljen kobilamaSličan učinak na uređaj za vibracije, nazvan Poltavchanka. Kopač ima veće hvat, ali manju depresiju. Uređaj je dizajniran za rad u srednjoj vlagi i sastavu, tlu.

Pregled motornog bloka Neva – video