Proizvodni strojevi za krumpir za motoblockZa berbu krumpira u malim i srednjim parcelama koristi se motorni blok. U ovome slučaju potrebno je kopač krumpira za motorni blok jer je poljoprivredni posao nezamisliv bez posebnog alata, čvora i opreme. Teška vremena ručnog rada su stvar prošlosti.

Svaki model kopača krumpira ima isti tip rada. Opišite njegovo načelo: zubi ili štapovi, koji se spuštaju u zemlju, izvadite gomolje na površini iza gomolja. Iz gnijezda se uzdiže svaki krumpir, koji se vrlo brzo skuplja ručno.

Vrste ubrizgavača krumpira

Izgradnja jednostavnog kopača krumpiraNa tržnici su na tržištu nekoliko desetaka modela uređaja, ali ih ima samo dva:

 1. Jednostavno kopanje krumpira. Obični privici poput lopatice ili oraha s zavarenim štapovima ili zubima. A plug – lopata se presijeca u tlo, podižući zrelog voća prema van zubi. Ispada da se višak zemlje uklanja iz korijenskih usjeva tijekom labavljenja i podizanja tla. Iznad ostaju svi gomolji iz gnijezda. Posebnost jednostavnog krumpirovog kopača je da je ugrađena na bilo koji motoblok ili mali traktor.
 1. Vibrovo krumpir. Ovo je ubrizgavač krušnog stroja za motorni blok. Opremljen s rešetkom ili rešetkama, koji se postavljaju na potporne kotače. Isto tako, izgradnja osigurava udio. U procesu rezanja, tlo se presijeca kroz tlo, a zatim uzdiže uz korjenaste usjeve na rešetki. Na rešetki krumpir se provlači s tla i vrhova. Nadalje, korijen usjevi pada na površinu stranice. Na kraju, lako je žetvu žetve u vrećama iz kave za kopanje krumpira.

Vibracioni krumpir

Poljoprivredna oprema ove vrste proizvodi se pod različitim markama, ima nekoliko vrsta pričvršćenja. Prije kupnje bolje je provjeriti je li uređaj prikladan za vaš model kultivatora.

Nekoliko velikih popularnih modela za kultivatore:

 1. Uobičajeni “KKM-1”.
 2. Uobičajeni “KVM-3”.
 3. Obični “Garden Scout”.
 4. Vibracije “Neva”.
 5. Vibracijska “Poltavchanka”.

Related  Makita perforator je profesionalni alat

Cijena dobavljača krumpira za motoblock s ovog popisa varira od 7000 do 12.500 rubalja. U ljetnoj se sezoni cijene, naravno, mogu povećati.

Važno je da su navedeni modeli krumpirovog kopača upravo prikladni za vrstu pričvršćenja na motorne blokove:

 1. “Salute”.
 2. Neva.
 3. “MTW”.

Domaći kavu za kavu za motoblock

Napravite ručni kopači krumpira za kompaktna područja. Industrijski tipovi opreme za velike površine bolje su kupiti od proizvođača.

Jednostavna vibrirajuća oprema je jednostavna za proizvodnju od sljedećih materijala:

 1. Željezni kanal.
 2. Komad nije tanji od 5 milimetara. Potrebni su čvrsti čelik za dionicu. Savršeno korišten otpadni platno iz kružnog ili bilo kojeg drugog čelika velike brzine.
 3. Željezni uglovi od metala.
 4. Čelični ili željezni štapovi. Bolje je koristiti armaturu malog promjera.

Model vibracija mora biti izrađen od baze ili okvira. Dizajn mora sadržavati:

 • baza (iznad okvira);
 • ovjesni sustav;
 • povući šipku za podešavanje;
 • Pokretni elementi (kotači ili stezaljke).

Crtanje vibracijskog kopača krumpira za motoblok:Crtanje samokretnog vibrirajućeg krumpira

Potrebni alati

Ne možete to učiniti bez:

 • brusilice;
 • stroj za zavarivanje;
 • greder ili bušilica;
 • gon i razina;
 • montažne ploče;
 • čeličnih vijaka s maticama.

Radite na stvaranju modela vibracija

Pravila za proizvodnju svakog dijela zasebno i sastavljanje cijelog mehanizma.

temelj

Optimalno je koristiti kvadratnu cijev 40 x 40 mm. Bolje je u metalni valjak odvojiti komad metala u 4 metra i podijeliti ga u segmente od 120 i 80 centimetara. Dobivamo četiri potporne grede.

Od tih, morate zavariti podlogu pod pravim kutom u obliku pravokutnika. Dimenzije će biti 120 x 80 centimetara.

Pričvršćenje za vuču

Izgradnja vlastite strukturePotrebno je zavariti skakače koji nisu u sredini okvira (pravokutnik), već četvrtina duljine.

Na donjoj strani baze zavarivanjem, kvadratne cijevi fiksiraju u uspravnom položaju. Postavljeni su izvan osnove za postavljanje osi. Na osovini, kotači se naknadno ugrađuju.

Related  Kako pravilno koristiti hidroponi za uzgoj povrća i cvijeća?

Pomoću bušilice ili grabilice napraviti rupu od 1 cm u prikladnom mjestu za pričvršćivanje.

Okomiti stalci

Povlačimo se 5 centimetara od ruba okvira i zavarimo pričvršćivanjem kvadratnog profila. Njegova duljina ne prelazi 50 centimetara. Nakon 15-20 cm, također fiksiramo kvadratni profil zavarivanjem, ali već 40 centimetara. Nakon drugog stalka već smo izmjerili 40 centimetara i pričvrstili profil za zavarivanje za 30 centimetara.

Kao rezultat toga, dizajn je sličan metalnoj padajućoj ljestvici.

Rigidnost za police

Potrebno je popraviti stupove u donjem dijelu strukture. Za to se koristi metalna traka od 0.4-0.5 mm. Spajanje stalaka zavarivanjem slijedi ispod 45 stupnjeva, osim zavarenih traka među sobom.

Lamech ili ralo

Domaće raloIzrada radnog dijela kopača krumpira. Domaći ploughshares moraju biti uronjeni u tlo, kopajući krumpir redaka za žetvu.

Da biste se okupili, trebate metal od debljine 0,3 mm. Izrežite dvije “radne” lopatice prema crtežu i zavarite domaći plug. Da biste dobili trodimenzionalni oblik koji je prikladan za hvatanje tla, trebate dodirnuti središte lopatica čekićem, prvo pričvršćujući cijelu strukturu šipkom za pričvršćivanje.

Izrada ploče s nagibom

Postavljanje daske za pitKlizna ploča je nastavak izgradnje kobilice, točnije čelične šipke zavarene na bazu. Najlakše je koristiti armaturne šipke promjera ne više od 10 mm, duljine do 120 centimetara. Svakih 4-5 centimetara morate zavariti armaturu, kao što je prikazano na fotografiji.

Vučica za podešavanje

Dodatni element jer je prilagodba potrebna samo na problematičnom (vodenom) tlu.

Skice lako prilagoditi željeni kut za nagib ploče za pojačanje. Najjednostavniji način je da mobilna struktura bude u obliku okvira na kojem se nalazi nagnuta ploča. Okvir se stegne uobičajenim vijcima.

Podupirači

Izgradnja kopača za motoriziranu jedinicu, stvorenu vlastitim rukama, nužno je opremljena pokretnim kotačima radi lakšeg rada i kretanja.

Related  Kako odabrati cirkulacijsku crpku u sustavu grijanja na kopnu

Najpogodnije je opremiti kopač s kotačima iz vrtne kolica s širokom gumom. Kupujemo osovine, učvrstimo ih na okvir i ugrađujemo kotače. Kotače se lakše učvršćuje s klinom (kao u uređaju vrtne kolica).

Najjednostavniji kavez za skladištenje motora s vlastitim rukama

Za izradu jednostavnog kopača krumpira, nema crtežaSkupljač krumpira tipa lanceta najjednostavniji je privitak za kultivator. Za proizvodnju nisu potrebni posebni materijali, složeni crteži i mjerenja.

Potrebna vam je dvodjelna, ali lako je rezati, na primjer, iz stare lopatice. Šipke su izrađene od armature ili su zubi prilagođeni iz starih vilica. Potpuno vlasnik uvijek će se naći čak i za stare razbijene vrtne alate.

Da biste uspješno koristili domaću opremu, morate znati stupanj gustoće tla na mjestu. U suprotnom, uporaba takvog kopača krumpira postat će neprikladna.

Jednostavno priključite na bilo koji model kultivara ili mini-traktor. U konstrukciji nema pokretnih čvorova, tako da nema ničega za razbijanje.

Ubojica krumpira na motoblok – video