Stalak za bušenje olakšat će obradu dijelaStalak za bušilicu, odvijače i perforatore je stacionarni uređaj na koji su alati za bušenje fiksni. Većina proizvedenih držača ima ograničenje veličine vrata bušenja i ne prelazi 43-45 mm. Zahvaljujući korištenju takvih uređaja, moguće je apsolutno točno i glatko bušenje drvenih materijala, metalnih, plastičnih proizvoda i tako dalje. Osim toga, držači apsorbiraju vibracije, čineći rad jednostavnijim i ugodnijim. Možete napraviti stalak za vježbu s vlastitim rukama.

Što je nositelj

Ako je izbušeni materijal vrlo težak, izuzetno je teško napraviti ravnu rupu. Posebno je teško izvlačiti pod kutom, na primjer, 45 °. Bušilica može skliznuti ili lomiti rupu, čineći ga veće. U tu se svrhu koriste drilleri. Držač zajedno s alatom pretvara se u mali stroj. Kvaliteta rada kojeg obavlja, u potpunosti ovisi o stalku.

Prije nego što kupite držač, pažljivo pregledajte sve pokretne dijelove za prisutnost igre. Također je potrebno obratiti pažnju na promjer vrata i moždanog udara, budući da eventualna dubina bušenja ovisi o potonjem.

Koristeći stalak, bušenje postaje točnijeŠto je masivniji držač za bušilicu, to će biti pouzdanije. Materijal se može isporučiti za držanje materijala koji se obrađuje ili se mogu kupiti odvojeno. Ovaj uređaj ne samo da popravlja obradak, već i čini posao sigurnijim. Prilikom odabira police, pazite da postoje pri ruci (pričvršćivači) u podnožju za montažu držača. Većina držača je kompaktna pa su prikladni za upotrebu čak iu maloj sobi, na primjer, u stanu. Veličina okvira za svrdlo može biti 15×20 cm, a visina oko 50 cm. Težina varira od 2 do 6 kg. Dubina bušenja od 6,5 do 7 cm.

Regali su uglavnom sklopivi, a montaža i analiza traju samo nekoliko minuta. Neki modeli držača izrađeni su na takav način da ih je moguće pročistiti za potrebne zahtjeve (povećati dubinu bušenja).

Ako je postolje podrhtavanje bilo kojeg detalja, zategnite vijke za zatezanje ili stavite gumene jastučiće u problematična područja. To će odmah poboljšati kvalitetu rupa za bušenje čak iu krhkim dijelovima.

Što tražiti pri odabiru držača za bušilicu

Prilikom odabira police, potrebno je uzeti u obzir brojne važne detaljePrije kupnje stalka, potrebno je pregledati bušilicu ako ima slijetanje. Za neke modele neozbiljnih alata može biti odsutan, a bez nje je moguće spajanje u držač. Vrata su cilindri, nekoliko centimetara. Nalazi se u blizini uloška. Većina modela bušilica ima standardni promjer vrata – 4,3 cm. Stalak za bušilicu opremljen je posebnim prstenom, u kojem je alat fiksiran vijcima.

Related  Ručni kultivator za vrtlarstvo – alat od primarne potrebe

Sljedeći važan detalj je temeljna ploča. Iz kojeg materijala je napravljen, kakve dimenzije i težine ovisi o tome koliko dobro apsorbira vibracije. Stalci s bazom od lijevanog željeza bolje se mogu nositi sa zadatkom od aluminijskih legura. Ploča bi trebala imati rupe ili pričvršćivače za instalaciju na radnoj površini, kao i mjesto za stezanje otvora.

Što je veća udaljenost između središnjeg stupa i osovine bušenja veća je veličina materijala.

Kako bi svrdlo glatko spustili, držač je opremljen oprugom. Potrebno je samo otpuštati pritisak na ručku jer automatski podiže alat. Mnogi modeli stalka imaju funkciju koja vam omogućuje podešavanje dubine bušenja. To ne samo da pomaže da ne prijeđe potrebnu dubinu uranjanja, već i čini rad jednostavnijim, pogotovo kada je potrebno napraviti mnogo identičnih rupa. Na slučaju stalka za svrdlo, mora postojati ljestvica za određivanje razine uranjanja.

Pregled nositelja Sparky SP-43

Stand Sparky SP-43Sparky SP-43 je namijenjen za bušilice veličine vrata od 4,3 cm. Osnovna ploča izlijevane od lijevanog željeza, što čini rad praktičnijom i sigurnom, a također povećava životni vijek držača. Osim toga, velika težina smanjuje vjerojatnost promjene stalka tijekom uporabe. Noge ploče su prekrivene gumom, tako da se držač može montirati na glatku površinu. Postoje rupe za stezanje čeljusti. Svi dijelovi držača savršeno se prilagođavaju, tako da se izgled pražnjenja potpuno eliminira.

Značajke proizvoda Sparky SP-43:

 • visina – 55 cm;
 • radni udar – 7 cm;
 • dimenzije – 16×16 cm;
 • maksimalna težina upotrijebljenog alata je 3 kg;
 • udaljenost od postolja do osovine bušenja – 12,5 cm;
 • težina držača – 6 kg;
 • zemlja podrijetla je NRK.

Spuštanje se vrši u obliku velikog gumenog držača, što ga čini preciznijim. Sparky SP-43 drill stalak može se koristiti za obradu metala, drva, keramike i tako dalje.

Nositelj bilo kojeg modela najbolje je pričvršćen na nepomičnu površinu, to ne samo da će bušenje biti točni, nego i sigurno.

Pregled nosača Encore 50429

Rack Enkor 50429Model Enkor 50429 radi na istom principu. To je metalna baza s cijevom i mehanizam koji je pričvršćen. Zahvaljujući potonjem, uređaj se pomiče. Stalak za bušenje za Encore verziju 50429 omogućuje vam glatko pomicanje alata i samo na jednoj ravnoj crti. Nositelju možete koristiti i kod kuće i na poslu. U sklopu s njim postoji šesterokutni ključ i uputa o radu.

Related  Opremljujemo kućnu radionicu – instalirali smo bendnu pilu na drvo

Specifikacije nositelja Encore 50429:

 • veličina vrata za postavljanje bušotine je 4,3 cm;
 • radni hod – 6,5 cm;
 • visina – 50 cm;
 • dimenzije – 21×21 cm;
 • težina – 4,7 kg;
 • zemlja podrijetla je NRK.

Stalak se također može pretvoriti u stroj za bušenje. Za to se zasebni električni motor pričvršćuje na držač i nadopunjuje potrebnim detaljima. Ručno izrađen stalak ima mnoge prednosti u odnosu na kupnju. Za montažu možete koristiti improvizirane materijale, a također imamo priliku napraviti podesivi mehanizam za pričvršćenje bušilica s različitim veličinama vrata.

Video o postolju za bušilicu Sparky SP-43